TopTraveller.gr > Χριστούγεννα στην Αυστρία

Χριστούγεννα στην Αυστρία

Το Top Traveler συγκέντρωσε και σας προτείνει τους καλύτερους προορισμούς στην Αυστρία, για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Βιέννη (Vienna), Αυστρία

Βιέννη (Vienna), Αυστρία, Ευρώπη

Βιέννη (Vienna), Αυστρία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: 2.4°C
Αεροπορικά Εισιτήρια: από 150€ με επιστροφή
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 75€ / βράδυ

Η Βιέννη, η πανέμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας, τοποθετείται στην ανατολική πλευρά του ιστορικού ποταμού Δούναβη. Η καλλιτεχνική και πνευματική της κληρονομιά πλάστηκε από κατοίκους όπως ο Μότσαρτ, ο Μπετόβεν και ο Σίγκμουντ Φρόιντ. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τα περίτεχνα αυτοκρατορικά παλάτια της, συμπεριλαμβανομένης της Schönbrunn, της θερινής κατοικίας των Αψβούργων. (Δείτε τον αναλυτικό οδηγό για τη Βιέννη).

Στην περιοχή Museums Quartier, μέσα από ένα αρμονικό πάντρεμα ιστορικών και σύγχρονων κτιρίων, παρουσιάζονται έργα του πασίγνωστου πρωτοπόρου Εξπρεσιονιστή καλλιτέχνη Egon Schiele, του μεγάλου Συμβολιστή Gustav Klimt και άλλων καλλιτεχνών.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο μέρος για να μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων από τη Βιέννη με τις μαγευτικές χριστουγεννιάτικες αγορές που διαθέτει. Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές και παζάρια της Βιέννης αποτελούν μια παμπάλαια Αυστριακή παράδοση που πρέπει οπωσδήποτε να βιώσετε έστω μία φορά στην ζωή σας!

Επιπλέον, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το πασίγνωστο ρόφημα Weihnachtspunsch που σερβίρεται σε συλλεκτική κούπα στον χώρο των αγορών! Η Αυστριακή αυτή παραδοσιακή συνταγή θα σας ενισχύσει το ανοσοποιητικό και θα σας θωρακίσει αποτελεσματικά από το κρύο!

Πως να πάτε: Όσον αφορά την μετακίνησή σας εκεί, έχετε την επιλογή να μεταφερθείτε με πούλμαν από την Θεσσαλονίκη ή να πάτε αεροπορικώς. Θα πετάξετε ως το αεροδρόμιο της Βιέννης λοιπόν, το οποίο βρίσκεται 18 χλμ από το κέντρο της πόλης. Υπάρχουν και απευθείας πτήσεις, και με ενδιάμεση στάση, με το εύρος των τιμών των εισιτηρίων να ξεκινά στα 150 ευρώ μετ’ επιστροφής.

Που να μείνετε: Όλως παραδόξως, η διαμονή στην πανέμορφη αυτή πρωτεύουσα, δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή, με τις τιμές στα ξενοδοχεία 4 αστέρων να ξεκινούν στα 115 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα Hotel Rathaus - Wein & Design με κατάλογο 450 διαφορετικών κρασιών και αναμφισβήτητα το Hilton Vienna Plaza.

Για πιο οικονομικό budget, η διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία 2 αστέρων ξεκινά από την εντυπωσιακή τιμή των 45 ευρώ, και εξαιρετικές επιλογές είναι το Pension Stadthalle και το Arnes Hotel Vienna.

Σάλτσμπουργκ (Salzburg), Αυστρία

Σάλτσμπουργκ (Salzburg), Αυστρία, Ευρώπη

Σάλτσμπουργκ (Salzburg), Αυστρία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: 0.4°C
Αεροπορικά Εισιτήρια: από 230€ με επιστροφή
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 130€ / βράδυ

Το Σάλτσμπουργκ είναι μια αυστριακή πόλη στα σύνορα της Γερμανίας, που κείτεται στην απερίγραπτη θέα των ανατολικών Άλπεων. Η πόλη διχοτομείται από τον ποταμό Salzach και από τον… χρόνο στην προκειμένη, με τα μεσαιωνικά και μπαρόκ κτίρια της πεζοδρομημένης “Παλαιάς Πόλης” Altstadt στην αριστερή της όχθη, να “παρακολουθούν” νωχελικά τη δεξιά πλευρά, αυτή της “Νέας πόλης” Neustadt του 19ου αιώνα.

