Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
Βουδαπέστη

Λουτρά, Σπα & Μασάζ στη Βουδαπέστη

56979

Η Βουδαπέστη είναι μία από τις κυριότερες λουτροπόλεις της Γηραιάς Ηπείρου και δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε κάποια από τα τοπικά λουτρά. Οι πλούσιες θερμές πηγές που αναβλύζουν από το έδαφος παράγουν περίπου 90 εκατομμύρια λίτρα μεταλλικού νερού ημερησίως και οι θετικές του ιδιότητες είναι ευεργετικές και θεραπευτικές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα συστατικά του νερού (ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλλιο, φθόριο και άλλα μεταλλικά στοιχεία) μάλιστα θεραπεύουν πόνους στις αρθρώσεις, αθρίτιδες, ρευματισμούς, προβλήματα στο κυκλοφορικό του αίματος και το αναπνευστικό κλπ. Η εκμετάλλευση των πηγών ξεκίνησε από τους Ρωμαίους, όμως γνώρισε την μεγαλύτερη άνθηση της επί Οθωμανών και κάποια από τα σημερινά λουτρά θυμίζουν αυτά της Κωνσταντινούπολης, ενώ οι σύγχρονοι Ούγγροι τα έχουν εντάξει στην καθημερινότητα τους και στον τρόπο ζωής τους.

Η ουγγρική κυβέρνηση έχει ψηλά στην ατζέντα της τον ιαματικό τουρισμό προβαίνοντας σε γενναίες επιχορηγήσεις κι έτσι το εισιτήριο για τα λουτρά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ σε αυτά μπορείτε να αγοράσετε μαγιό, σαγιονάρες, πετσέτες, σκουφάκια. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να τα επισκεφτείτε και εάν έχετε πολλές μέρες στη διάθεση σας, να επισκεφτείτε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά.

Θεωρείτε καλό να καταναλώνετε νερό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, γι’ αυτό και παντού υπάρχει τρεχούμενο πόσιμο νερό, επίσης πρέπει να τηρείτε τους κανόνες λειτουργίας, όπως να κάνετε ντουζ πριν μπείτε στα λουτρά και να αφήνετε τις σαγιονάρες σας έξω από τους χώρους της σάουνας. Στα λουτρά παίρνετε με την είσοδο σας ένα βραχιόλι που ανοίγει μία καμπίνα ή ένα ντουλάπι, όπου θα αφήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα με ασφάλεια.

Τέλος, ειδικά στις εξωτερικές πισίνες με υψηλές θερμοκρασίες θα πρέπει να βγαίνετε για ένα χρονικό διάστημα και να ξαναμπαίνετε για μέγιστη απόλαυση της αίσθησης του ζεστού νερού, ενώ δεν πρέπει να περιμένετε διάφανα νερά αφού πρόκειται για γεωθερμικά λουτρά και παντελώς ακίνδυνα.

Ακολουθεί συνοπτική παρουσίαση των συχνότερων επιλογών των επισκεπτών:

Λουτρά Σέτσενι (Szechenyi)

Διεύθυνση: Állatkerti körút 9-11 (Πέστη)
Ιστοσελίδα: http://www.szechenyifurdo.hu/
Συγκοινωνία: στάση Szechenyi Bath (γραμμή μετρό Κ1)
Εισιτήριο εισόδου: 4.900 φιορίνια με ντουλαπάκι, 5.400 με καμπίνα για ολόκληρη την ημέρα. Τα Σαββατοκύριακα η χρέωση είναι 200 φιορίνια παραπάνω. Οι υπηρεσίες μασάζ είναι ποικίλες και κυμαίνονται από 5.500 μέχρι και 35.000 φιορίνια ανάλογα με το είδος και τη διάρκεια.
Ωράριο λειτουργίας: 06:00 – 22:00 (06:00 – 19:00 τα θερμά λουτρά).

Βρίσκονται στα ανατολικά όρια της Πέστης και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τo μετρό για να φτάσετε σε αυτά. Τα συγκεκριμένα λουτρά είναι τα μεγαλύτερα, βαθύτερα και θερμότερα στην πόλη, στεγάζονται σε ένα τεράστιο κτιριακό συγκρότημα-παλάτι σε στυλ νεομπαρόκ και σίγουρα αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή των επισκεπτών που συνήθως τα κατακλύζουν, συνεπώς θα είστε τυχεροί εάν αποφύγετε την πολυκοσμία που είναι κουραστική. Προτιμήστε να πάτε από το πρωί ή το απόγευμα καθώς και να πάρετε μία καμπίνα που θα σας βολέψει πολύ περισσότερο από ένα ντουλάπι. Το εισιτήριο κοστίζει 18 ευρώ και μπορείτε να κάνετε την κράτηση online για να αποφύγετε και την ουρά που δημιουργείται.

