Βελιγράδι

Αεροπορικά για Βελιγράδι

586

Πτήσεις από Ελλάδα προς Βελιγράδι προσφέρουν αρκετές αεροπορικές εταιρίες όπως η η Lufthansa, η Aegean Airlines, η Alitalia, η Olympic Air, η Polish Airlines, η Air Serbia, η Norwegian και η Turkish Airlines για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα με άφιξη το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, Νίκολα Τέσλα.

Το Βελιγράδι είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, βρέχεται από τους δύο ποταμούς, Δούναβη και Σάβο. Είναι γνωστό για την αρχιτεκτονική των κτισμάτων, τα πλούσια σε πράσινο τοπία, την νυχτερινή ζωή, καθώς και τα στέκια που έλκουν συνεχώς ανθρώπους από όλο τον κόσμο για να το επισκεφθούν.

Η αυξημένη τουριστική περίοδος επικρατεί κυρίως μεταξύ Ιουνίου – Αυγούστου, καθώς και στις γιορτές, Χριστούγεννα και Πάσχα. Ο Οκτώβριος είναι ο φθηνότερος μήνας για να ταξιδέψετε στο Βελιγράδι. Για ακόμα πιο οικονομικές θέσεις καλό θα ήταν να κλείσετε εισιτήρια αρκετές εβδομάδες πριν.

Πτήσεις Από Αθήνα Προς Βελιγράδι

Από Αθήνα προς Βελιγράδι, πραγματοποιούνται 15 πτήσεις εβδομαδιαία. Οι αεροπορικές εταιρείες που διαθέτουν πτήσεις από Αθήνα προς Βελιγράδι, είναι η Aegean Airliens, η Wizz Air, η Air France, και η Air Serbia. Υπάρχουν επίσης τρεις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Βελιγράδι, εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε άλλες εταιρίες που παρέχουν πτήσεις από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας.

Η μέση διάρκεια πτήσης από Αθήνα προς Βελιγράδι είναι 1 ώρα και 35 λεπτά με συνολική απόσταση 830 χιλιόμετρα.

Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι ο μεγαλύτερος αερολιμένας της Ελλάδας. Βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Η μετακίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας μπορεί να γίνει εύκολα με αυτοκίνητο, μέσω της Αττικής Οδού. Το αεροδρόμιο διαθέτει χώρο στάθμευσης, με 5.800 διαθέσιμες θέσεις και κόστος 5€ ανά μέρα.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα μεταφορικά μέσα, όπως μετρό από την γραμμή 3 (Αγία Μαρίνα-Αεροδρόμιο), προαστιακό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, όπου είναι και η πιο οικονομική λύση με κόστος 6 ευρώ, ή ταξί με χρέωση να κυμαίνεται στα 40 ευρώ από το κέντρο της Αθήνας.

Μέσα στο κτίριο του αεροδρομίου, θα βρείτε διάφορα εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, και αναψυκτήρια για να περάσετε ευχάριστα την αναμονή σας μέχρι την αναχώρηση της πτήσης σας.

Για πτήσεις εξωτερικού, συνιστάται οι επιβάτες να βρίσκονται στο αεροδρόμιο τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης τους, έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι επιβάτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητο να έχουν το διαβατήριο τους.

Πτήσεις Από Θεσσαλονίκη Προς Βελιγράδι

Επίσης θα βρείτε αρκετά αεροπορικά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Βελιγράδι, όπου παρέχει συχνές καθημερινές πτήσεις στo αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, Νίκολα Τέσλα. Οι αεροπορικές εταιρείες που διαθέτουν πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Βελιγράδι, είναι είναι η Aegean Airlines, η Air Serbia, και η Wizz Air. Υπάρχουν επίσης τρεις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Βελιγράδι.

Η μέση διάρκεια πτήσης από Θεσσαλονίκη προς Βελιγράδι είναι 1 ώρα και 10 λεπτά με συνολική απόσταση 520 χιλιόμετρα.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Θέρμης, όπου η πρόσβαση του γίνεται εύκολα με αυτοκίνητο, λεωφορείο, και ταξί. Το αεροδρόμιο Μακεδονία, διαθέτει επίσης εμπορικά καταστήματα, καθώς και ανταλλακτήρια συναλλάγματος, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και θυρίδες φύλαξης των αποσκευών σας.