Η παλαιά πόλη Altstadt, αποτελεί γενέτειρα του φημισμένου συνθέτη Μότσαρτ, και εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το μουσείο όπου στεγάζονται τα πλέον κειμήλια, μουσικά όργανα με τα οποία έπαιζε κατά την παιδική του ηλικία.

Το ειδυλλιακό Σάλτσμπουργκ, καθίσταται ιδανικός προορισμός για τα Χριστούγεννα καθώς φιλοξενεί την μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη αγορά του κόσμου ονόματι Christkindlmarkt, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, από τα τέλη του 15ου αιώνα μέχρι και σήμερα!

Πως να πάτε: Η μεταφορά σας στην μαγευτική πόλη του Σάλτσμπουργκ γίνεται αεροπορικώς, με ενδιάμεση στάση είτε στην Κωνσταντινούπολη ειτε στη Βιέννης. Οι τιμές για ημερομηνίες πριν και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων ξεκινούν από τα 229 ευρώ μετ’ επιστροφής με την Austrian Airlines.

Που να μείνετε: Το παραμυθένιο Σάλτσμπουργκ προσφέρει ένα πολύ μεγάλο φάσμα ξενοδοχειακών καταλυμάτων με τις τιμές στα τετράστερα να ξεκινούν στα μόλις 82 ευρώ. Αρκετά δημοφιλής επιλογή αποτελεί το Hotel Imlauer & Bräu το οποίο φημίζεται για την φοβερή παραδοσιακή του κουζίνα αλλά και το πολυτελές NH Salzburg City.

Σε μικρή απόσταση από το Σαλτσμπουργκ, θα βρείτε το θεαματικό Pension Wildental, το οποίο βρίσκεται σε ένα δάσος που μοιάζει σαν να βγήκε από την φαντασία του Τόλκιν, και το εξίσου μαγευτικό Alpengasthof Lämmerhof, το οποίο προσφέρεται για τους λάτρεις του σκι, μιας και βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από τις πίστες!

Ινσμπρουκ (Innsbruck), Αυστρία

Ινσμπρουκ (Innsbruck), Αυστρία, Ευρώπη

Ινσμπρουκ (Innsbruck), Αυστρία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: -1°C
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 130€ / βράδυ

Το Ίνσμπρουκ είναι η πρωτεύουσα του δυτικού κρατιδίου της Αυστρίας, Τιρόλου και είναι μια πόλη που εγκολπώνεται στην παγωμένη αγκάλη των Άλπεων. Η οποία “αγκάλη” εδώ και πολύ καιρό αποτελεί κορυφαίο προορισμό για χειμερινά σπορ. Το Ίνσμπρουκ είναι επίσης δημοφιλές για την αυτοκρατορική και μοντέρνα αρχιτεκτονική του.

Ένα από τα σπουδαιότερα “εκθέματα” της αγλαούς αυτής πόλης αποτελεί το φουτουριστικό τελεφερίκ Nordkette, με εντυπωσιακούς σταθμούς σχεδιασμένους από τον αρχιτέκτονα Zaha Hadid. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2,256 μέτρων από το κέντρο της πόλης για μια ασύγκριτη εμπειρία σκι το χειμώνα και πεζοπορία ή ορειβασία κατά θερμότερους μήνες.

Η όμορφη ατμόσφαιρα του κρυσταλλένιου ψύχους από την ανάσα των Άλπεων σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων που παρέχει, το καθιστούν ιδανικο προορισμό για αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες παρορμήσεις!

Πως να πάτε: Η μεταφορά σας στην καρδιά των Άλπεων γίνεται με ενδιάμεση στάση, ανάλογα με την εταιρεία που θα ταξιδέψετε, συνήθως στη Βιέννη, στη Ζυρίχη ή στο Άμστερνταμ. Από εκεί και έπειτα μεταφέρεστε στο αεροδρόμιο του Ίνσμπρουκ. Απευθείας πτήσεις δεν υπάρχουν. Οι τιμές για ημερομηνίες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων ξεκινούν περίπου από τα 500 ευρώ μετ’ επιστροφής.

