TopTraveller.gr > Λονδίνο - 10 Πράγματα Να Δεις & Να Κάνεις

Λονδίνο - 10 Πράγματα Να Δεις & Να Κάνεις

Το Λονδίνο προσφέρει άπλετα πράγματα να κάνεις, και αρμόζει σε όλα τα γούστα, γι' αυτό σας προτείνουμε τις 10 πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες!

1. "Χτυποκάρδια" στο Notting Hill

Η διάσημη αριστοκρατική συνοικία με τα χρωματιστά σπίτια και τη μοναδική ατμόσφαιρα όχι μόνο αξίζει την επίσκεψη σας αλλά θα χαρακτεί ανεξίτηλα στο μυαλό σας!

Πάρτε το tube (μετρό) μέχρι το σταθμό Notting Hill Gate κα ξεκινήστε την περιήγηση, η οποία θα κορυφωθεί στη διάσημη Portobello Road που φιλοξενεί πολλά μικρά καταστήματα πώλησης πάσης φύσεως αναμνηστικών, πορσελάνης, καπέλων, ειδών αγγλικών ομάδων, γκραβούρων και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε σε δίκαιες πάντως τιμές.

Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε δωράκια για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ενώ το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα καφεδάκι στο χέρι και να περπατήσετε στα ρομαντικά στενά με τα μοναδικά κόκκινα, κίτρινα, μπλε, πράσινα σπίτια.

2. Κρουαζιέρα στο Greenwich

Εάν έχετε αρκετές μέρες στη διάθεση σας, μη χάσετε την ευκαιρία για κρουαζιέρα στον Τάμεση ποταμό μέχρι το ονομαστό Γκρίνουιτς.

Στην προκυμαία Westminster κοντά στο Big Ben βρίσκονται τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια που κάνουν τα σχετικά δρομολόγια, με την Thames River Services να προσφέρει 50% έκπτωση εάν έχετε ήδη εκτυπώσει το voucher.

Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας θα σας δοθεί η δυνατότητα να απολαύσετε από κοντά τις γέφυρες του Λονδίνου, το London Eye και το Κοινοβούλιο, το Σίτυ, το Γουέστμινστερ, το Κάναρυ Γουόρφ ακούγοντας από τα μεγάφωνα την ξενάγηση.

Μετά από 45 λεπτά αργότερα θα φτάσετε στο Γκρίνουιτς που συγκεντρώνει σημαντικά αξιοθέατα όπως το πλοίο Cutty Shark, το διάσημο Αστεροσκοπείο και το Ναυτικό Μουσείο, το οποίο μάλιστα είναι ιδανικό για επίσκεψη με παιδιά.

Επιστρέφοντας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το DLR που θα σας οδηγήσει γρήγορα στο κεντρικό Λονδίνο και το σταθμό Bank του μετρό.

3. Ποδήλατο στο Πάρκο

Η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου διαθέτει μεγάλα πάρκα για περίπατο και αναψυχή, συνεπώς δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία για έναν όμορφο περίπατο.

Εάν μάλιστα βρίσκεστε στην περιοχή του Westminster, μετά την βόλτα σας στο Κοινοβούλιο, το Αβαείο, τις Πολεμικές Αίθουσες του Τσόρτσιλ και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μπορείτε να περάσετε και από τo γειτονικό Saint James Park.

Το συγκεκριμένο πάρκο είναι από τα πιο γνωστά της πόλης γεμάτο όμορφα λουλούδια και θάμνους, ενώ κατοικείται από πολλές πάπιες, χήνες και κύκνους που ζουν στη λίμνη του αλλά και από αξιολάτρευτα σκιουράκια.

Για την περίσταση απαιτείται είτε ενοικίαση ποδηλάτου για ακόμα πιο ευχάριστο περίπατο είτε την απόλαυση της φύσης συνοδεία καφέ ή παγωτού ανάλογα με την εποχή.

4. Κινέζικος μπουφές στην Chinatown

Το Λονδίνο δεν είναι μία από τις πόλεις που μπορείς να φας σε οικονομικές τιμές ενώ και η αγγλική κουζίνα δεν είναι διάσημη για την δική της παραδοσιακή ποιότητα.

Μία ενδεδειγμένη λύση περιδιαβαίνοντας το κέντρο και την περιοχή του Σόχο ανάμεσα στις στάσεις Piccadily Circus και Leicester Square είναι φυσικά η Chinatown, καθώς είναι από τις πιο γνωστές στον κόσμο.

