TopTraveller.gr > Οι Κατακόμβες του Παρισίου (Catacombes de Paris)

Οι Κατακόμβες του Παρισίου (Catacombes de Paris)

Επίσημη Ονομασία Catacombes de Paris
Ελληνική Ονομασία Οι Κατακόμβες του Παρισίου
Αγγλική Ονομασία Catacombs of Paris
Κατηγορία
Έτος Κατασκευής 1810
Διεύθυνση 1 Avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy, 75014
Πόλη
Περιφέρεια
Χώρα
Ήπειρος
Ιστοσελίδα http://www.catacombes.paris.fr/
Τηλέφωνο (+33) 143 22 47 63

“Σταματήστε! Αυτό είναι το Βασίλειο του Θανάτου”! Η στιγμή που όλοι περιμέναμε! Οι πασίγνωστες μακάβριες Κατακόμβες του Παρισιού και το “βασίλειο του σκότους”, απαρτίζονται από ένα σύνολο υπόγειων οστεοφυλακίων, που φυλάσσουν αιώνια τις σωρούς περισσοτέρων από έξι εκατομμυρίων ανθρώπων σε ένα μικρό τμήμα ενός δικτύου σήραγγας που κατασκευάστηκε για να εδραιώσει τα αρχαία ορυχεία ασβεστόλιθου της ιστορικής πόλης του Παρισιού.

Ατέλειωτες σειρές από επιμελώς τοποθετημένους σκελετούς και τμήματα αυτών εντοιχίζονται σε αυτό το μοναδικό μέρος όπου πρεσβεύει μόνο ο θάνατος, τον οποίο μπορείτε να κοιτάξετε μετωπικά, μέσα από τα κούφια κρανία που κάποτε φιλοξενούσαν μάτια και λοιπά όργανα προφανώς.

Αν πιστεύετε ότι η καθολική έκταση των Κατακόμβων είναι μονάχα αυτή που ξεναγείται, είστε πολύ γελασμένοι! Το “Βασίλειο του Θανάτου” έχει πλήρη έκταση γύρω στα 200 μίλια ενώ το επιτρεπόμενο τμήμα καλύπτει μονάχα το... ένα χιλιόμετρο αυτής της απόστασης! Ο λόγος ύπαρξης του υπογείου αυτού νεκροταφείου δεν είναι άλλος ωστόσο από την έλλειψη χωρητικότητας στα… υπέργεια νεκροταφεία!

Τον 17ο αιώνα αρκετοί άνθρωποι συνάντησαν το τέλος τους, σε τέτοιο βαθμό όμως που τα νεκροταφεία του Παρισιού δεν χωρούσαν ούτε μια σωρό παραπάνω καθώς ήταν υπερφορτωμένα με τάφους ως το σημείο που οι σωροί, σαν να επέστρεφαν στη ζωή, “αναβλύζανε” από το έδαφος! Και έτσι, η μοναδική λύση σε αυτό το ακμάζον πρόβλημα ήταν η εκταφή των νεκρών και η τοποθέτησή τους στις σήραγγες που υπήρχαν κάτω από τους δρόμους του Παρισιού από τον 13ο αιώνα, υπολείμματα μιας εποχής που εξορύσσονταν λατομεία ασβεστόλιθου.

Λέγεται ότι πολλοί που επιδίωξαν να εξερευνήσουν το ανεξερεύνητο των Κατακόμβων, δεν επέστρεψαν ποτέ πίσω και ότι έχουν χάσει τη ζωή τους εκεί μέσα ακόμη περισσότεροι. Μια καταγεγραμμένη περίπτωση συγκεκριμένα η οποία βιντεοσκοπήθηκε, θέλει έναν άντρα να έχει χαθεί μέσα στο άδυτο των Κατακομβών και να εξαφανίζεται μέσα στο απόλυτο σκότος, εγκαταλείποντας φακό και βιντεοκάμερα στο έδαφος έπειτα από κάτι που είδε. Το τι είδε, κανείς δεν το γνωρίζει... Και προφανώς και δεν βρέθηκε ποτέ...

Άλλη καταγεγραμμένη περίπτωση, αυτή τη φορά εμπεριστατωμένου θανάτου, ήταν ενός άντρα που είχε εισχωρήσει σε τρομερό βάθος το 1793 και η σωρός του βρέθηκε έπειτα από 11 χρόνια! Η ειρωνεία της υπόθεσης ήταν ότι η σωρός του άτυχου εξερευνητή Φίλιμπερ Ασπέρ βρέθηκε κοντά σε μια από τις εξόδους...

Για τους γενναίους από εσάς ωστόσο, η ακριβής τοποθεσία της... νόμιμης εισόδου στις Κατακόμβες, είναι στην διέυθυνση 1 Avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy, 75014, και για να φτάσετε ως εκεί θα πρέπει να πάρετε το μετρό και να κατεβείτε στην στάση Denfert-Rochereau. Από εκεί και έπειτα, εξυπηρετούν οι γραμμές λεωφορείων 38 και 68. Φροντίστε να φοράτε ζεστά ρούχα καθώς η θερμοκρασία στις Κατακόμβες είναι σταθερή και μονίμως στους 15°C με αρκετή υγρασία και φροντίσετε να φοράτε άνετα αθλητικά παπούτσια και όχι τα "καλά" σας γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα βγείτε και... πεντακάθαροι από εκεί μέσα!

Οι Κατακόμβες είναι ανοιχτές στο κοινό καθημερινά από τις 10AM–8PM και η είσοδος κοστίζει 39 ευρώ. Οι πιο έξυπνοι από εσάς ωστόσο θα κάνετε online κράτηση εισιτηρίου (με 9 ευρώ λιγότερα) για να αποφύγετε την ανυπόφορη ουρά και θα επιλέξετε ημέρες όπως Δευτέρα που είναι η ημέρα με την χαμηλότερη επισκεψιμότητα. Για να “ζήσετε” πλήρως την εμπειρία και να δοξάσετε το “Βασίλειο του Θανάτου” σε όλο του το κύρος και μεγαλείο!

Το TopTraveller προσφέρει αυθεντικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ευρώπη, μέσα από δικές μας αληθινές εμπειρίες, και πάθος για ξένες κουλτούρες.
Επικοινωνία: info@toptraveller.gr
© 2024 TopTraveller