Πληρώνοντας το αντίτιμο εισόδου και παίρνοντας το βραχιόλι σας αποκτάτε απεριόριστη πρόσβαση στις 18 εξωτερικές κι εσωτερικές πισίνες και λουτρά καθώς και στις αίθουσες σάουνας και χαμάμ των Σέτσενι. Με επιπλέον αντίτιμο, έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε υπηρεσίες μασάζ, αρωματοθεραπείας και περιποίησης σώματος και προσώπου κατά μόνας ή σαν ζευγάρι. Το χαιλάιτ πάντως των συγκεκριμένων λουτρών είναι η μεγάλη εξωτερική πισίνα στη θερμοκρασία των 38 βαθμών, ειδικά τον χειμώνα όταν και κυριολεκτικά αχνίζει!

Εάν σκοπεύετε να επισκεφτείτε μόνο μία φορά τα λουτρά της πόλης, αξίζει να επιλέξετε τα Σέτσενι, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως εκεί συχνά διοργανώνονται νυχτερινά πάρτυ από την τοπική νεολαία.

Λουτρά Γκέλερτ (Gellert)

Διεύθυνση: Kelenhegyi ut 4 (Βούδα)
Ιστοσελίδα: http://www.gellertfurdo.hu/
Συγκοινωνία: σταθμός Szent Gellert ter (γραμμή Μ4 μετρό)
Εισιτήριο εισόδου: 5.700 φιορίνια τις καθημερινές, 5.900 τα σαββατοκύριακα
Ωράριο λειτουργίας: 06:00 – 20:00

Φιλοξενούνται στο χώρο του ομώνυμου ξενοδοχείου και βρίσκονται σε κεντρικότατο σημείο της πόλης. Συγκεκριμένα, τα λουτρά είναι στους πρόποδες του Λόφου Γκέλερτ, ακριβώς απέναντι από την Κεντρική Αγορά και δίπλα από τη γέφυρα της Ελευθερίας από την πλευρά της Βούδας, επομένως είναι εύκολα προσβάσιμα και με τα πόδια. Μετρούν 100 χρόνια λειτουργίας και είναι χτισμένα σε στυλ αρ νουβό κι εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική και τη μεγαλοπρέπεια που αποπνέουν.

Το εισιτήριο της εισόδου περιλαμβάνει απεριόριστη χρήση των εσωτερικών κι εξωτερικών λουτρών, των αιθουσών σάουνας και χαμάμ, ενώ με επιπλέον αντίτιμο μπορείτε να απολαύσετε υπηρεσίες μασάζ. Σε περίπτωση που επιλέξετε να διαμείνετε στο ξενοδοχείο Danubius Hotel Gellert, θα έχετε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε το συγκρότημα λουτρών μία ημέρα δωρεάν και τις υπόλοιπες μέρες έχετε έκπτωση 50%. Τα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η εντυπωσιακή εσωτερική πισίνα με τους κίονες (απαιτείται να φοράτε σκουφάκι για να μπείτε σε αυτήν) και η εξωτερική με το υπέροχο Gellert Cafe (κλειστό το χειμώνα).

Σαφώς πιο ”αριστοκρατική” επιλογή τα λουτρά Γκέλερτ, συχνά μάλιστα υπάρχει ορχήστρα κλασσικής μουσικής που συνοδεύει ιδανικά την επίσκεψη σας. Η είσοδος θα σας στοιχίσει 19 ευρώ, ενώ αν επιλέξετε να το συνδυάσετε με VIP μασάζ, θα χρειαστεί να πληρώσετε 69 ευρώ.

Λουτρά Ρούντας (Rudas)

Διεύθυνση: Dobrentei ter 9 (Βούδα)
Ιστοσελίδα: http://www.rudasfurdo.hu/
Συγκοινωνία: 700 μέτρα από τη στάση Szent Gellert (γραμμή μετρό Μ4), δίπλα σε στάση Rudas (γραμμή τραμ 19,41,56 και λεωφορείου 7,8)
Εισιτήριο εισόδου: 4.800 φιορίνια τις καθημερινές, 5.900 τα σαββατοκύριακα (το πλήρες πακέτο)
Ωράριο λειτουργίας: Kυριακή – Πέμπτη 06:00 – 22:00, Παρασκευή & Σάββατο 06:00 – 04:00

Διαβάστε τις κριτικές των επισκεπτών για τα Λουτρά Ρούντας.

