Εδιμβούργο

Αεροπορικά για Εδιμβούργο

647

Πτήσεις από Ελλάδα προς Εδιμβούργο προσφέρουν αρκετές αεροπορικές εταιρίες όπως η Turkish Airlines, η Agean Airlines, η Lufthansa και η Azerbaijan Airlines για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα με άφιξη το διεθνές αεροδρόμιο του Εδιμβούργου. Απ’ ευθείας πτήσεις από Ελλάδα προς Εδιμβούργο προσφέρουν η easyJet, και η Ryanair εβδομαδιαία.

Μεσαιωνικό στυλ επικρατεί στο Εδιμβούργο, γεμάτο κάστρα, παλάτια και λόφους με υπέροχη θέα που προσελκύουν εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο για να το επισκεφθούν. Στην πόλη υπάρχουν πολλά αξιοθέατα και μουσεία καθώς και πάρκα για να κάνετε αξέχαστες βόλτες σε αυτήν την παραμυθένια πόλη. Η νυχτερινή ζωή είναι στα ύψη, θα βρείτε πολλές pub για να απολαύσετε μπύρες, ουίσκι και σκοτσέζικα ποτά, καθώς και πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνονται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε το Εδιμβούργο, είναι το καλοκαίρι την περίοδο Ιουνίου – Αυγούστου. Μεταξύ Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, θα βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια καθώς είναι οι φθηνότεροι μήνες για να ταξιδέψετε στο Εδιμβούργο.

Πτήσεις Από Αθήνα Προς Εδιμβούργο

Από Αθήνα προς Εδιμβούργο, πραγματοποιούνται 10 πτήσεις εβδομαδιαία. Οι αεροπορικές εταιρείες που διαθέτουν πτήσεις από Αθήνα προς Εδιμβούργο, είναι η Lufthansa, Aegean Airlines, Turkish Airlines και η Vueling.

Υπάρχουν επίσης δύο αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Εδιμβούργο, εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε άλλες εταιρίες που παρέχουν πτήσεις από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας.

Η μέση διάρκεια πτήσης από Αθήνα προς Εδιμβούργο είναι 3 ώρες και 50 λεπτά με συνολική απόσταση 2850 χιλιόμετρα

Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι ο μεγαλύτερος αερολιμένας της Ελλάδας. Βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Η μετακίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας μπορεί να γίνει εύκολα με αυτοκίνητο, μέσω της Αττικής Οδού. Το αεροδρόμιο διαθέτει χώρο στάθμευσης, με 5.800 διαθέσιμες θέσεις και κόστος 5€ ανά μέρα.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα μεταφορικά μέσα, όπως μετρό από την γραμμή 3 (Αγία Μαρίνα-Αεροδρόμιο), προαστιακό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, όπου είναι και η πιο οικονομική λύση με κόστος 6 ευρώ, ή ταξί με χρέωση να κυμαίνεται στα 40 ευρώ από το κέντρο της Αθήνας.

Μέσα στο κτίριο του αεροδρομίου, θα βρείτε διάφορα εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, και αναψυκτήρια για να περάσετε ευχάριστα την αναμονή σας μέχρι την αναχώρηση της πτήσης σας.

Για πτήσεις εξωτερικού, συνιστάται οι επιβάτες να βρίσκονται στο αεροδρόμιο τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης τους, έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι επιβάτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητο να έχουν το διαβατήριο τους.

Πτήσεις Από Θεσσαλονίκη Προς Εδιμβούργο

Επίσης θα βρείτε αρκετά αεροπορικά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Εδιμβούργο, όπου παρέχει συχνές καθημερινές πτήσεις στo διεθνές αεροδρόμιο του Εδιμβούργου. Οι πτήσεις που αναχωρούν από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης με προορισμό το Εδιμβούργο, πραγματοποιούν μία στάση σε κάποιο ενδιάμεσο προορισμό, αφού δεν υπάρχουν απ’ ευθείας πτήσεις.

