Επίσημη Ονομασία: Bois de Boulogne
Ελληνική Ονομασία: Δάσος της Βουλώνης
Αγγλική Ονομασία: Boulogne Woods
Κατηγορία: Πάρκο
Έτος Κατασκευής: 1853
Διεύθυνση: , 75016
Πόλη: Παρίσι
Περιφέρεια: Ιλ-ντε-Φρανς
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: https://www.paris.fr/jardins
Τηλέφωνο: (+33) 1 53 92 82 82

Το εικονικό και μαγικό Δάσος της Βουλώνης, τοποθετείται στο δυτικό άκρο του Παρισιού, καλύπτοντας αρκετά μεγάλο τμήμα του 16ου διαμερίσματός του και έχει συνολική έκταση 85.000 περίπου χιλιάδων στρεμμάτων. Δημιουργήθηκε από τον αυτοκράτορα Ναπολέων Γʼ  ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στο Δυτικό τότε Παρίσι αλλά και για να ευχαριστήσει τους κατοίκους της περιοχής.

Για την γρήγορη πρόσβασή σας, υπάρχουν 4 σταθμοί του μετρό που το εξυπηρετούν. Μέσα στο δάσος, θα βρεί κανείς πολλούς κήπους, δύο μικρούς καταρράκτες, έναν ζωολογικό κήπο και ένα θεματικό πάρκο, ενώ σε μεγαλύτερο βάθος υπάρχει το ανθρωπιστικό και οικολογικό ίδρυμα Λόνγκτσαμπ, ένα σύμπλεγμα θερμοκηπίων με εκατοντάδες είδη βλάστησης, ένας ιππόδρομος, ένα γήπεδο τέννις και πολλά ακόμη!

Το Δάσος της Βουλώνης αποτελεί ουσιαστικά κατάλοιπο του αρχαίου δρύινου δάσους Ρούβρέι, το οποίο στην καθεαυτού του έκταση, περιλάμβανε και τα σημερινά δάση του Μοντμόρενσι, Σεν Ζερμαίν εν Λε, Σαβίλ και Μοντόν. Ο βασιλιάς των Φράγκων Ντάγκομπέρτ (629-639), κάποτε περνούσε τις ώρες του κυνηγώντας αρκούδες και ελάφια στο αρχαίο αυτό δάσος ενώ ο εγγονός του, Σίλντερικ ο δεύτερος παρέδωσε το Δάσος της Βουλώνης στο Αββαιείο του Σεν Ντενίζ, που με τη σειρά τους, εγκατέστησαν εκεί πολλές μοναστικές κοινότητες. Στη συνέχεια, το μεγαλύτερο τμήμα του δάσσους αγόρασε ο βασιλιάς της Γαλλίας Φιλίπ Ογκούστ για να το μετατρέψει σε κυνηγετικά εδάφη για την βασιλική οικογένεια.

Οδεύοντας ολοένα και πιο κεντρικά, μπορεί να θαυμάσει κανείς το γραφικό τοπίο ενός σμαραγδένιου κοσμήματος κοντά στο κέντρο του Παρισιού που δε στερείται σε τίποτα τη φήμη ενός μεγάλου αξιοθέατου του κέντρου. Δύο λίμνες μικρές και τεχνητές διχοτομούν το ονειρικό αυτό τοπίο και στο κέντρο  ακριβώς υπάρχει ένα νησάκι. Στο νησάκι υπάρχει ένα εστιατόριο, μεγάλης φήμης και ξακουστό για την φοβερή του κουζίνα, το οποίο μπορεί να το επισκεφτεί κανείς με καραβάκι στο κόστος των τριών ευρώ!

Καλό θα ήταν ωστόσο να το επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο για τις πολλές του δραστηριότητες και την ομορφιά που το διέπει υπό το φως του ήλιου αλλά και γιατί το βράδυ λαμβάνουν χώρα… άλλου είδους δραστηριότητες που μπορεί να μην είναι και η καλύτερη εικόνα για μικρά παιδιά ή και ζευγάρια. Το Δάσος της Βουλώνης, όταν σκεπάζεται από το νυχτερινό πέπλο, είναι γνωστό σημείο μάζωξης ατόμων ερωτικών επαγγελμάτων και αυτό μπορεί να μην αρέσει και τόσο σε κάποιους. Εκτός και αν το τραβάει η όρεξή σας βέβαια!

 


Booking.com


Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Παρίσι

Όλες οι Πτήσεις για Παρίσι

Οικονομικά Καταλύματα στο Παρίσι

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Παρίσι