Που να μείνετε: Η αυστριακή πρωτεύουσα του σκι, εξυπακούεται πως δεν θα υστερούσε σε μοναδικά καταλύματα για ξεκούραση έπειτα από μία μεγάλη μέρα στις πίστες. Προφανώς, οι τιμές για την περίοδο των Χριστουγέννων είναι κάπως τσιμπημένες. Εξαίρετη επιλογή αποτελεί το ξενοδοχείο Hotel Garni Römerhof, βρισκόμενο μέσα σε λιβάδι και βουνό και μόλις 80 μέτρα απόσταση απο τα lift - τι παραπάνω θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος; Η διανυκτέρευση κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων ανέρχεται στα 153 ευρώ ανά διανυκτέρευση και επιτρέπονται και οι μικροί σας τριχωτοί φίλοι!

Άλλη δημοφιλής επιλογή αποτελεί το Hotel Grauer Bär στα 240 ευρώ ανά διανυκτέρευση! Διαθέτει επίσης πισίνα στον 5ο όροφο με θέα τις Άλπεις! Πανέμορφο τετράστερο με όλες τις ανέσεις, στο κέντρο της πολης.
Για low budget επιλογές, προτείνουμε το Pension Clara, στα 90 ευρώ ανά διανυκτέρευση, σε απόσταση 15 χλμ από το Innsbruck και μόλις 10 λεπτά από το ξακουστό μουσείο της γνωστής εταιρίας κρυστάλλων Swarovski Kristallwelten! Αν θελετε να το επισκεφθείτε, το εισιτηριο κοστίζει 19 ευρώ κατ' άτομο.

Χαλστατ (Hallstatt), Αυστρία

Χαλστατ (Hallstatt), Αυστρία, Ευρώπη

Χαλστατ (Hallstatt), Αυστρία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: -1.5°C
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 160€ / βράδυ

Το Χαλστατ είναι ένα μαγευτικό χωριό που βρίσκεται στη δυτική ακτή της ομώνυμης λίμνης Χαλστατ στην ορεινή περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας. Τα αλπικά σπίτια και τα γραφικά σοκάκια του 16ου αιώνα φιλοξενούν μικρές καφετέριες και καταστήματα.

Ένα τελεφερίκ συνδέεται με το ιστορικό Salzwelten, ένα αρχαίο ορυχείο άλατος με μια υπόγεια λίμνη και με την πλατφόρμα Skywalk Hallstatt. Ένα μυστηριώδες μονοπάτι οδηγεί στον παγωμένο παραδείσιο κήπο της κοιλάδας Echern με παγετώδεις λακκούβες και τον ακούραστο καταρράκτη Waldbachstrub.

Το χωριό Χάλστατ, που μόνο αληθινό δεν θυμίζει, αποτελεί έναν πολύ “ψαγμένο” θα έλεγε κανείς προορισμό για Χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις καθώς συνδυάζει άρτια την αίσθηση ενός κόσμου που υφίσταται σε μια δικιά του εξ ‘ολοκλήρου διάσταση και χρονολογία, παράλληλα με γραφικά Χριστουγεννιάτικα παζαράκια και αμέτρητες δραστηριότητες και εκθέματα!

Πως να πάτε: Για να μεταφερθείτε στον μεσαιωνικό αυτό παράδεισο,οι επιλογές είναι οι εξής: Είτε θα πάτε στη Βιέννη και από εκεί με τρενο στο Χάλστατ σε 3,5 ώρες με συνολικό κόστος 400 ευρώ, είτε θα πάτε στο Σάλτσμπουργκ και από εκεί με τρενο σε λιγότερο από 2,5 ώρες στον προορισμό σας, με συνολικό κόστος 420 ευρώ. Εισιτήρια για τρένα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Που να μείνετε: Μία δημοφιλής επιλογή είναι το Pension Hallberg, με θέα στη λίμνη, πολύ κοντά στο κέντρο και με ski bus service για να είστε σε 10 λεπτά στις πλαγιές. Θα πρέπει να υπολογίζεται περίπου 170 ευρώ το βράδυ για το κόστος της διαμονής. Λιγο έξω από την πόλη θα βρείτε τo Wohlfühlhotel Goiserer Mühle, το οποίο φημίζεται για την τρομερή του κουζίνα από ντόπια μονάχα προϊόντα. Κορυφαία επιλογή βεβαια είναι το Heritage Hotel Hallstatt, στο κέντρο της πόλης, με φανταστική θέα στη λίμνη, πολύ όμορφα δωμάτια και τέλειο φαγητό. Το κόστος ειναι 200-250 ευρώ το βράδυ, το κακό είναι ότι δύσκολα βρισκεις δωμάτιο!