Στην πλευρά της Βούδας, σε κοντινή απόσταση από τα Λουτρά Γκέλερτ κι επίσης στους πρόποδες του ομώνυμου λόφου, βρίσκονται τα αυθεντικά τουρκικά λουτρά Ρούντας. Επειδή ακριβώς πρόκειται για παραδοσιακά λουτρά, θα πρέπει να ελέγξετε εάν τη μέρα που θέλετε να τα επισκεφτείτε δέχονται άντρες, γυναίκες ή και τα δύο φύλα στα ιαματικά λουτρά (στις πισίνες εισέρχονται πάντα αμφότερα τα φύλα), ενώ κι εδώ θα βρείτε υπηρεσίες μασάζ με έξτρα χρέωση και σε μεγάλη ποικιλία.

Ο χώρος τους είναι ανακαινισμένος και περιλαμβάνει διάφορες προσφορές ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας, από σάουνες και χαμάμ μέχρι υδροθεραπεία με χαμομήλι όμως το χαιλάιτ είναι ένα: η μικρή στρογγυλή εξωτερική πισίνα με θέα τον νυχτερινό Δούναβη! Η πισίνα αυτή είναι που κάνει μοναδικά τα Ρούντας καθώς η εμπειρία του καυτού λουτρού με θέα τις γέφυρες της πόλης και τα ποταμόπλοια θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Tip: Παρασκευή και Σάββατο βράδυ τα λουτρά Ρούντας κλείνουν στις 4 το πρωί!

Λουτρά Βέλι Μπέι (Veli Bej Baths)

Λουτρά Βέλι Μπέι (Veli Bej Baths), Βουδαπέστη, Ουυγγαρία, Ευρώπη

Διεύθυνση: Árpád fejedelem útja 7 (Βούδα)
Ιστοσελίδα: http://irgalmasrend.hu/
Συγκοινωνία: στάση Comjadi Bela utca (γραμμή τραμ 17,19,41)
Εισιτήριο εισόδου: 2.240 φιορίνια το πρωί, 2800 το απόγευμα, 2800 τα Σαββατοκύριακα για όλη την ημέρα
Ωράριο λειτουργίας: 06:00-12:00 και 15:00-21:00

Διαβάστε τις κριτικές των επισκεπτών για τα Λουτρά Βέλι Μπέι.

Τα λουτρά αυτά βρίσκονται από την πλευρά της Βούδας και κοντά στη γέφυρα της Μαργαρίτας. Πρόκειται για τα πιο παλιά και παραδοσιακά λουτρά της πόλης καθώς χτίστηκαν το 1574 από τον Σοκόλι Μουσταφά Πασά και είχαν τη φήμη των πιο όμορφων και εντυπωσιακών στη Βουδαπέστη. Στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αποφάσισε να αναζωογονήσει το χώρο που είχε πέσει σε αχρησία και με τη βοήθεια των αρχαιολόγων ανακαίνισε τα λουτρά διατηρώντας την οθωμανική τους ατμόσφαιρα.

To σημερινό συγκρότημα αναδύει άρωμα Ανατολής θυμίζοντας κάτι από Κωνσταντινούπολη και περιλαμβάνει 5 θερμές πισίνες, τζακούζι, σάουνες, πισίνες καθώς και διάφορες φροντίδες μασάζ από εξειδικευμένους μασέρ. Δε θα βρείτε πολλούς τουρίστες σε αυτά καθώς θεωρούνται μυστικός θησαυρός για τους ντόπιους λάτρεις των ιαματικών λουτρών, να έχετε υπόψη σας ότι κλείνουν το μεσημέρι (12-3), συνεπώς θα πρέπει να πάτε σε αυτά νωρίς το πρωί ή νωρίς το απόγευμα.

Λουτρά Κίραλι (Kiraly baths)

Λουτρά Κίραλι (Kiraly baths), Βουδαπέστη, Ουγγαρία, Ευρώπη
Λουτρά Κίραλι (Kiraly baths), Βουδαπέστη, Ουγγαρία, Ευρώπη

Διεύθυνση: Fo utca 84 (Βούδα)
Ιστοσελίδα: http://www.kiralyfurdo.hu/
Συγκοινωνία: στάση Βatthyany ter (γραμμή μετρό Μ2)
Εισιτήριο εισόδου: 2.400 φιορίνια (με ντουλάπι), 2700 (με καμπίνα)
Ωράριο λειτουργίας: Kαθημερινά 09:00-21:00

Διαβάστε τις κριτικές των επισκεπτών για τα Λουτρά Κίραλι.

