TopTraveller.gr > Χριστούγεννα στη Σκωτία

Χριστούγεννα στη Σκωτία

Το Top Traveler συγκέντρωσε και σας προτείνει τους καλύτερους προορισμούς στην Σκωτία, για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Εδιμβούργο (Edinburgh), Σκωτία

Εδιμβούργο (Edinburgh), Σκωτία, Ευρώπη

Εδιμβούργο (Edinburgh), Σκωτία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: 3.9°C
Αεροπορικά Εισιτήρια: από 550€ με επιστροφή
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 60€ / βράδυ

Η πρωτεύουσα της Σκωτίας από το 1437, το Εδιμβούργο αποτελεί μία από τις γραφικότερες πόλεις της Ευρώπης. Χτισμένη όπως η Ρώμη, πάνω σε επτά λόφους, προκαλεί δέος με τη θέα στην πόλη, ενώ θα σας καθηλώσει εξαρχής με το επιβλητικό της κάστρο.Το κέντρο χωρίζεται στα δύο, τη νεοκλασικού ρυθμού New Town και στα νότια η μεσαιωνική Old Town, καθώς τα τριγύρω πάρκα και κήποι εναλλάσσονται με λόφους και βράχια. Μην ξεχάσετε και το διεθνές φεστιβάλ του Εδιμβούργου είναι μια γιορτή που πρέπει να επισκεφτείτε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας.

Χριστούγεννα στο Εδιμβούργο σημαίνει φεστιβάλ, ρεβεγιόν, Χριστουγεννιάτικες αγορές, ψώνια, νυχτερινή διασκέδαση και πόσα άλλα ακόμη. Η αγαπημένη γιορτή των Σκοτσέζων αρχίζει από τα μέσα του Νοεμβρίου, καθώς το κέντρο της πόλης θα καλωσορίσει μια λαμπρή γιορτή, η οποία περιλαμβάνει το παραδοσιακό άναμμα των φώτων, καθώς και μια φαντασμαγορική επίδειξη πυροτεχνημάτων, ενώ δε θα μπορούσε να λείπει το Παγοδρόμιο, στην Πλατεία του Αγίου Ανδρέα (στην Christmas market), έτοιμο για ατελείωτες βόλτες με θέα το γοτθικό σκηνικό της παραμυθένιας αυτής πόλης. Μπορείτε να δείτε όλα τα δρώμενα για τα Χριστούγεννα εδώ.

Πως να πάτε: Με την EasyJet έχετε τη δυνατότητα για απευθείας πτήση από Αθήνα προς Εδιμβούργο. Η διάρκεια πτήσης είναι περίπου 4 ώρες και η τιμή ανέρχεται στα 147 ευρώ μετ’ επιστροφής.

Που να μείνετε: Το Staycity Aparthotels West End απέχει 15 λεπτά από το Κάστρο του Εδιμβούργου και έχετε τη δυνατότητα να χαλαρώσετε στα κοντινά πάρκα Meadow Park και Princes Street Gardens. Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια και οι τιμές ξεκινούν από 92 ευρώ τη διανυκτέρευση. Εξαιρετική επιλογή αποτελεί και το 4 αστέρων Apex City of Edinburgh Hotel,το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής Grassmarket, στο κέντρο του Εδιμβούργου, λίγα μόλις λεπτά μακριά από τη λεωφόρο The Royal Mile, ενώ το κόστος διαμονής είναι 143 ευρώ.

Γλασκώβη (Glasgow), Σκωτία

Γλασκώβη (Glasgow), Σκωτία, Ευρώπη

Γλασκώβη (Glasgow), Σκωτία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: 4.3°C
Αεροπορικά Εισιτήρια: από 490€ με επιστροφή
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 40€ / βράδυ

Η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, η Γλασκώβη ονομάζεται και Σικάγο της Ευρώπης. Αυτό οφείλεται κυρίως στα κτήριά της που έχουν χαρακτήρα αμερικάνικης αρχιτεκτονικής με επιβλητικές και βαριές όψεις, σκοτεινού χρώματος. Τέχνη, ανεπανάληπτη νυχτερινή ζωή και κορυφαία πανεπιστήμια αποτελούν τους χτύπους της καρδιάς της πόλης που απλώνεται κατά μήκος του ποταμού Clyde.

Η Γλασκώβη είναι το τέλειο μέρος για να επισκεφτεί κανείς τα Χριστούγεννα, με τις μοντέρνες αγορές,θαυμάσια καταστήματα και ένα βαρυφορτωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Οι αγορές Χριστουγέννων της Γλασκώβης στο τετράγωνο του ST Enoch θα προβάλλουν 50 ζωηρόχρωμους στάβλους, προσφέροντας αφθονία δώρων, χειροτεχνικών προϊόντων και μια αληθινά εποχιακή εμπειρία για όλη την οικογένεια. Μπορείτε να δείτε όλα τα δρώμενα για τα Χριστούγεννα εδώ.

Πως να πάτε: Δεν πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις για Γλασκώβη, ωστόσο μπορείτε να φτάσετε εκεί με την KLM, με τιμή 400 ευρώ και ένα stop over στο Άμστερνταμ. Εναλλακτικά, μπορείτε να πετάξετε με την Aegean απευθείας στο Εδιμβούργο, ενώ από εκεί, με τρένο θα είστε στη Γλασκώβη σε μόλις 55 λεπτά και τιμή επιβίβασης μόλις 9-14 ευρώ.

Που να μείνετε: Μία από τις κορυφαίες επιλογές για διαμονή αποτελεί το Z Hotel Glasgow, τοποθετημένο στο κέντρο της πόλης, δίπλα στην πλατεία George Square και σε απόσταση 200μ. από τον σταθμό Queen Street Station, το Z Hotel Glasgow προσφέρει μικρά, πολυτελή καταλύματα με σύγχρονο ντιζάιν, στην τιμή των 50-60 ευρώ. Εναλλακτικά, το Jurys Inn βρίσκεται στο κέντρο της Γλασκώβης, δίπλα στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και προσφέρει θέα στον ποταμό Clyde, ενώ οι τιμές ξεκινούν από 72 ευρώ.

Το TopTraveller προσφέρει αυθεντικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ευρώπη, μέσα από δικές μας αληθινές εμπειρίες, και πάθος για ξένες κουλτούρες.
Επικοινωνία: info@toptraveller.gr
© 2024 TopTraveller