Ρώμη

Αεροπορικά για Ρώμη

634

Πτήσεις από Ελλάδα προς Ρώμη προσφέρουν αρκετές αεροπορικές εταιρίες όπως η Aegean Airlines, η Ryanair, η Vueling Airlines και η Alitalia για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα με άφιξη τα διεθνές αεροδρόμια της Ρώμης, Φιουμιτσίνο και Τσιαμπίνο.

Απ’ ευθείας πτήσεις από Ελλάδα προς Ρώμη προσφέρουν η Gulf Air, η SkyUp Airlines, η Transavia France, η Oman Air, η Lufthansa, η Nouvelair, η Norwegian και η GOL Linhas Aéreas εβδομαδιαία.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ρώμη είναι το καλοκαίρι. Βέβαια, το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο να αποφύγετε τις ορδές τουριστών στα αξιοθέατα και τα μνημεία, αλλά το κλίμα της πόλης είναι ιδανικό για να απολαύσετε τις βόλτες στις πλατείες, τις αγορές και να απολαύσετε τα υπέροχα φαγητά των Ιταλικών εστιατορίων.

Κατά τη διάρκεια Ιουνίου – Αυγούστου και το Πάσχα, επικρατεί μεγάλη ζήτηση για τον συγκεκριμένο προορισμό, και θα είναι αρκετά δύσκολο να αποφύγετε τις ορδές των τουριστών την συγκεκριμένη περίοδο. Μεταξύ Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, θα βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια καθώς είναι οι φθηνότεροι μήνες για να ταξιδέψετε στην Ρώμη.

Πτήσεις Από Αθήνα Προς Ρώμη

Από Αθήνα προς Ρώμη, πραγματοποιούνται 55 πτήσεις εβδομαδιαία. Οι αεροπορικές εταιρείες που διαθέτουν πτήσεις από Αθήνα προς Ρώμη, είναι η Air France, η Air Serbia, η Brussels Airlines, η KLM, η Lufthansa, η Olympic Air, η Pegasus Airlines, η Swiss, και η Turkish Airlines.

Υπάρχουν επίσης πέντε αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Ρώμη, εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε άλλες εταιρίες που παρέχουν πτήσεις από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας.

Η μέση διάρκεια πτήσης από Αθήνα προς Ρώμη είναι 1 ώρα και 55 λεπτά με συνολική απόσταση 1073 χιλιόμετρα.

Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι ο μεγαλύτερος αερολιμένας της Ελλάδας. Βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Η μετακίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας μπορεί να γίνει εύκολα με αυτοκίνητο, μέσω της Αττικής Οδού. Το αεροδρόμιο διαθέτει χώρο στάθμευσης, με 5.800 διαθέσιμες θέσεις και κόστος 5€ ανά μέρα.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα μεταφορικά μέσα, όπως μετρό από την γραμμή 3 (Αγία Μαρίνα-Αεροδρόμιο), προαστιακό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, όπου είναι και η πιο οικονομική λύση με κόστος 6 ευρώ, ή ταξί με χρέωση να κυμαίνεται στα 40 ευρώ από το κέντρο της Αθήνας.

Μέσα στο κτίριο του αεροδρομίου, θα βρείτε διάφορα εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, και αναψυκτήρια για να περάσετε ευχάριστα την αναμονή σας μέχρι την αναχώρηση της πτήσης σας.

Για πτήσεις εξωτερικού, συνιστάται οι επιβάτες να βρίσκονται στο αεροδρόμιο τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης τους, έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι επιβάτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητο να έχουν το διαβατήριο τους.

Πτήσεις Από Θεσσαλονίκη Προς Ρώμη

Επίσης θα βρείτε αρκετά αεροπορικά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Ρώμη, όπου παρέχει συχνές καθημερινές πτήσεις στα διεθνές αεροδρόμια της Ρώμης, Φιουμιτσίνο και Τσιαμπίνο. Οι αεροπορικές εταιρείες που διαθέτουν πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Ρώμη, είναι η Aegean Airlines, η Ryanair, SAS και η Air Serbia.

Υπάρχουν επίσης δύο αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Ρώμη στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο, εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε άλλες εταιρίες που παρέχουν πτήσεις από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας.

Η μέση διάρκεια πτήσης από Θεσσαλονίκη προς Ρώμη είναι 1 ώρα και 40 λεπτά με συνολική απόσταση 880 χιλιόμετρα.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία βρίσκεται στα 15 χιλιόμετρα ανατολικά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Θέρμης, όπου η πρόσβαση του γίνεται εύκολα με αυτοκίνητο, λεωφορείο, και ταξί.

Οι αεροπορικές εταιρείες συνιστούν να έχετε φτάσει στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη πτήση σας, έχοντας μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ οι προερχόμενοι από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητο να έχουν το διαβατήριο τους.