Bonus: Αν δεν σας πειράζει να μείνετε περίπου 15χλμ από το Hallstatt, τότε δεν θα μπορούσατε να κάνετε άλλη επιλογή πέραν του MONDI HOLIDAY Seeblickhotel Grundlsee. Το κατάλυμα αυτό είναι μοναδικό στο είδος του καθώς είναι τοποθετημένο ακριβώς πάνω σε λίμνη και η θέα που προσφέρει σας επιτρέπει να αποθεώσετε όλο το μεγαλείο της φύσης! Οι τιμές κυμαίνονται στα 162 ευρώ την διανυκτέρευση, και απλά δείτε το σαν ένα μοναδικό δώρο στον εαυτό σας.

Γκρατς (Graz), Αυστρία

Γκρατς (Graz), Αυστρία, Ευρώπη

Γκρατς (Graz), Αυστρία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: 0.1°C
Αεροπορικά Εισιτήρια: από 400€ με επιστροφή
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 70€ / βράδυ

Το πολύχρωμο Γκρατς είναι η πρωτεύουσα της νότιας αυστριακής επαρχίας της Στυρίας. Στην καρδιά του βρίσκεται η Hauptplatz, η κεντρική πλατεία με αύρα μεσαιωνικής παλιάς πόλης. Τα καταστήματα και τα εστιατόρια που “ζούν” στα στενά σοκάκια, συνδυάζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την αναγεννησιακή και την μπαρόκ αρχιτεκτονική ενώ ένα τελεφερίκ οδηγεί στο Schlossberg, τον λόφο της πόλης και στο ξακουστό Uhrturm, έναν πύργο με ρολόι, ηλικίας ενός αιώνα!

Σε πλήρη αντίθεση με τα προαναφερθέντα, αντίκρυ του ποταμού Μούρ, στέκεται το υπέρ-φουτουριστικό μουσείο σύγχρονης τέχνης Kunsthaus Graz, μια νότα… μέλλοντος μέσα σε αυτόν τον μεσαιωνικό παραμυθένιο τόπο.

Το Γκρατς μπορεί να μην διαφοροποιείται δραστικά σε σύγκριση με τις γειτονικές του πόλεις και χωριά, καθώς διαθέτει και αυτό Χριστουγεννιάτικη αγορά, αλλά αξίζει να το επισκεφτείτε για τα εντυπωσιακά ιστορικά και μη εκθέματα που διαθέτει και φυσικά για το “Νησί μέσα στο Μούρ” ή πιο διαδεδομένα “πλωτή καφετέρια”. Είναι πράγματι, ένα πρωτόγνωρο οπτικό ερέθισμα!

Πως να πάτε: Η μεταφορά σας στο ιδιαίτερο θα έλεγε κανείς Γκράτς, δεν μπορεί να γίνει απευθείας καθώς μεσολαβούν ενδιάμεσες στάσεις σε Ζυρίχη, Μόναχο ή και Άμστερνταμ, με τις τιμές των εισιτηρίων να ξεκινούν από τα 400 ευρώ για τις ημέρες των Χριστουγέννων και να ελαττώνονται κατά το ήμισυ πριν και μετά. Από την πόλη στάση σας και έπειτα, μεταφέρεστε στο αεροδρόμιο του Γκρατς.

Που να μείνετε: Η γραφική αυτή πόλη, διακρίνεται για το ευρύ φάσμα καταλυμάτων που διαθέτει καθώς υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα και… πορτοφόλια κατ’ επέκταση. Μπορείτε να δείτε το γνωστό νεοκλασικό ξενοδοχείο 4 αστέρων Palais Hotel Erzherzog Johann που διακρίνεται για την γεωγραφική κομβικότητά του και επίσης το υπερ-πολυτελές Austria Trend Hotel Europa Graz με τις τιμές τους να ξεκινούν από 59 ευρώ για την Χριστουγεννιάτικη περίοδο. Διακεκριμένα χαμηλές τιμές σε σύγκριση με λοιπές αυστριακές πόλεις!

Πιο οικονομικές λύσεις, χωρίς ωστόσο να υστερούν σε ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών είναι το Ibis Graz με το… έξαλλο design του από 60 ευρώ ανά διανυκτέρευση και το δημοφιλές Stradnerhof στα μόλις 42 ευρώ!

Το TopTraveller προσφέρει αυθεντικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ευρώπη, μέσα από δικές μας αληθινές εμπειρίες, και πάθος για ξένες κουλτούρες.
Επικοινωνία: info@toptraveller.gr
© 2024 TopTraveller