Βρίσκονται και αυτά σε μικρή απόσταση από τον ποταμό και από την πλευρά της Βούδας και αποτελούν παραδοσιακά τουρκικά λουτρά από την εποχή των Οθωμανών. Χτίστηκαν γύρω στο 1570 και κατά καιρούς υπέστησαν μετατροπές και ανακαινίσεις, όμως σήμερα διατηρούν πολλά από τα αρχικά τους χαρακτηριστικά. Μάλιστα παίρνουν τα ιαματικά νερά τους από άλλες πηγές καθώς ανεγέρθηκαν εντός τειχών για να μπορούν να τα απολαμβάνουν ακόμα και σε περίπτωση πολιορκίας.

Επίκεντρο τους είναι η παλιά οκτάγωνη πισίνα, γύρω από την οποία υπάρχουν άλλες μικρότερες με θερμοκρασίες που ποικίλλουν, από 26 έως 40 βαθμούς. Επίσης, διατίθενται σάουνες, ατμόλουτρα και χαμάμ, η αλήθεια είναι πως τα λουτρά είναι παλιά και κάπως φθαρμένα αλλά αυτό το στοιχείο τους προσδίδει περισσότερη αυθεντικότητα και ατμόσφαιρα. Σήμερα τα Κίραλι δέχονται τόσο άντρες όσο και γυναίκες.

Λουτρά Λούκατς (Lukacs Baths)

Λουτρά Λούκατς, (Lukaks baths), Βουδαπέστη, Ουγγαρία, Ευρώπη
Λουτρά Λούκατς, (Lukaks baths), Βουδαπέστη, Ουγγαρία, Ευρώπη

Διεύθυνση: Frankel Leo utca 25-29 (Βούδα)
Ιστοσελίδα: http://lukacsfurdo.hu/
Συγκοινωνία: στάση Szent Lukacs (γραμμή λεωφορείου 86, γραμμή τραμ 17,19,41)
Εισιτήριο εισόδου: 3300 φιορίνια (με ντουλάπι), 3400 (με καμπίνα), +400 φιορίνια η χρέωση τα Σαββατοκύριακα
Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 06:00-20:00

Διαβάστε τις κριτικές των επισκεπτών για τα Λουτρά Λούκατς.

Δίπλα ακριβώς από τα Βέλι Μπέι και επίσης από την παραδουνάβια πλευρά της Βούδας βρίσκονται τα λουτρά Λούκατς, που πήραν το όνομα τους από τον Άγιο Λουκά, άγαλμα του οποίου βρίσκεται στην αυλή και γύρω του πολλές ευχαριστήριες πλακέτες ανθρώπων που ωφελήθηκαν από τα συγκεκριμένα ιαματικά λουτρά Η δημιουργία τους ανάγεται στην οθωμανική εποχή και είναι από τα ελάχιστα που λειτουργούν ανελλιπώς από την εποχή εκείνη μέχρι σήμερα.

Θεωρούνται μη τουριστικά λουτρά και συγκεντρώνουν κυρίως ντόπιους θαμώνες που πηγαίνουν εκεί τακτικά, κάποιοι και καθημερινά. Σε περίπτωση που μείνετε εκεί διάστημα μικρότερο των δύο ωρών, θα σας επιστραφεί ένα μέρος του ποσού που πληρώσατε ενώ κι εδώ θα βρείτε δύο εξωτερικές θερμαινόμενες πισίνες (θα χρειαστείτε σκουφάκι), πολλές εσωτερικές με διαφορετική θερμοκρασία, σάουνα, τζακούζι, θερμικά σπα και υπηρεσίας μασάζ με επιπλέον χρέωση.

Aquaworld

Aquaworld, Βουδαπέστη, Ουγγαρία, Ευρώπη

Διεύθυνση: Ives ut 13 (Πέστη)
Ιστοσελίδα: http://www.aquaworldresort.hu/
Συγκοινωνία: στάση Kaposztamegyer (γραμμή λεωφορείου 30,230
Εισιτήριο εισόδου: 5190 φιορίνια (3 ώρες χρήση των σπα, της σάουνας και του Aquaworld)
Ωράριο λειτουργίας: 07:00-22:00

Διαβάστε τις κριτικές των επισκεπτών για το Aquaworld.

Πρόκειται για μία διαφορετική εμπειρία καθώς ξεφεύγει τελείως από την έννοια του παραδοσιακού σπα. Αυτό το θέρετρο βρίσκεται βόρεια της Πέστης και πρόκειται για θαλάσσιο πάρκο ψυχαγωγίας, με πάμπολλες πισίνες, τσουλήθρες καθώς και σπα, σάουνες και τζακούζι.

