TopTraveller.gr > Χριστούγεννα στην Ιταλία

Χριστούγεννα στην Ιταλία

Το Top Traveler συγκέντρωσε και σας προτείνει τους καλύτερους προορισμούς στην Ιταλία, για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Βενετία (Venice), Ιταλία

Βενετία (Venice), Ιταλία, Ευρώπη

Βενετία (Venice), Ιταλία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: 3.4°C
Αεροπορικά Εισιτήρια: από 415€ με επιστροφή
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 70€ / βράδυ

Βενετία, ίσως η ρομαντικότερη πόλη της Ευρώπης! Είναι χτισμένη πάνω σε 118 νησάκια που συνδέονται μεταξύ τους με 118 κανάλια και πάνω από 400 γέφυρες, Η περιήγηση στην πόλη γίνεται με τα πόδια, με τις πασίγνωστες γόνδολες ή με βαπορέτα. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, με την απουσία μοντέρνων κτηρίων, και η έλλειψη οδικών μέσων μεταφοράς, φέρνει κάτι από άλλη εποχή! Γιαυτό άλλωστε η Βενετία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Όσοι έχετε επισκεφτεί τη Βενετία σε τουριστικές περιόδους, θα έχετε τώρα την ευκαιρία να δείτε μια εντελώς διαφορετική πλευρά της. Μαγευτική όπως πάντα, χωρίς όμως το τεράστιο πλήθος τουριστών που θα συναντήσει κανείς τους καλοκαιρινούς μήνες. Φωτάκια και τεράστια στολίδια κοσμούν τους δρόμους, ακόμα και τις γόνδολες!

Στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές μπορείτε να βρείτε παραδοσιακές δημιουργίες όπως κατασκευές από γυαλί και μάσκες, καθώς και ζαχαρωτά ενώ το γιορτινό κλίμα θα σας κυριεύσει ακόμη περισσότερο με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που εκτελούνται σε εκκλησίες και πλατείες. Την ημέρα των Χριστουγέννων, η καμπάνα της διασημότατης εκκλησίας του Αγίου Μάρκου χτυπά όλη την ημέρα!

Πως να πάτε: Μπορείτε να ταξιδέψετε στη Βενετία από την Αθήνα με απευθείας πτήσεις ή με ανταπόκριση.

Που να μείνετε: Το Hilton Molino Stucky Venice είναι 5 αστέρων ξενοδοχείο και προσφέρει διαμονή από περίπου 170 ευρώ τη βραδιά. Άλλα ξενοδοχεία της ίδιας κατηγορίας είναι το Boscolo Venezia Autograph Collection και το Metropole Hotel, με τιμή όμως από 220 ευρώ το δίκλινο. Σε ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο από 90 ευρώ όπως είναι το San Sebastiano Garden ενώ με 100 ευρώ περίπου μπορείτε να διαμείνετε στο Kette ή στο Bella Venezia. Το Feel Inn Venice είναι 3 αστέρων και οι τιμές ξεκινούν από 63 ευρώ τη βραδιά ενώ στο Hotel Giudecca Venezia και στο Hotel Scandinavia η διανυκτέρευση ξεκινά από 75 ευρώ περίπου.

Ρώμη (Rome), Ιταλία

Ρώμη (Rome), Ιταλία, Ευρώπη

Ρώμη (Rome), Ιταλία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: 9.5°C
Αεροπορικά Εισιτήρια: από 350€ με επιστροφή
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 80€ / βράδυ

Η ιστορικότατη πόλη της Ιταλίας και πρωτεύουσά της έχει πληθυσμό 2,7 εκατομμύρια κατοίκους περίπου. Η συνεισφορά της στις τέχνες, τον πολιτισμό και τις επιστήμες είναι τεράστια ενώ όποιος την επισκέπτεται θα δει αμέσως την ιστορία της να ξετυλίγεται μπροστά του μέσα από τα δαιδαλώδη και επιβλητικά μνημεία της. Γιαυτό άλλωστε χαρακτηρίζεται και ως αιώνια πόλη. Αρχαία αξιοθέατα, μουσεία, παλάτια, ιστορικοί δρόμοι και το Βατικανό είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν την πόλη αυτή. Το ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το ότι η Ρώμη τα Χριστούγεννα γίνεται ακόμα πιο μαγευτική είναι αδιαμφισβήτητο. Φωτάκια στις μεγαλύτερες οδούς της πόλης, η τεράστια χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά στην Piazza Navona με τα γλυκά, τα δώρα και τα στολίδια, παγοδρόμια για μικρούς και μεγάλους και το τεράστιο δέντρο με την πραγματικών διαστάσεων φάτνη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος τη Ρώμη τα Χριστούγεννα!

