Επίσημη Ονομασία: British Museum
Ελληνική Ονομασία: Βρετανικό Μουσείο
Κατηγορία: Μουσείο
Διεύθυνση: Great Russell St, Bloomsbury, WC1B 3DG
Πόλη: Λονδίνο
Περιφέρεια: Μείζον Λονδίνο
Χώρα: Αγγλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.britishmuseum.org/
Τηλέφωνο: (+44) 20 7323 8299

Το TopTraveller προτείνει:

Το παλαιότερο κρατικό μουσείο της Ευρώπης ιδρύθηκε το 1753 και σε αντίθεση με το όνομά του συγκεντρώνει ελάχιστα εκθέματα από τη Βρετανία. Βρίσκεται στην περιοχή Μπλουμζμπερι και η πιο βολική στάση μετρό για να το επισκεφτείτε είναι η Russell Square της γραμμής Piccadilly αφού απέχει μόλις λίγες δεκάδες μέτρα από την κύρια είσοδο του.

Για να εισέλθετε δε χρειάζεται να πληρώσετε κάποιο αντίτιμο, καθώς οι Βρετανοί θεωρούν πως η πρόσβαση στα μεγάλα δημόσια μουσεία είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο, υπάρχουν βέβαια καλάθια για να κάνετε μία προαιρετική δωρεά ενώ αριστερά της εισόδου υπάρχει ένα γκισέ για να αφήσετε το παλτό σας έναντι του ποσού της 1,5 λίρας.

Η αφρικανική συλλογή βρίσκεται στον κάτω όροφο, η ασιατική στο ισόγειο και τους πάνω ορόφους, η αμερικανική στα βορειοανατολικά του ισογείου, ενώ τα εντυπωσιακά αιγυπτιακά εκθέματα και οι σαρκοφάγοι βρίσκονται στη μεγάλη αυλή και τους πάνω ορόφους.

Ωστόσο, το κόσμημα του Μουσείου δεν είναι άλλο από την ελληνική συλλογή και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στα δυτικά του κτιρίου, με τη θέα της μοναδικής Καρυάτιδας να κλέβει τις εντυπώσεις και να προκαλεί έντονη συναισθηματική φόρτιση στους Έλληνες επισκέπτες.

Αν μη τι άλλο, η ελληνική και η αιγυπτιακή συλλογή μαζί με αυτή της Μέσης Ανατολής ξεχωρίζουν κι εάν περιοριστείτε σε αυτές θα χρειαστείτε τουλάχιστον τρεις ώρες για να τις εξερευνήσετε.


Το TopTraveller προτείνει:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Λονδίνο

Όλες οι Πτήσεις για Λονδίνο

Οικονομικά Καταλύματα στο Λονδίνο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Λονδίνο