Οι αεροπορικές εταιρείες που διαθέτουν πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Εδιμβούργο, είναι η Eurowings, Lufthansa, και η Aegean Airlines.
Η μέση διάρκεια πτήσης από Θεσσαλονίκη προς Εδιμβούργο είναι 5 ώρες και 45 λεπτά με συνολική απόσταση 2572 χιλιόμετρα.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Θέρμης, όπου η πρόσβαση του γίνεται εύκολα με αυτοκίνητο, λεωφορείο και ταξί. Το αεροδρόμιο Μακεδονία, διαθέτει επίσης εμπορικά καταστήματα, καθώς και ανταλλακτήρια συναλλάγματος, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και θυρίδες φύλαξης των αποσκευών σας.

Οι αεροπορικές εταιρείες συνιστούν την προσέλευση των επιβατών στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη πτήση, έχοντας μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ οι επιβάτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητο να έχουν το διαβατήριο τους.

Πτήσεις Για Εδιμβούργο Από Την Υπόλοιπη Ελλάδα

Μπορείτε να βρείτε δρομολόγια προς Εδιμβούργο και στην υπόλοιπη Ελλάδα από άλλα αεροδρόμια, όπως, Καποδίστριας (Κέρκυρα), Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς, Νίκος Καζαντζάκης (Ηράκλειο Κρήτης), Ιπποκράτης (Κως) και Διαγόρας (Ρόδος).

Ενδέχεται τα δρομολόγια να είναι εποχιακά και οι απευθείας πτήσεις προς Εδιμβούργο από αυτά τα αεροδρόμια να πραγματοποιούνται κυρίως κατά τη διάρκεια της αυξημένης τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, συνήθως μεταξύ Μαΐου – Σεπτεμβρίου. Εκτός τουριστικής περιόδου, ενδέχεται οι τιμές σε αυτά τα δρομολόγια να είναι αρκετά αυξημένες.

Τα Αεροδρόμια του Εδιμβούργου

Το Αεροδρόμιο του Εδιμβούργου είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Σκωτίας. Το αεροδρόμιο συνδέεται με πάνω από 140 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, μέσω περισσότερων από 40 αεροπορικών εταιρειών. Όλες οι αφίξεις από Ελλάδα προς Εδιμβούργο κατευθύνονται και αναχωρούν από το διεθνές αεροδρόμιο Εδιμβούργο.

Edinburgh Airport (EDI) Αεροδρόμίο Εδιμβούργου

Το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου βρίσκεται 12 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Το αεροδρόμιο βρίσκεται στη συμβολή των αυτοκινητοδρόμων Μ8 και Μ9. Η μεταφορά των επιβατών προς το κέντρο του Εδιμβούργου μπορεί να γίνει μέσω λεωφορείου, τρένο, ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή ταξί.

Η λεωφορειακή γραμμή Airlink 100 συνδέει το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου με τη γέφυρα Waverley Bridge, που βρίσκεται κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και το σταθμό των λεωφορείων της πόλης. Τα λεωφορεία αναχωρούν κάθε 10 λεπτά. Η γραμμή του τραμ συνδέει το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου με το κέντρο της πόλης και με το σιδηροδρομικό δίκτυο στους σταθμούς Edinburgh Park και Haymarket.

Οι συρμοί αναχωρούν κάθε 10 λεπτά και η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 35 λεπτά. Μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια από τα ειδικά μηχανήματα του αεροδρομίου, χρησιμοποιώντας χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, αλλά και με μετρητά.

Η αφετηρία των ταξί βρίσκεται στο ισόγειο του πολυώροφου χώρου στάθμευσης, απέναντι από το κεντρικό κτίριο του τερματικού σταθμού. Η μέση διάρκεια διαδρομής είναι 30 λεπτά.

Αν προτιμάτε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, πρέπει να κατευθυνθείτε στον χώρο ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, ο οποίος βρίσκεται στον τερματικό σταθμό.

Στο αεροδρόμιο υπάρχουν πολλά καταστήματα, εστιατόρια, καφέ, ΑΤΜ, στεγνοκαθαριστήρια και θυρίδες φύλαξης των αποσκευών σας.


Booking.com

Μάθε τα Πάντα για ένα Ταξίδι στο Εδιμβούργο