Πως να πάτε: Το αεροδρόμιο της Ρώμης συνδέεται με απευθείας πτήσεις με την Αθήνα!

Που να μείνετε: Το Le Coq Rooms&Suite είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων με τιμή δίκλινου δωματίου από 85 ευρώ ενώ στο Trevi Palace και στο Navona Palace μπορείτε να το βρείτε με 130 ευρώ περίπου. Ξενοδοχεία 4 αστέρων έχουν δίκλινα από 50 ευρώ περίπου τη βραδιά! Μερικά από αυτά είναι το Relais 6, και το Eurostars Roma Aeterna ενώ στο Novotel Roma οι τιμές ξεκινούν από 62 ευρώ. Στην κατηγορία των 3 αστέρων οι τιμές αρχίζουν από 34 ευρώ! Το Fragrance St. Peter, το La Genziana και το Franklin Feel the Sound είναι κάποια από τα προτεινόμενα.

Μπολζάνο (Bolzano), Ιταλία

Μπολζάνο (Bolzano), Ιταλία, Ευρώπη

Μπολζάνο (Bolzano), Ιταλία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: 1.1°C
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 100€ / βράδυ

Το Μπολζάνο είναι μια πόλη της βόρειας Ιταλίας με πληθυσμό 99.000 κατοίκους περίπου. Μάλιστα, το 24% των κατοίκων του μιλούν γερμανικά. Τα στοιχεία που το συνθέτουν προέρχονται τόσο από τη βόρεια Ευρώπη όσο και από την Μεσόγειο. Είναι μια πόλη που τα περιέχει όλα. Μουσεία, μνημεία, κάστρα, γκαλερί, πλατείες και πάρκα. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια ιδιαίτερα πράσινη πόλη. Αυτό για το οποίο είναι διασημότερο όμως είναι η χριστουγεννιάτικη αγορά του.

Θεωρείται η ιταλική πρωτεύουσα των Χριστουγέννων και η υπαίθρια αγορά του είναι πολύ μεγάλη και λαμβάνει μέρος στην Piazza Walther. Πάνω από 80 πάγκοι περιμένουν τους επισκέπτες να θαυμάσουν γυάλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια, ξύλινα παιχνίδια, κεράκια και άλλα πολλά, μιας και είναι η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της Ιταλίας. Χριστουγεννιάτικα τραγούδια μπορείτε να ακούσετε στις εκκλησίες και στους δρόμους του ιστορικού κέντρου ενώ φάτνες κοσμούν όμορφα την φωτεινή από τα λαμπάκια πόλη. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το ζεστό κρασί!

Πως να πάτε: Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στο Μπολζάνο είναι να φτάσετε πρώτα αεροπορικώς στο Μιλάνο, τη Ρώμη ή τη Βενετία με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα και από εκεί να πάρετε το τρένο για το Μπολτσάνο.

Που να μείνετε: Στην κατηγορία των 5 αστέρων υπάρχει ένα μόνο ξενοδοχείο, το Ca De Bezzi με τιμή 174 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο για την περίοδο των Χριστουγέννων. Στα 4 αστέρων ξενοδοχεία, οι τιμές ξεκινούν από 130 ευρώ περίπου τη βραδιά όπως στο Four Points by Sheraton Bolzano. Με λίγο υψηλότερες τιμές υπάρχουν τα Hotel Scala Stiegl και Hotel Eberle. Στα 3 αστέρων ξενοδοχεία η διανυκτέρευση ξεκινά από 130 ευρώ περίπου τη βραδιά.

Μπρίξεν (Brixen), Ιταλία

Μπρίξεν (Brixen), Ιταλία, Ευρώπη

Μπρίξεν (Brixen), Ιταλία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: 1°C
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 100€ / βράδυ

Το Μπρίξεν ή Μπρεσανόνε βρίσκεται μόλις 40 χλμ από το Μπολτσάνο στη βόρεια Ιταλία και έχει πληθυσμό 20.700 κατοίκους περίπου. Το 73,13% του πληθυσμού μιλά γερμανικά καθώς βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην Αυστρία. Όπως το Μπολτσάνο, έτσι και το Μπρίξεν είναι μια πολύ πράσινη πόλη. Ο κύριος λόγος όμως που είναι γνωστή η πόλη αυτή είναι τα χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται πολύ κοντά της.

