Επίσημη Ονομασία: 嵐山
Ελληνική Ονομασία: Αρασιγιάμα
Αγγλική Ονομασία: Arashiyama
Κατηγορία: Πάρκο, Φυσικό Τοπίο
Διεύθυνση: Ukyō-ku,
Πόλη: Κιότο
Περιφέρεια: Κανσάι
Χώρα: Ιαπωνία
Ήπειρος: Ασία
Ιστοσελίδα: http://kanko.city.kyoto.lg.jp/detail.php?InforKindCode=4&ManageCode=6000002

Το Arashiyama (嵐山) είναι μια ευχάριστη, τουριστική περιοχή στα δυτικά προάστια του Κιότο. Η περιοχή υπήρξε δημοφιλής προορισμός από την περίοδο Heian (794-1185), όταν οι ευγενείς θα απολάμβαναν το φυσικό της περιβάλλον. Το Arashiyama είναι ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τη διάρκεια των περιόδων των ανθισμένων κεριών και του φθινοπώρου.

Η Γέφυρα Togetsukyo είναι το γνωστό, κεντρικό ορόσημο του Arashiyama. Πολλά μικρά καταστήματα, εστιατόρια και άλλα αξιοθέατα βρίσκονται κοντά, συμπεριλαμβανομένου του ναού Tenryuji, των διάσημων ελαιών μπαμπού και των σκαφών αναψυχής που είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση στον ποταμό.

Βόρεια του κεντρικού Arashiyama η ατμόσφαιρα γίνεται λιγότερο τουριστική και περισσότερο αγροτική, με διάφορους μικρούς ναούς διάσπαρτους κατά μήκος της δασικής έκτασης των δασών. Η περιοχή βόρεια της Γέφυρας Togetsukyo είναι επίσης γνωστή ως Sagano, ενώ το όνομα “Arashiyama” τεχνικά αναφέρεται μόνο στα βουνά στη νότια όχθη του ποταμού αλλά χρησιμοποιείται συνήθως για να ονομάσει ολόκληρη την περιοχή.

Ένας από τους πιο ευχάριστους και βολικούς τρόπους για να ταξιδέψετε στην περιοχή Sagano είναι η ενοικίαση ποδηλάτων, τα οποία είναι διαθέσιμα για περίπου 1000 γιεν κοντά στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Η ποδηλασία μέσα από αγροτικές κατοικημένες περιοχές και παλιά χωράφια, ενώ ταξιδεύετε ανάμεσα στους ναούς, μπορεί να είναι ένα από τα πιο ευχάριστα μέρη μιας επίσκεψης στο Arashiyama. Υπάρχει επίσης μια ελκυστική διατηρημένη πόλη κοντά στον ναό Adashino Nenbutsuji.

Το Arashiyama γίνεται πιο ελκυστικό περίπου στις αρχές Απριλίου και το δεύτερο μισό του Νοεμβρίου, όταν το άνθισμα των κερασιών και τα χρώματα του φθινοπόρου συνήθως κορυφώνονται. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, η παραδοσιακή αλιεία κορμοράνων ασκείται στον ποταμό Hozu για να παρακολουθήσουν οι τουρίστες. Ένας άλλος καλός χρόνος για να επισκεφθείτε είναι κατά τη διάρκεια του φωτισμού Hanatoro του Δεκεμβρίου, όταν φανάρια γραμμή των δρόμων και μπαμπού ελαιώνες.

Πρόσβαση

Από τους σιδηροδρόμους της Ιαπωνίας (JR)

Η ταχύτερη πρόσβαση από το σταθμό του Κιότο στο Arashiyama παρέχεται από τη γραμμή JR Sagano Line (επίσης γνωστή ως γραμμή JR Sanin). Η μονή διαδρομή προς το σταθμό Saga-Arashiyama διαρκεί 15 λεπτά και κοστίζει 240 γιεν. Από το σταθμό Saga-Arashiyama, το κέντρο του Arashiyama είναι προσβάσιμο σε 5-10 λεπτά με τα πόδια.

Από τους σιδηροδρόμους Keifuku (Randen)

Τα μικρά τρένα της γραμμής Keifuku Arashiyama συνδέουν το Arashiyama με το σταθμό Omiya στη διασταύρωση των οδών Shijo και Omiya Street στο κεντρικό Κιότο (20 λεπτά, 210 γιεν). Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Keifuku παρέχουν επίσης πρόσβαση στον σταθμό Kitanohakubaicho στο βόρειο Κιότο, κοντά στους Kinkakuji, Ryoanji και Ninnaji Temple (20-30 λεπτά, 210 γιεν). Απαιτείται μία μεταφορά των συρμών κατά μήκος της διαδρομής. Ο σταθμός Keifuku Arashiyama βρίσκεται στο κέντρο του Arashiyama.

Με τους σιδηροδρόμους Hankyu

Από το σταθμό Kawaramachi ή Karasuma στο κεντρικό Κιότο (Shijo Street), πάρτε την κεντρική γραμμή Hankyu στον σταθμό Katsura και μεταφέρετε στη γραμμή Hankyu Arashiyama για Arashiyama. Το ταξίδι μιας διαδρομής διαρκεί περίπου 20 λεπτά και κοστίζει 220 γιεν. Ο σταθμός Hankyu Arashiyama βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του ποταμού, περίπου 5-10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του Arashiyama.

Με λεωφορείο

Οι γραμμές λεωφορείων συνδέουν το Arashiyama με διάφορα μέρη του Κιότο, όμως συνιστάται η πρόσβαση στο Arashiyama με το τρένο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να κολλήσει σε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Με το αυτοκίνητο

Η πρόσβαση με αυτοκίνητο δεν συνιστάται λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης και δύσκολης στάθμευσης. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες με αυτοκίνητο που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν επίσης την ορεινή περιοχή Takao, σημειώνουν ότι ο δρόμος διοδίων Arashiyama Takao Parkway συνδέει βολικά την Arashiyama με Takao (1,180 γιεν σε ένα δρόμο).


Περιλαμβάνει το Αρασιγιάμα:


Booking.com


Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Κιότο

Όλες οι Πτήσεις για Κιότο

Οικονομικά Καταλύματα στο Κιότο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Κιότο