TopTraveller.gr > Ευρώπη > Γαλλία > Παρίσι > Παρίσι - Αεροπορικά Εισιτήρια
Παρίσι

Αεροπορικά για Παρίσι

Πτήσεις από Ελλάδα προς Παρίσι προσφέρουν αρκετές αεροπορικές εταιρίες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αρκετές καθημερινές και εβδομαδιαίες πτήσεις, με άφιξη τα τρία αεροδρόμια του Παρισιού, Σαρλ ντε Γκωλ, Ορλίν, και Μποβέ.

Το Παρίσι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και δύσκολα θα αποφύγετε τα γκρουπ τουριστών στο ταξίδι σας, ανεξάρτητα από το ποια εποχή επιλέξετε να επισκεφθείτε στη γαλλική πρωτεύουσα. Το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα είναι ίσως οι πιο δημοφιλείς εποχές για μια απόδραση στην Πόλη του Φωτός.

Από άποψη καιρού, η ιδανική εποχή για να ταξιδέψετε στο Παρίσι είναι στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά και χρόνο, καλό θα ήταν να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια για Παρίσι το χειμώνα, διότι είναι η ιδανική περίοδος για να βρείτε τις πιο οικονομικές θέσεις.

Πτήσεις Από Αθήνα Προς Παρίσι

Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας. Αρκετές εταιρείες παρέχουν πτήσεις από το Ελευθέριος Βενιζέλος με τα τρία αεροδρόμια του Παρισιού, Σαρλ ντε Γκωλ, Ορλί, και Μποβέ. Το αεροδρόμιο βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Για τις πτήσεις εξωτερικού, συνιστάται οι επιβάτες να βρίσκονται στο αεροδρόμιο τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης τους, έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ οι προερχόμενοι από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητο να έχουν το διαβατήριο τους.

Από Αθήνα προς Παρίσι, πραγματοποιούνται 33 πτήσεις εβδομαδιαία. Υπάρχουν 4 αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις απευθείας από Αθήνα προς Παρίσι, εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε άλλες εταιρίες που παρέχουν πτήσεις εβδομαδιαία για συγκεκριμένες περιοχές. Η μέση διάρκεια πτήσης από Αθήνα προς Παρίσι είναι 3 ώρες και 25 λεπτά με συνολική απόσταση 2127 χιλιόμετρα.

Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Αθήνας μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα με αυτοκίνητο, μέσω της Αττικής Οδού, όπου θα βρείτε τους χώρους στάθμευσης στο τερματικό σταθμό. Αν δε διαθέτετε αυτοκίνητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα μεταφορικά μέσα, όπως μετρό από την γραμμή 3 Αγία Μαρίνα-Αεροδρόμιο, προαστιακό σιδηρόδρομο, λεωφορεία express, όπου είναι και η πιο οικονομική λύση με κόστος 6 ευρώ, και ταξί με χρέωση να κυμαίνεται στα 40 ευρώ από το κέντρο της Αθήνας.

Μέσα στο κτίριο του αερολιμένα, εξυπηρετούν διάφορα εμπορικά καταστήματα, αφορολόγητα , εστιατόρια, και αναψυκτήρια για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας μέχρι την αναχώρηση της πτήσης σας.

Πτήσεις Από Θεσσαλονίκη Προς Παρίσι

Η Θεσσαλονίκη προσφέρει αρκετά αεροπορικά δρομολόγια προς το Παρίσι, όπου παρέχει αρκετές καθημερινές πτήσεις στα τρία αεροδρόμια της γαλλικής πρωτεύουσας. Οι αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν πτήσεις απευθείας από Θεσσαλονίκη προς Παρίσι εβδομαδιαία.

Η μέση διάρκεια πτήσης από Θεσσαλονίκη προς Παρίσι είναι 3 ώρες και 10 λεπτά με συνολική απόσταση 1877 χιλιόμετρα.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία βρίσκεται στα 15 χιλιόμετρα ανατολικά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Θέρμης, όπου η πρόσβαση του γίνεται εύκολα με αυτοκίνητο, λεωφορείο, και ταξί. Οι αεροπορικές εταιρείες συνιστούν να έχετε φτάσει στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη πτήση σας, έχοντας μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ οι προερχόμενοι από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητο να έχουν το διαβατήριο τους.

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ο ταξιδιώτης μπορεί να περάσει ευχάριστα την ώρα του στα εμπορικά καταστήματα, ενώ διαθέτει επίσης ανταλλακτήρια συναλλάγματος, γραφεία ενοικίασης οχημάτων, καθώς και θυρίδες ασφαλούς φύλαξης των αποσκευών σας.

Πτήσεις Για Παρίσι Από Την Υπόλοιπη Ελλάδα

Μπορείτε να βρείτε δρομολόγια προς Παρίσι και στην υπόλοιπη Ελλάδα από άλλα αεροδρόμια, όπως, Νίκος Καζαντζάκης (Ηράκλειο Κρήτης), Αεροδρόμιο Σαντορίνης, Αεροδρόμιο Μυκόνου, Ιωάννης Καποδίστριας (Κέρκυρα), Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος (Καλαμάτα) και Διαγόρας (Ρόδος).