Είναι ιδαλματικό μέρος για να περάσετε αξέχαστες χριστουγεννιάτικες διακοπές. Για τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων, σε μόλις 7 χιλιόμετρα βρίσκεται χιονοδρομικό κέντρο. Στην πόλη του Μπρίξεν στήνεται υπαίθρια αγορά όπου μπορείτε να βρείτε ξύλινες σκαλιστές παραδοσιακές δημιουργίες, κεριά, γυάλινα και κεραμικά προϊόντα Οι δρόμοι στολίζονται με φώτα, χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί λαμβάνουν μέρος στον Καθεδρικό ναό ενώ άμαξες μπορούν να σας πάνε βόλτα στο ιστορικό κέντρο.

Πως να πάτε: Για να φτάσετε στο Μπρίξεν πρέπει να φτάσετε πρώτα αεροπορικώς στο Μιλάνο, τη Ρώμη ή τη Βενετία και από εκεί να πάρετε το τρένο για το Μπρίξεν.

Που να μείνετε: Ξενοδοχεία 5 αστέρων δεν υπάρχουν στο Μπρίξεν. Οι τιμές στα 4 αστέρων ξεκινούν από 140 ευρώ περίπου τη βραδιά για ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό όπως στο Hotel Pacher, ενώ με 160 ευρώ περίπου και με πρωινό μπορείτε να διανυκτερεύσετε στο Alpine City Wellness Hotel Dominik. Το Pension Summererhof είναι 3 αστέρων και μια πολύ καλή επιλογή, με 115 ευρώ περίπου τη βραδιά μαζί με πρωινό. Παρόμοιες επιλογές είναι το Tourist Hotel και το Hotel Grauer Bär.

Μιλάνο (Milan), Ιταλία

Μιλάνο (Milan), Ιταλία, Ευρώπη

Μιλάνο (Milan), Ιταλία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: 1.6°C
Αεροπορικά Εισιτήρια: από 250€ με επιστροφή
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 60€ / βράδυ

Το Μιλάνο είναι μια μεγάλη πόλη της Ιταλίας με πληθυσμό 1.400.000 κατοίκους. Είναι η πόλη με την μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα στην Ιταλία ενώ εκτός από τη μόδα, είναι γνωστή παγκοσμίως για την λυρική της όπερα και τη Σκάλα του Μιλάνο. Μουσεία, πινακοθήκες, η Piazza Duomo και το ιστορικό κέντρο με μνημεία με την υπογραφή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, αλλά και τεράστιο πλήθος μαγαζιών και εμπορικών κέντρων, μιας και μιλάμε για την πρωτεύουσα της μόδας, είναι κάποιοι από τους λόγους για να το επισκεφτείτε.

Τα Χριστούγεννα μετατρέπεται σε μια υπέροχη γιορτινή πόλη. Θεματικές βιτρίνες, στολισμένοι δρόμοι και γιορτινή μουσική να αντηχεί στους δρόμους περιμένουν τους επισκέπτες του. Στην Piazza Duomo στήνεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο ενώ υπαίθριες αγορές προσφέρουν χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, κοσμήματα, δερμάτινα προϊόντα, φαγητά και λιχουδιές! Μάλιστα, κοντά στην Piazza Spotorno υπάρχει αγορά για τους λάτρεις της οικολογίας, με οργανικά προϊόντα.

Πως να πάτε: Η Αθήνα συνδέεται με απευθείας πτήσεις με το αεροδρόμιο του Μιλάνο.

Που να μείνετε: Στο Μιλάνο μπορείτε να πετύχετε πολύ καλές τιμές για τη διανυκτέρευσή σας αλλά και αρκετά υψηλές. Το Meliá Milano είναι 5 αστέρων και προσφέρει δίκλινο δωμάτιο από 70 ευρώ ενώ το Duomo Rooms με 178 ευρώ. Μεταξύ των 4 αστέρων ξενοδοχείων ανήκουν τα Barceló Milan, το Da Vinci Milano και το Hilton Garden Inn Milan North όπου οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ περίπου. Λίγο χαμηλότερες είναι οι τιμές στα 3 αστέρων με 45 ευρώ να ξεκινούν τα δίκλινα. Τέτοια είναι τα Hotel Certosa, το B&B Hotel Milano San Siro και το Dorè.

Το TopTraveller προσφέρει αυθεντικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ευρώπη, μέσα από δικές μας αληθινές εμπειρίες, και πάθος για ξένες κουλτούρες.
Επικοινωνία: info@toptraveller.gr
© 2024 TopTraveller