Επιπλέον, στους χώρους του μπορείτε να παίξετε τέννις και σκουός, να πιείτε καφέ ή να φάτε, ενώ είναι βέβαιο πως τα παιδιά θα το αγαπήσουν ιδιαιτέρως. Ξεχωρίζει η τεράστια γυάλινη οροφή, καθώς και το σκηνικό που θυμίζει πόλεις των Ίνκας στην Κεντρική Αμερική.

Το Aquaworld διαθέτει shuttle bus που αναλαμβάνει να σας πηγαινοφέρει στο κέντρο της Πέστης (πλατεία Ηρώων) και μπορείτε να το επισκεφτείτε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Thermal Beer Spa

Thermal Beer Spa, Βουδαπέστη, Ουγγαρία, Ευρώπη
Thermal Beer Spa, Βουδαπέστη, Ουγγαρία, Ευρώπη

Διεύθυνση:  Állatkeri körút 9-11 (Πέστη)
Ιστοσελίδα: https://thermalbeerspa.com/
Συγκοινωνία: στάση Széchenyi Fürdő (γραμμή μετρό Μ1, γραμμή λεωφορείου 72)
Εισιτήριο εισόδου: 25 ευρώ το άτομο από Δευτέρα ως Πέμπτη, 30 ευρώ από Παρασκευή ως Κυριακή
Ώρες λειτουργίας: 10:00-18:00

Διαβάστε τις κριτικές των επισκεπτών για το Thermal Beer Spa.

Πολύ κοντά στα λουτρά Σέτσενι και στα ανατολικά της Πέστης βρίσκεται το συγκεκριμένο μέρος που παρέχει την εξής μοναδική εμπειρία: Μέσα σε μία ξύλινη ”μπανιέρα” με ιαματικά νερά θερμοκρασίας 36 βαθμών απολαμβάνετε όση αυθεντική τσέχικη μπύρα θέλετε σε συνοδεία με τοπικά ουγγρικά συνοδευτικά μεζεδάκια!

Μάλιστα, οι οικοδεσπότες διατείνονται πως η συγκεκριμένη μπύρα δεν είναι μόνο δροσιστική αλλά επίσης ανακουφίζει από το στρες αλλά και το hangover. Διατίθενται 6 τέτοιες ”μπανιέρες”, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανά ζευγάρια, επομένως η μέγιστη χωρητικότητα για ταυτόχρονη χρήση είναι τα 12 άτομα.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία ιδιαίτερη επιλογή που απαιτεί να έχετε κάνει κράτηση διαδικτυακά κι ενδείκνυται για εξίσου ιδιαίτερες περιστάσεις!

Made in Thailand Thai Massage

Made in Thailand Thai Massage, Βουδαπέστη, Ουγγαρία, Ευρώπη
Made in Thailand Thai Massage, Βουδαπέστη, Ουγγαρία, Ευρώπη

Διεύθυνση: Madach Imre ut 9 (Πέστη)
Ιστοσελίδα: http://www.madeinthailand.hu/en/home/
Συγκοινωνία: στάση Deac Ferenc ter (γραμμή μετρό Μ1,Μ2,Μ3)
Εισιτήριο εισόδου: από 4.900 έως 12.900 φιορίνια ανάλογα με το είδος μασάζ και τη διάρκεια περιποίησης
Ωράριο λειτουργίας: 10:30-22:30

Διαβάστε τις κριτικές των επισκεπτών για το Made in Thailand Thai Massage.

Εάν θέλετε να απολαύσετε μασάζ από εξειδικευμένο προσωπικό σε μία αυθεντική ανατολίτικη ατμόσφαιρα, τότε αυτό είναι το σημείο που πρέπει να επισκεφτείτε. Βρίσκεται στην εβραϊκή συνοικία της Πέστης και μπορείτε να επιλέξετε από μία μεγάλη γκάμα επιλογών όπως μασάζ με βότανα ή λάδι, πέραν του παραδοσιακού ταυλανδέζικου καθώς κι εάν το επιθυμείτε στα πόδια ή (και) στο υπόλοιπο κόσμο.

Το εσωτερικό του είναι εξαιρετικά προσεγμένο, με αρώματα και διακόσμηση που θα σας ταξιδέψουν, ενώ εξειδικευμένες είναι οι μασέρ. Οι τιμές του είναι πολύ καλές και σίγουρα αξίζει πολύ περισσότερο από ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται στα τοπικά λουτρά.

Βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Βουδαπέστη. 


Booking.com


Πως Θα Φτάσεις

Μετακινήσεις

Πτήσεις

Αεροπορικά

Send this to a friend