Ενδέχεται τα δρομολόγια να είναι εποχιακά και οι απευθείας πτήσεις προς Παρίσι από αυτά τα αεροδρόμια να πραγματοποιούνται κυρίως κατά τη διάρκεια της αυξημένης τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, συνήθως μεταξύ Μαΐου - Σεπτεμβρίου. Εκτός τουριστικής περιόδου, ενδέχεται οι τιμές σε αυτά τα δρομολόγια να είναι αρκετά αυξημένες.

Τα Αεροδρόμια του Παρισιού

Το Παρίσι έχει τρία αεροδρόμια, το Charles de Gaulle "Σαρλ ντε Γκωλ", όπου είναι και το μεγαλύτερο της γαλλικής πρωτεύουσας, το Orly "Ορλί" και το Beauvais "Μποβέ". Όλες οι πτήσεις από Παρίσι προς Ελλάδα κατευθύνονται και αναχωρούν από το Σαρλ ντε Γκωλ και το Ορλί.

Τα αεροδρόμια του Παρισιού είναι πολύ δημοφιλή από άποψη κίνησης, κυρίως το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ, όπου είναι και το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη, μετά το Heathrow “Χίθροου” του Ηνωμένου Βασιλείου.

Charles de Gaulle (CDG) "Σαρλ ντε Γκωλ"

Το Σαρλ ντε Γκωλ διαθέτει 3 τέρμιναλ. Το τέρμιναλ 1 και 2 εξυπηρετούν όλες τις πτήσεις. Το τέρμιναλ 3 είναι ο πόλος όπου περνάει η γραμμή του προαστιακού που εξυπηρετεί το αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας. Τα 3 τέρμιναλ του αεροδρομίου, συνδέονται με ένα εσωτερικό αυτόματο υπέργειο τρένο, το CDG-VAL, το οποίο είναι δωρεάν.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτάσετε στο Παρίσι από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ, ο ένας είναι μέσω της γραμμής Β του προαστιακού Réseau Express Régional, και το εισιτήριο κοστίζει 9,5 ευρώ . Ο συρμός περνάει από το κέντρο του Παρισιού και συνδέεται με πολλές γραμμές του μετρό. Όλοι οι συρμοί του RER B συνδέονται από τα τέρμιναλ του αεροδρομίου και φτάνουν στο Παρίσι.

Ο άλλος τρόπος για να φτάσετε στο Παρίσι, είναι μέσω λεωφορείου. Υπάρχουν αρκετά λεωφορεία που τερματίζουν στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ, από διάφορα σημεία της πόλης. Τα λεωφορεία Roissybus της εταιρίας RATP, προσφέρουν απευθείας δρομολόγιο από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο κέντρο του Παρισιού, τα λεωφορεία περνάνε κάθε 15 λεπτά, και τα δρομολόγια ξεκινάνε από τις 6 το πρωί. Τα λεωφορεία Le Bus Direct εξυπηρετούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς το κέντρο του Παρισιού από τις 6 το πρωί, μέσω της 2ης διαδρομής με τερματισμό στο Γκαρ ντε Λυών και την 4η διαδρομή με τερματισμό στην Αψίδα του Θριάμβου.

Paris Orly Airport (ORY) “Ορλί”

Το δεύτερο αεροδρόμιο του Παρισιού βρίσκεται νότια της πόλης, περίπου 13 Χιλιόμετρα από το κέντρο του Παρισιού. Το Ορλί συνδέεται εξίσου με τον προαστιακό Réseau Express Régional από την γραμμή Β. Στην στάση Antony, μπορείτε να πάρετε το Orlyval, ένα αυτόματο τρενάκι που συνδέει το αεροδρόμιο με την γραμμή του προαστιακού. Η τιμή από το αεροδρόμιο στο Παρίσι είναι στα 8,7 ευρώ.

Ένας άλλος τρόπος να φτάσετε στο Παρίσι από το αεροδρόμιο Ορλί, είναι το λεωφορείο Orlybus, όπου συνδέεται από το αεροδρόμιο με το Παρίσι αρκετά γρήγορα, με μέσο χρόνο, 30 λεπτά. Το λεωφορείου τερματίζει στο Denfert-Rochereau, στο 14ο διαμέρισμα της πόλης, από όπου έχετε πρόσβαση απευθείας στη γραμμή του προαστιακού και στις γραμμές του μετρό Line 4 και Line 6.

Beauvais Tille Airport (BVA) “Μποβέ”

Το τρίτο και μικρότερο αεροδρόμιο του Παρισιού, Μποβέ, βρίσκεται περίπου 85 Χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, και εξυπηρετεί τις πιο οικονομικές πτήσεις. Το αεροδρόμιο συνδέεται με την πόλη του Παρισιού μέσω λεωφορείου, το οποίο ξεκινάει από το Porte Maillot από την στάση της γραμμής Line 1 του μετρό. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 17 ευρώ.


Booking.com

Μάθε τα Πάντα για ένα Ταξίδι στο Παρίσι

Το TopTraveller προσφέρει αυθεντικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ευρώπη, μέσα από δικές μας αληθινές εμπειρίες, και πάθος για ξένες κουλτούρες.
Επικοινωνία: info@toptraveller.gr
© 2024 TopTraveller