Οι αεροπορικές εταιρείες συνιστούν την προσέλευση των επιβατών στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη πτήση, έχοντας μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ οι επιβάτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητο να έχουν το διαβατήριο τους.

Πτήσεις Για Βελιγράδι Από Την Υπόλοιπη Ελλάδα

Μπορείτε να βρείτε δρομολόγια προς Βελιγράδι και στην υπόλοιπη Ελλάδα από άλλα αεροδρόμια, όπως, Αεροδρόμιο Σαντορίνης, Ιωάννης Καποδίστριας (Κέρκυρα), Διαγόρας (Ρόδος), Βιτσέντζος Κορνάρος (Σητεία) και Βασιλεύς Πύρρος (Ιωάννινα).

Ενδέχεται τα δρομολόγια να είναι εποχιακά και οι απευθείας πτήσεις προς Βελιγράδι από αυτά τα αεροδρόμια να πραγματοποιούνται κυρίως κατά τη διάρκεια της αυξημένης τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, συνήθως μεταξύ Μαΐου – Σεπτεμβρίου. Εκτός τουριστικής περιόδου, ενδέχεται οι τιμές σε αυτά τα δρομολόγια να είναι αρκετά αυξημένες.

Τα Αεροδρόμια του Βελιγραδίου

Το Βελιγράδι εξυπηρετείται από ένα αεροδρόμιο, το Νίκολα Τέσλα. Είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, καθώς αποτελεί βάση εθνικού αερομεταφορέα της Σερβίας Air Serbia και λειτουργεί ως κομβικό σημείο για την ιδιωτική εταιρεία Wizz Air. Όλες οι πτήσεις από Ελλάδα προς Βελιγράδι κατευθύνονται και αναχωρούν από το διεθνές αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα που εξυπηρετεί την σερβική πρωτεύουσα.
Nikola Tesla (BEG) “Νίκολα Τέσλα”

Το διεθνές αεροδρόμιο “Νίκολα Τέσλα” του Βελιγραδίου βρίσκεται 18 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Το αεροδρόμιο διαθέτει δύο τερματικούς σταθμούς, τον αεροσταθμό 1 και τον αεροσταθμό 2, οι οποίοι ενώνονται μέσω ενός μεγάλου διαδρόμου. Η μεταφορά των επιβατών προς το κέντρο του Βελιγραδίου μπορεί να γίνει μέσω λεωφορείου, ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή ταξί.

Τα λεωφορεία αναχωρούν κάθε 15 λεπτά. Η λεωφορειακή γραμμή Α1 τερματίζει στην πλατεία Slavija, και η γραμμή 72 στην πλατεία Zeleni Venac. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 2,5 ευρώ, με συνολική διάρκεια ταξιδιού 30 με 40 λεπτά. Το εισιτήριο κοστίζει από 0,70€ έως 1,30€, ανάλογα με τη διάρκεια ισχύος.

Αν επιλέξετε ταξί, θα πρέπει να προμηθευτείτε από το γραφείο πληροφοριών με μία ανάλογη απόδειξη η οποία θα αντιστοιχεί στη ζώνη που θέλετε να ταξιδέψετε. Η αφετηρία βρίσκεται στην έξοδο από τον χώρο των αφίξεων, και χωρίζεται σε έξι ζώνες με διαφορετικούς προορισμούς και αντίστοιχες χρεώσεις.

Για να ενοικιάσετε αυτοκίνητο, μπορείτε να κατευθυνθείτε στον χώρο διεθνών αφίξεων, στον Τερματικό Σταθμό 2, και θα βρείτε μία μεγάλη γκάμα από εταιρίες που προσφέρουν τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Στο αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα υπάρχουν αρκετά καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, τράπεζες και γραφεία συναλλάγματος, καθώς και καζίνο, για να περάσετε ευχάριστα την αναμονή σας μέχρι την αναχώρηση της πτήσης σας.


Booking.com

Μάθε τα Πάντα για ένα Ταξίδι στο Βελιγράδι