TopTraveller.gr > Χριστούγεννα στην Αγγλία

Χριστούγεννα στην Αγγλία

Το Top Traveler συγκέντρωσε και σας προτείνει τους καλύτερους προορισμούς στην Αγγλία, για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Κάστλετον (Castleton), Αγγλία

Κάστλετον (Castleton), Αγγλία, Ευρώπη

Κάστλετον (Castleton), Αγγλία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: 3.2°C
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 120€ / βράδυ

Το Castleton είναι ένα μικρό χωριουδάκι 620 κατοίκων, στα βόρεια της Αγγλίας και ανήκει στην περιφέρεια του Derbyshire. Βρίσκεται εντός των ορίων του Εθνικού πάρκου Peak District, αποτελώντας ορμητήριο για πολλούς περιπατητές.

Την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι παράδοση να φωτίζονται όλοι οι δρόμοι με τα πέτρινα σπίτια, προσδίδοντας μία διαφορετική ατμόσφαιρα, στην ούτως ή άλλως πανέμορφη περιοχή. Διάφορα φεστιβάλ, αλλά και επίσκεψη στα σπήλαια της περιοχής, συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου την περίοδο των γιορτών.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα δρώμενα των γιορτών εδώ και εδώ

Πως να πατε: Το κοντινότερο αεροδρόμιο, είναι το Manchester, που απέχει περίπου 50χλμ απο το Castleton. Τα εισιτήρια για την Βρετανική μεγαλούπολη, θα στοιχήσουν περίπου 400 ευρώ την περίοδο των γιορτών με την Eazyjet, ενώ γύρω στα 450 ευρώ θα στοιχήσουν με την Aegean.

Από το αεροδρόμιο, μπορείτε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο, ή να πάρετε το τρένο που θα σας στοιχήσει 4,10 λίρες και σε 20 λεπτά θα είστε στον προορισμό σας.

Εναλλακτικά μπορείτε να ταξιδέψετε προς το Λονδίνο που τα εισιτήρια στοιχίζουν 250 ευρώ περίπου, αλλά να έχετε υπόψιν σας ότι θα χρειαστείτε 4 ώρες με τρένο για να φτάσετε, με το εισιτήριο να κοστίζει κατ' ελάχιστο 80 λίρες το άτομο με επιστροφή, εφόσον τα κλείσετε αρκετά νωρίτερα .

Που να μείνετε: Μέσα στο χωριό, η καλύτερη επιλογή είναι το Innkeepers Lodge με κόστος περίπου 120 ευρώ τη βραδιά. Γενικότερα, οι επιλογές μέσα στο χωριό δεν είναι πάρα πολλές και ειδικά την περίοδο των γιορτών θα πρέπει να κλείσετε αρκετά νωρίτερα (Δείτε εδώ τα υπόλοιπα καταλύματα).

Εναλλακτικά, θα πρέπει να αναζητήσετε κατάλυμα στο Hathersage όπου υπάρχουν αρκετά όμορφα guest houses και bnb. Κορυφαία επιλογή το George Hotel, με το κόστος όμως να ανεβαίνει πάνω από το 200 ευρώ τη βραδιά.

Μπέρμιγχαμ (Birmingham), Αγγλία

Μπέρμιγχαμ (Birmingham), Αγγλία, Ευρώπη

Μπέρμιγχαμ (Birmingham), Αγγλία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: 5°C
Αεροπορικά Εισιτήρια: από 400€ με επιστροφή
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 100€ / βράδυ

Το Μπέρμιγχαμ είναι μία σύγχρονη Βρετανική μεγαλούπολη, με πάνω από 1εκ πληθυσμό και βρίσκεται στα West Midlands. Γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη κατά τη βιομηχανική επανάσταση, κληρονομιά που κουβαλάει μέχρι και σήμερα και αποτυπώνεται στην κουλτούρα της πόλης. Πολλά κανάλια και κτίρια της Βικτωριανής εποχής συνθέτουν ένα πολύ όμορφο σκηνικό.

