Ρόβανιεμι

Αεροπορικά για Ρόβανιεμι

1292

Πτήσεις από Ελλάδα προς Ρόβανιεμι προσφέρουν αρκετές αεροπορικές εταιρίες όπως η British Airways, η Air Sweden, η Norwegian, η Wizz Air και η Air France για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα με άφιξη το διεθνές αεροδρόμιο του Ρόβανιεμι. Απ’ ευθείας πτήσεις από Ελλάδα προς Ρόβανιεμι προσφέρουν η Air France, η Nordic Regional Airlines, η Norwegian Air International, η Norwegian, η Air Sweden, η Norwegian, η Jet Time και η Air Serbia εβδομαδιαία.

Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική περίοδος για να επισκεφθείτε το Ρόβανιεμι και να απολαύσετε τόσο την εξοχή όσο και τα ιδιαίτερα φυσικά φαινόμενα της πόλης. Ορδές τουριστών επισκέπτονται το Ρόβανιεμι για να δουν τον “Άγιο Βασίλη”, και τα μαγευτικά τοπία και το πολυφημισμένο βόρειο σέλας που χαρίζει η περιοχή.

Κατά τη διάρκεια Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου επικρατεί μεγάλη ζήτηση για τον συγκεκριμένο προορισμό, και θα είναι αρκετά δύσκολο να αποφύγετε τις ορδές των τουριστών την συγκεκριμένη περίοδο. Μεταξύ Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, θα βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια καθώς είναι οι φθηνότεροι μήνες για να ταξιδέψετε στο Ρόβανιεμι.

Πτήσεις Από Αθήνα Προς Ρόβανιεμι

Από Αθήνα προς Ρόβανιεμι, πραγματοποιούνται 20 πτήσεις εβδομαδιαία. Οι αεροπορικές εταιρείες που διαθέτουν πτήσεις από Αθήνα προς Ρόβανιεμι, είναι η Lufthansa, η Aegean Airlines, η Finair, και η Norwegia. Οι πτήσεις που αναχωρούν από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας με προορισμό το Ρόβανιεμι, πραγματοποιούν μία στάση σε κάποιο ενδιάμεσο προορισμό, αφού δεν υπάρχουν απ’ ευθείας πτήσεις.

Η μέση διάρκεια πτήσης από Αθήνα προς Ρόβανιεμι είναι 18 ώρες και 30 λεπτά με συνολική απόσταση 3188 χιλιόμετρα.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Θέρμης, όπου η πρόσβαση του γίνεται εύκολα με αυτοκίνητο, λεωφορείο και ταξί. Το αεροδρόμιο Μακεδονία, διαθέτει επίσης εμπορικά καταστήματα, καθώς και ανταλλακτήρια συναλλάγματος, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και θυρίδες φύλαξης των αποσκευών σας.

Οι αεροπορικές εταιρείες συνιστούν την προσέλευση των επιβατών στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη πτήση, έχοντας μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ οι επιβάτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητο να έχουν το διαβατήριο τους.

Πτήσεις Από Θεσσαλονίκη Προς Ρόβανιεμι

Επίσης θα βρείτε αρκετά αεροπορικά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Ρόβανιεμι , όπου παρέχει συχνές καθημερινές πτήσεις στo αεροδρόμιο του Ρόβανιεμι. Οι πτήσεις που αναχωρούν από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης με προορισμό το Ρόβανιεμι, πραγματοποιούν μία στάση σε κάποιο ενδιάμεσο προορισμό, αφού δεν υπάρχουν απ’ ευθείας πτήσεις. Οι αεροπορικές εταιρείες που διαθέτουν πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Ρόβανιεμι, είναι η Finair, η British, Lufthansa και η Norwegian.

Η μέση διάρκεια πτήσης από Θεσσαλονίκη προς Ρόβανιεμι είναι 16 ώρες και 15 λεπτά με συνολική απόσταση 2345 χιλιόμετρα.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Θέρμης, όπου η πρόσβαση του γίνεται εύκολα με αυτοκίνητο, λεωφορείο και ταξί.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία, διαθέτει επίσης εμπορικά καταστήματα, καθώς και ανταλλακτήρια συναλλάγματος, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και θυρίδες φύλαξης των αποσκευών σας.

Οι αεροπορικές εταιρείες συνιστούν την προσέλευση των επιβατών στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη πτήση, έχοντας μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ οι επιβάτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητο να έχουν το διαβατήριο τους.

Πτήσεις Για Ρόβανιεμι Από Την Υπόλοιπη Ελλάδα

Μπορείτε να βρείτε δρομολόγια προς Ρόβανιεμι και στην υπόλοιπη Ελλάδα από άλλα αεροδρόμια, όπως, Νίκος Καζαντζάκης (Ηράκλειο Κρήτης) και Διαγόρας (Ρόδος).

Ενδέχεται τα δρομολόγια να είναι εποχιακά και οι απευθείας πτήσεις προς Ρόβανιεμι από αυτά τα αεροδρόμια να πραγματοποιούνται κυρίως κατά τη διάρκεια της αυξημένης τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, συνήθως μεταξύ Μαΐου – Σεπτεμβρίου. Εκτός τουριστικής περιόδου, ενδέχεται οι τιμές σε αυτά τα δρομολόγια να είναι αρκετά αυξημένες.

Τα Αεροδρόμια του Ρόβανιεμι

Το Ροβανιέμι διαθέτει ένα αεροδρόμιο το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμο κάθε χρόνο. Τον χειμώνα επικρατεί η μεγαλύτερη κίνηση του αεροδρομίου καθώς και χαρακτηρίζεται ως τουριστική περίοδος για την Φιλανδία.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ροβανιέμι είναι ένα από τα τρία αεροδρόμια στη Φινλανδία που διαθέτει γέφυρες jet. Όλες οι πτήσεις από Ελλάδα προς Ρόβανιεμι κατευθύνονται και αναχωρούν από το διεθνές αεροδρόμιο του Ρόβανιεμι που εξυπηρετεί την πόλη της Φιλανδίας.

Rovaniemi Airpot (RVN) “Διεθνές Αεροδρόμιο Ροβανιέμι”

Το αεροδρόμιο βρίσκεται στη βόρεια Φινλανδία, 9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης, κοντά στον αυτοκινητόδρομο Ε75. Το αεροδρόμιο διαθέτει ένα τερματικό σταθμό και η χωρητικότητα διπλασιάστηκε το 2019 μετά από μια μεγάλη ανακαίνιση και επέκταση. Ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου διαθέτει 8 πύλες επιβίβασης για τους επιβάτες.

Δεν υπάρχουν δυνατότητες δημόσιων συγκοινωνιών για να μεταφερθείτε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης. Μπορείτε όμως να επιλέξετε τα λεωφορεία express του αεροδρομίου, τα οποία εξυπηρετούν επιβάτες από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης. Η διάρκεια ταξιδιού είναι 15 με 20 λεπτά. Το κόστος των εισιτηρίων κυμένεται στα 5€ με 10€.

Το ταξί είναι ο ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης, με το κόστος να κυμαίνεται στα 15€ με 25€, ανάλογα την κίνηση που επικρατεί στους δρόμους. Θα βρείτε την αφετηρία των ταξί ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.

Στο αεροδρόμιο μπορείτε επίσης να νοικιάσετε αυτοκίνητο από τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt, Avis, Hertz, Budget, Europcar και τοπικούς παρόχους.


Booking.com

Μάθε τα Πάντα για ένα Ταξίδι στο Ρόβανιεμι