Όταν θα διαβείτε τις μεγάλες κινέζικες πύλες, θα βρείτε μπροστά σας μία γειτονιά με πολλά εστιατόρια τύπου μπουφέ, η είσοδος στα οποία είναι κατά κανόνα έναντι φιξ τιμής (9-12 λίρες μαζί με αναψυκτικό) και σας παρέχουν απεριόριστη πρόσβαση σε μεγάλη ποικιλία φαγητών μέχρι να σκάσετε!

Κάνετε πρώτα μία αναγνωριστική βόλτα στους δρόμους ελέγχοντας τιμές και τη γενική εικόνα του κάθε μαγαζιού πριν μπείτε σε ένα από αυτά.

5. Βόλτα στο Southbank

Η περίφημη Southbank Walk είναι η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περιήγηση κατά μήκος του ποταμού Τάμεση που ξεκινάει από την γέφυρα Λάμπερθ και καταλήγει στη γέφυρα Μπλακράιαρς.

To τοπίο είναι πανέμορφο και προσφέρεται για πολλές φωτογραφίες καθώς στο οπτικό σας πεδίο θα βρίσκονται κατά τη διάρκεια του περιπάτου το Κοινοβούλιο με το Big Ben, το London Eye, το Βασιλικό Εθνικό Θέατρο, το Royal Festival Hall, το Ενυδρείο του Λονδίνου στο Κάουντυ Χολ σε αρμονικό συνδυασμό με το ποτάμι, τα κρουαζιερόπλοια και τους γλάρους, ενώ στο βάθος διακρίνονται οι σύγχρονοι ουρανοξύστες του Σίτυ.

Ο Δήμος του Λονδίνου έχει τοποθετήσει κατά μήκος της διαδρομής πολλά παγκάκια ενώ υπάρχουν φυσικά και πάμπολλα καταστήματα που προσφέρουν καφέ, πρωινό και πλήρη γεύματα. Ιδανικά ο συγκεκριμένος περίπατος μπορεί να συνδυαστεί με την επίσκεψη σας στο London Eye.

6. Επίσκεψη στο Camden

Λίγο βορειότερα από το κεντρικό σταθμό Kings Cross βρίσκεται το διάσημο Camden, μία περιοχή που θυμίζει Notting Hill αλλά με πιο ροκ ατμόσφαιρα.

Δίπλα στο ποταμάκι δεσπόζει το Camden Lock Market, μια δαιδαλώδης υπόγεια αγορά με μικρά μαγαζάκια που πωλούν κάθε λογής αντίκες μέχρι πορσελάνες με την πριγκίπισσα Νταιάνα, ενώ εδώ επίσης θα βρείτε πάσης φύσεως αναμνηστικά του Λονδίνου και αξεσουάρ των ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Επίσης, να έχετε υπόψη σας πως στο εξωτερικό της αγοράς υπάρχει μία υπαίθρια αγορά φαγητού με καντίνες και περίπτερα από όλο τον κόσμο και πέραν των κλασικών κουζίνων (ιταλική,κινέζικη,μεξικάνικη) μπορείτε να γευτείτε σπεσιαλιτέ από χώρες όπως το Θιβέτ, το Αφγανιστάν, το Περού και την Πολωνία.

Τέλος, εάν είστε φαν του καφέ, μη χάσετε την ευκαιρία να πιείτε έναν παραδοσιακό μεξικάνικο στο Cafe Chula που βρίσκεται πάνω ακριβώς στο ποτάμι.

7. Απολαύστε τη θέα από έναν ουρανοξύστη

Πέραν της λαμπρής αυτοκρατορικής και ιστορικής του παράδοσης, το Λονδίνο δεν παύει να είναι μία σύγχρονη μητρόπολη και το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της Γηραιάς Ηπείρου.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί λαμπρά εστιατορία και μπαρ σε ουρανοξύστες και η εμπειρία της ξενάγησης σε έναν από αυτούς είναι ευχάριστη και όχι απαραίτητα πολύ ακριβή.

Ο πιο διάσημος ουρανοξύστης είναι ο Shard, απέναντι από το City και σε απόσταση αναπνοής από την London Bridge και στον 31ο όροφο του βρίσκεται το διάσημο Aqua Shard, ένα υπέροχο εστιατόριο-μπαρ που προσφέρει ανεμπόδιστη θέα και αξέχαστες γεύσεις.

Είναι απαραίτητη η κράτηση για να το επισκεφτείτε, ενώ η πιο οικονομική επιλογή είναι το πρωινό που θα σας κοστίσει γύρω στις 25 λίρες για ένα full english breakfast κι έναν καφέ.

