Ευρώπη

Σκωτία

1844

Τα πάντα που πρέπει να γνωρίζετε για ένα ταξίδι στη Σκωτία. Πώς θα πάτε, πού θα φάτε, ποιά αξιοθέατα πρέπει να δείτε, τι να προσέξετε και άλλες πολλές χρήσιμες πληροφορίες!

Η Σκωτία είναι από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, με απίστευτο φυσικό περιβάλλον σε βουνά, λίμνες, ακτές καθώς και διάφορα νησιά εξίσου μαγευτικά και μοναδικά. Με μεγάλη κληρονομιά σε αρχιτεκτονική, τέχνες και πολιτιστικές παραδόσεις, η Σκωτία γίνεται ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης. Η Σκωτία λοιπόν χωρίζεται σε δύο περιοχές, στις ορεινές Highlands και στις πεδινές Lowlands, ενώ οι δυτικές ακτές της βρέχονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό και οι ανατολικές ακτές της από τη Βόρεια Θάλασσα.

Στα Lowlands βρίσκονται οι περισσότερες μεγάλες πόλεις. Το Εδιμβούργο είναι η πρωτεύουσα της Σκωτίας, αλλά μεγαλύτερη πόλη της είναι η Γλασκόβη Μόλις τελειώσετε την περιπλάνηση σας στις φανταστικές εκθέσεις της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης του Εδιμβούργου, επισκεφθείτε τον περιβάλλοντα χώρο ενός από τα πιο υποτιμημένα αξιοθέατα του Εδιμβούργου.

Το όμορφο νεοκλασικό κτίριο δεσπόζει στη μέση ενός θαυμάσια δομημένου κήπου, που έχει δημιουργηθεί ώστε να θυμίζει κύματα, σύννεφα και γεωλογικούς σχηματισμούς, στα δυτικά, που συγκεντρώνει το μισό σχεδόν πληθυσμό της Σκωτίας στην ευρύτερη αστική περιοχή της. Άλλες σημαντικές πόλεις είναι το Dundee και το Aberdeen και στα highlands, το Inverness.

Η χώρα των κάστρων, των μύθων, των highlands, των εκατοντάδων νησιών και του whiskey αποτελεί προορισμό που ελάχιστοι λάτρεις των ταξιδιών θα προσπερνούσαν.

Ήπειρος: Ευρώπη
Γλώσσα: Αγγλικά
Νόμισμα: Λίρα Αγγλίας | GBP | £
Πολίτευμα: Βασιλευομένη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία
Θρησκεία: Χριστιανισμός
Ταξιδιωτικά Έγγραφα: Διαβατήριο
Πληθυσμός: 5,404,700
Έκταση: 77,933 km2

Ταξίδεψε στη Σκωτία

Ανακάλυψε τα Καλύτερα Ξενοδοχεία της Σκωτίας

Booking.com

Άρθρα στη Σκωτία

Χριστούγεννα στη Σκωτία