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ο ταξιδιώτης μπορεί να περάσει ευχάριστα την ώρα του στα εμπορικά καταστήματα, ενώ διαθέτει επίσης ανταλλακτήρια συναλλάγματος, γραφεία ενοικίασης οχημάτων, καθώς και θυρίδες ασφαλούς φύλαξης των αποσκευών σας.

Πτήσεις Για Ρώμη Από Την Υπόλοιπη Ελλάδα

Μπορείτε να βρείτε δρομολόγια προς Ρώμη και στην υπόλοιπη Ελλάδα από άλλα αεροδρόμια, όπως, Καποδίστριας (Κέρκυρα), Αεροδρόμιο Μυκόνου, Νίκος Καζαντζάκης (Ηράκλειο Κρήτης), Διαγόρας, (Ρόδος), Ιπποκράτης (Κως), Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (Σκιάθος), Αεροδρόμιο Καρπάθου και Αεροδρόμιο Σαντορίνης.

Ενδέχεται τα δρομολόγια να είναι εποχιακά και οι απευθείας πτήσεις προς Ρώμη από αυτά τα αεροδρόμια να πραγματοποιούνται κυρίως κατά τη διάρκεια της αυξημένης τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, συνήθως μεταξύ Μαΐου – Σεπτεμβρίου. Εκτός τουριστικής περιόδου, ενδέχεται οι τιμές σε αυτά τα δρομολόγια να είναι αρκετά αυξημένες.

Τα Αεροδρόμια της Ρώμης

Η Ρώμη εξυπηρετείται από δύο αεροδρόμια, το Τσιαμπίνο και το Φιουμιτσίνο όπου είναι και το πρώτο σε κίνηση αεροδρόμιο της Ιταλίας και έκτο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όλες οι πτήσεις από Ελλάδα προς Ρώμη κατευθύνονται και αναχωρούν από τα διεθνές αεροδρόμια Φιουμιτσίνο και Τσιαμπίνο που εξυπηρετεί την πρωτεύουσα της Ιταλίας, ανάλογα με την εταιρεία που θα επιλέξετε να ταξιδέψετε.

Fiumicino (FCO) “Φιουμιτσίνο”

Το Φιουμιτσίνο είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της πόλης και βρίσκεται 32 χιλιόμετρα από το κέντρο της Ρώμης. Το αεροδρόμιο διαθέτει τέσσερις τερματικούς σταθμούς, οι οποίοι συνδέονται με δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς. Αποτελεί βάση του εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας Alitalia, αλλά και της ιδιωτικής εταιρείας Vueling. Η μεταφορά των επιβατών προς το κέντρο της Ρώμης μπορεί να γίνει με λεωφορείο, τρένο, ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή ταξί.

Τα λεωφορεία βρίσκονται ακριβώς έξω από τους τερματικούς σταθμούς 2 και 3 στον χώρο των αφίξεων. Εκτελούν τακτικά δρομολόγια, συνήθως κάθε μισή ώρα, και τερματίζουν στο κέντρο της Ρώμης.

Έξω από κάθε τερματικό σταθμό του αεροδρομίου θα βρείτε επίσης και τις αφετηρίες των ταξί. Η διαδρομή με ταξί από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίο προς το κέντρο της Ρώμης κυμαίνεται στα 45€ με 50€.

Τα λεωφορεία Leonardo Express είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης. Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια συνήθως κάθε 15 ή 30 λεπτά από το αεροδρόμιο.

Επίσης, στους χώρους αφίξεων των τερματικών σταθμών θα βρείτε πολλαπλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, εναλλακτικά, μπορείτε να ενοικιάσετε ένα όχημα ηλεκτρονικά.

Ciampino (CIA) “Τσιαμπίνο”

Το Τσιαμπίνο είναι το μικρότερο αεροδρόμιο της πόλης και βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Ρώμης, κοντά στον αυτοκινητόδρομο Grande Raccordo Anulare. Αποτελεί επίσης βάση της ιδιωτικής εταιρείας εταιρείας Ryanair στη Ρώμη. Η μεταφορά των επιβατών προς το κέντρο της Ρώμης μπορεί να γίνει με λεωφορείο, τρένο, ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή ταξί.

Τα λεωφορεία βρίσκονται έξω από τον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου. Εκτελούν τακτικά δρομολόγια καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρα με τερματισμό τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης. Η τιμή των εισιτηρίων απλής μετάβασης είναι 25€.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός στην πόλη Τσιαμπίνο, απέχει μόλις 5 λεπτά από το αεροδρόμιο με λεωφορείο. Η συνολική διάρκεια ταξιδιού με το τρένο είναι 20 λεπτά. Το κόστος των εισιτηρίων απλής μετάβασης είναι 3€.

Έξω από τον χώρο αφίξεων, θα βρείτε επίσης την αφετηρία των ταξί καθώς και τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.


Booking.com