Τα Χριστούγεννα στο Μπέρμιγχαμ έχουν κάτι ξεχωριστό, αφού εκεί διοργανώνεται το μεγαλύτερο Γερμανικό φεστιβάλ, εκτός Γερμανίας και Αυστρίας, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 5,5 εκατομμυρίων τουριστών το 2016. Άνοιξε για πρώτη φορά το 2001 με 24 stalls, φτάνοντας φέτος στο 180. Μπορείτε να δείτε όλα τα δρώμενα για τα Χριστούγεννα εδώ

Πως να πάτε: Στο Μπέρμιγχαμ υπάρχει αεροδρόμιο και μπορείτε να φτάσετε απευθείας εκεί. Για την περίοδο των γιορτών θα πρέπει να υπολογίζετε γύρω στα 350-400 ευρώ το άτομο μετ' επιστροφής, με την Turkish, με stop over στην Κωνσταντινούπολη.

Που να μείνετε: To κόστος διαμονής την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι κατά μέσο όρο γύρω στα 100-110 ευρώ το βράδυ, σε 4στερα ξενοδοχεία. Οι καλύτερες επιλογές είναι το Hotel du Vin και το Radisson Blu Hotel που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Στα ξενοδοχεία 3 αστέρων, το κόστος πέφτει αρκετά και κυμαίνεται μεταξύ 60-80 ευρώ το βράδυ. Μπορείτε να δείτε το Holiday Inn Express, το Jurys Inn και το Hampton by Hilton.

Τσέστερ (Chester), Αγγλία

Τσέστερ (Chester), Αγγλία, Ευρώπη

Τσέστερ (Chester), Αγγλία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: 5°C
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 60€ / βράδυ

Στα βορειοδυτικά της Αγγλιας, 50 χλμ από το Μάντσεστερ και 35χλμ από το Λίβερπουλ, βρίσκεται το Τσέστερ. Η ιστορια του ξεκινάει τους Ρωμαϊκούς χρόνους και τα τείχη του διασώζονται μέχρι σήμερα.

Αν και δεν είναι τόσο τουριστικό μέρος, τα Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερα όμορφα, με το φεστιβάλ που στήνεται έξω από τον Καθεδρικό Ναό της πόλης, όπου 70 ξύλινα σαλέ, θα πουλάνε ζεστό κρασί, γλυκά και δώρα.

Μην παραλείψετε να περπατήσετε στην όμορφη πόλη, να φάτε σε ένα από τα πολλά καλά εστιατόρια και να πιείτε την μπύρα σας σε μία παραδοσιακή αγγλική pub. Αν το επιτρέπει ο καιρός, μπορείτε να κάνετε μία βόλτα στον ποταμό Dee.

Αν έχετε μικρά παιδιά, μην παραλείψετε να τους χαρίσετε την μαγευτική εμπειρία του ζωολογικού κήπου Chester Zoo.

Πως να πάτε:  Το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι το Μάντσεστερ, με τα εισιτήρια να στοιχίζουν όπως είπαμε παραπάνω περιπου 400 ευρώ. Από εκεί είτε ενοικιάζετε αυτοκίνητο, είτε χρησιμοποιείτε το τρένο και σε μία ώρα περίπου είστε στον προορισμό σας. Το κόστος είναι 23,1 λίρες κατ' άτομο.

Που να μείνετε: Την περίοδο των Χριστουγέννων, πολύ δύσκολα θα βρείτε κάτι με κάτω από 100 ευρώ το βράδυ. Σε αυτά τα λεφτά μία καλή πρόταση είναι το Grosvenor Place Guest House στο κεντρο της πόλης.

Άμα μπορείτε να διαθέσετε περίπου 160 ευρώ το βράδυ και θέλετε να μείνετε λίγο έξω από την πόλη, στην Αγγλική εξοχή, τότε ανεπιφύλακτα πρέπει να δείτε το Carden Park Hotel. Οι φωτογραφίες θα σας πείσουν!

Το TopTraveller προσφέρει αυθεντικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ευρώπη, μέσα από δικές μας αληθινές εμπειρίες, και πάθος για ξένες κουλτούρες.
Επικοινωνία: info@toptraveller.gr
© 2024 TopTraveller