Μία άλλη εξίσου καλή επιλογή είναι το Sky Garden που βρίσκεται στην κορυφή ενός ουρανοξύστη κοντά στη στάση Monument και είναι ένας όμορφα διαμορφωμένος χώρος με κήπους!

Κι εδώ απαιτείται κράτηση και μπορείτε απλά να ανεβείτε και να βγάλετε φωτογραφίες χωρίς να πληρώσετε αντίτιμο, ωστόσο τόσο το εστιατόριο όσο και το μπαρ με τα κρύα και ζεστά κοκτέιλ αξίζουν την επίσκεψη σας.

8. Shopping Therapy

Το Λονδίνο είναι μία πόλη που μπορείς κυριολεκτικά να αγοράσεις τα πάντα, όποιο και αν είναι το budget σου.

Οποιαδήποτε εργάσιμη ημέρα του χρόνου το κέντρο είναι κατακλυσμένο από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που κάνουν αγορές και την τιμητική τους έχουν η διάσημη Oxford Street με τα μαγαζιά στη σειρά αλλά και η σαφώς ομορφότερη Regent Street.

Σε αμφότερες τις οδούς θα βρείτε τα διάσημα και οικονομικά Primark και New Look αλλά και καταστήματα τύπου Zara, H and M, ενώ τα περίφημα πολυκαταστήματα Harrods και Selfridges διαθέτουν απίστευτη ποικιλία σε μάρκες και τιμές.

Τα ίδια πάνω κάτω καταστήματα πάντως θα βρείτε τόσο στο Covent Garden (οδός Long Acre) όσο και στο City (οδός Fenchurch), ενώ ένα μικρό διαμαντάκι είναι η όμορφη Carnaby Street.

Να έχετε υπόψη σας πως σε συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου προεξάρχουσης της Boxing Day (λίγο πριν τη μέρα των Χριστουγέννων) υπάρχουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις και ειδικά στην ένδυση και την υπόδυση.

9. Το μοναδικό Covent Garden

Δεν πρέπει για κανένα λόγο να αμελήσετε να επισκεφτείτε το Covent Garden κατεβαίνοντας στην ομώνυμη στάση του μετρό αλλά θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε τα ασανσέρ που χωρούν έως 56 άτομα γιατί ειδάλλως έχετε να ανεβοκατεβείτε πολλές εκατοντάδες σκαλιά!

Στην κεντρική πολύβουη αγορά του θα πλημμυρίσετε από γεύσεις, μυρωδιές και αρώματα ενώ όλο το χρόνο η διακόσμηση είναι καταπληκτική.

Κι εδώ θα βρείτε δεκάδες μαγαζιά για όλα τα γούστα, στο γαλλικής έμπνευσης Pain Quotidien θα απολαύσετε τα πιο μεγάλα καπουτσίνο της ζωής σας, στο Shake Shack θα δοκιμάσετε τις πασίγνωστες και νόστιμες πατατούλες του ενώ δε γίνεται να φύγετε χωρίς να αγοράσετε μερικά σοκολατάκια Godiva. Κατά πάσα πιθανότητα θα θέλετε να ξαναπεράσετε μία βόλτα!

10. Πιείτε αγγλικό τσάι

Μπορεί ο καφές να είναι η πιο εύκολη επιλογή και μάλιστα σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα, ωστόσο δε γίνεται να μην απολαύσετε το διάσημο αγγλικό τσάι που αποτελεί ιεροτελεστία εδώ και αιώνες. Μάλιστα, το τσάι προσφέρεται σε μεγάλη ποικιλία και είθισται να συνοδεύεται από αλμυρά και γλυκά σνακ, οπότε φροντίστε να έχετε αρκετό χώρο στο στομάχι σας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για χώρους και καταστήματα που παρέχουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία, μία ιδιαίτερη επιλογή βρίσκεται στο Orangery, τμήμα του Holland House, μιας δαιδαλώδους έπαυλης του 1600 που κατεδαφίστηκε το 1600 και βρίσκεται στη μέση ενός πελώριου πάρκου με λίμνη.

Αφού επιλέξετε ανάμεσα στα προσφερόμενα είδη του τσαγιού, θα απολαύσετε πιατέλες με γλυκά και αλμυρά εδέσματα πληρώνοντας 39 λίρες τα δύο άτομα και θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι.


Booking.com
Το TopTraveller προσφέρει αυθεντικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ευρώπη, μέσα από δικές μας αληθινές εμπειρίες, και πάθος για ξένες κουλτούρες.
Επικοινωνία: info@toptraveller.gr
© 2024 TopTraveller