TopTraveller.gr > Χριστούγεννα στην Ισπανία

Χριστούγεννα στην Ισπανία

Το Top Traveler συγκέντρωσε και σας προτείνει τους καλύτερους προορισμούς στην Ισπανία, για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τενερίφη (Tenerife), Ισπανία

Τενερίφη (Tenerife), Ισπανία, Ευρώπη

Τενερίφη (Tenerife), Ισπανία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: 18°C
Αεροπορικά Εισιτήρια: από 600€ με επιστροφή
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 70€ / βράδυ

Η Τενερίφη είναι νησί της Ισπανίας και το μεγαλύτερο των Κανάριων Νήσων, με πληθυσμό περίπου 880.000 κατοίκους. Το νότιο τμήμα της είναι αρκετά ξηρό ενώ το βόρειο υγρό, με πλούσια βλάστηση. Στην Τενερίφη υπάρχει το Parque Nacional den Teide, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, και είναι ένα εθνικό πάρκο με τεράστια επισκεψιμότητα στο οποίο βρίσκεται και το ηφαίστειο Teide. Πρωτεύουσα της Τενερίφης είναι η Σάντα Κρους ντε Τενερίφε.

Τα Χριστούγεννα στην Τενερίφη είναι σίγουρα πολύ διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Ο μέσος όρος θερμοκρασίας τον Δεκέμβρη είναι 21 βαθμοί κελσίου, κάνοντας την έτσι έναν ζεστό χριστουγεννιάτικο προορισμό! Εάν υπάρχει χιόνι, αυτό θα είναι στην κορυφή του Τέιδε, που έχει ύψος 3,718 μέτρα.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, μετά το οικογενειακό τραπέζι οι άνθρωποι ξεχύνονται στους δρόμους, ενώ την ίδια μέρα των Χριστουγέννων υπάρχουν εκδηλώσεις καθώς και ζωντανή μουσική από τη Συμφωνική Ορχήστρα της Τενερίφης. Για όσους θέλουν να ψωνίσουν, υπάρχουν υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές.

Πως να πάτε: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση από την Ελλάδα. Πρέπει να πάτε στη Μαδρίτη ή τη Βαρκελώνη, και από εκεί να πάρετε το αεροπλάνο για Τενερίφη.

Που να μείνετε: Οι τιμές των ξενοδοχείων ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή που θα διαλέξετε να μείνετε. Το Hotel Best Semiramis και το Iberostar Grand Hotel Mencey είναι 5 αστέρων ξενοδοχεία, με τιμή δίκλινου δωματίου από 140 ευρώ περίπου. Πολύ καλές τιμές μπορείτε να πετύχετε στα 4 αστέρων, όπως στο La Quinta Park Suites και στο La Laguna Gran Hotel με τιμές από 80 ευρώ περίπου. Ένα δίκλινο δωμάτιο σε 3 αστέρων ξενοδοχείο μπορείτε να το βρείτε με 50 ευρώ τη βραδιά, όπως στο Hotel Principe Paz.

Βαρκελώνη (Barcelona), Ισπανία

Βαρκελώνη (Barcelona), Ισπανία, Ευρώπη

Βαρκελώνη (Barcelona), Ισπανία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: 10°C
Αεροπορικά Εισιτήρια: από 300€ με επιστροφή
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 50€ / βράδυ

Η Βαρκελώνη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας μετά τη Μαδρίτη, με πληθυσμό 1,5 εκατομμύριο περίπου κατοίκους. Είναι γνωστή παγκοσμίως για τα αρχιτεκτονήματα του Αντόνιο Γκαουντί με τα χαρακτηριστικά τους σχέδια. Είναι μια πόλη με πολύ ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, έντονη νυχτερινή ζωή και εγκάρδιους ανθρώπους με το γνωστό μεσογειακό ταπεραμέντο. Μια πραγματικά ζωντανή πόλη!

Εάν επισκεφθείτε τη Βαρκελώνη την περίοδο των γιορτών θα ναι σχεδόν αδύνατον να μην μπείτε στο κλίμα των Χριστουγέννων! Φωτάκια παντού, ακόμα και στα πιο μικρά σοκάκια, υπαίθριες αγορές με γλυκίσματα και δώρα, μια τεράστια φάτνη στην Plaça Sant Jaume και ένα μεγάλο παγοδρόμιο για μικρούς και μεγάλους στην Plaça Catalunya, συνθέτουν ένα υπέροχο γιορτινό σκηνικό!

Πως να πάτε: Από την Αθήνα μπορείτε να ταξιδέψετε απευθείας προς τη Βαρκελώνη με διάφορες αεροπορικές εταιρείες.

Που να μείνετε: Αν και περίοδος Χριστουγέννων, μπορείτε να πετύχετε πολύ καλές τιμές στα ξενοδοχεία. Οι τιμές στα 5 αστέρων ξενοδοχεία ξεκινούν από 100 ευρώ τη βραδιά όπως στο Melià Barcelona ενώ με 128 ευρώ μπορείτε να διανυκτερεύσετε στο Anba B&B Deluxe. Οι τιμές στα 4 αστέρων ξεκινούν από 50 ευρώ! Το U232 Hotel, το H10 Art Gallery και το Àmbit Barcelona είναι μερικά από αυτά. Από 40-45 ευρώ τη βραδιά μπορείτε να μείνετε σε ένα 3 αστέρων ξενοδοχείο όπως είναι το Silken St. Gervasi Barcelona.

Μαδρίτη (Madrid), Ισπανία

Μαδρίτη (Madrid), Ισπανία, Ευρώπη

Μαδρίτη (Madrid), Ισπανία, Ευρώπη

Μέση Θερμοκρασία Δεκεμβρίου: 6.4°C
Αεροπορικά Εισιτήρια: από 470€ με επιστροφή
Κράτηση Ξενοδοχείου: από 50€ / βράδυ

Η Μαδρίτη είναι η πρωτεύουσα της Ισπανίας και η τρίτη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή πόλη, με πληθυσμό 3,3 εκατομμύρια περίπου κατοίκους. Είναι μια σύγχρονη πόλη, που όμως έχει διατηρήσει τα ιστορικά στοιχεία των κτηρίων και των δρόμων της. Σφύζει από ζωή, ακόμα και το βράδυ, ενώ κρατά το πολιτισμικό ενδιαφέρον των επισκεπτών της με τα μνημεία και τα μουσεία της. Το 2010 κατατάχθηκε στις 12 πιο πράσινες Ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα Χριστούγεννα έχει μια πολύ όμορφη γιορτινή και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Φωτάκια στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης ενώ το ενδιαφέρον κεντρίζουν συγκεκριμένες λεωφόροι, εμπορικά κέντρα και μουσεία που έχουν ιδιαίτερους στολισμούς. Στην Puerta del Sol θα βρείτε το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο με ύψος όσο ένα κτήριο 12 ορόφων!Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι Ισπανοί τιμούν ιδιαίτερα την Θεία Γέννηση με φάτνες σε βιτρίνες μαγαζιών και σε κάθε πλατεία σχεδόν των πόλεων και των χωριών. Πολλές από αυτές μάλιστα δημιουργούνται σε πραγματικά μεγέθη! Υπαίθριες αγορές στήνονται σε διάφορα σημεία της πόλης με χειροποίητα δώρα, χριστουγεννιάτικα στολίδια και καρουσέλ για τα παιδιά.

Πως να πάτε: Η Μαδρίτη είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη από την Ελλάδα, με πολλές αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις προς την πρωτεύουσα.

Που να μείνετε: Μπορείτε να βρείτε πολύ καλές τιμές για τη διαμονή σας, με τη διανυκτέρευση από 110 ευρώ περίπου σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων. Το Silken Puerta América Madrid είναι ένα τέτοιο ξενοδοχείο ενώ στο Villa Real θα βρείτε δίκλινο δωμάτιο από 135 ευρώ. Στα 4 αστέρων ξενοδοχεία οι τιμές πέφτουν ακόμα πιο πολύ, ξεκινώντας από τα 54 ευρώ, όπως στο AC Hotel Madrid Feria by Marriott και στο Sercotel Alcalá 611. Οι τιμές στα 3 αστέρων δεν διαφέρουν, αφού η διανυκτέρευση μπορεί να ξεκινάει από 55 ευρώ την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το TopTraveller προσφέρει αυθεντικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ευρώπη, μέσα από δικές μας αληθινές εμπειρίες, και πάθος για ξένες κουλτούρες.
Επικοινωνία: info@toptraveller.gr
© 2024 TopTraveller