Επίσημη Ονομασία: Château d'Amboise
Ελληνική Ονομασία: Κάστρο του Αμπουάζ
Κατηγορία: Κάστρο
Διεύθυνση: Montée de l'Emir Abd el Kader, 37400
Πόλη: Αμπουάζ
Περιφέρεια: Αντρ-ε-Λουάρ
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.chateau-amboise.com/
Τηλέφωνο: (+33) 2 47 57 00 98

Περιλαμβάνει το Κάστρο του Αμπουάζ:

Το κυρίαρχο αναγεννησιακό στυλ του Château d ‘Amboise στην κοιλάδα του Λίγηρα της Γαλλίας είναι εκεί για να το δει κανείς πριν φτάσει στην πόλη. Η θέση του ψηλά πάνω από τον ποταμό Λίγηρα το καθιστά εμφανές από αρκετά μεγάλη απόσταση καθώς οδηγείτε κατά μήκος των δρόμων στην όχθη του ποταμού.

Το κάστρο χτίστηκε στα θεμέλια ενός παλιού φρουρίου,σκαρφαλωμένο ψηλά σε ένα ακρωτήριο πάνω από το βλέμμα του Λίγηρα, προσφέροντας μια δυνατή άμυνα ενάντια σε τυχόν εισβολείς. Το κάστρο κατασχέθηκε από τον Κάρολο VII στα μέσα του 1400, αφού η ιδιοκτήτης του, η Louise d’Amboise, συμμετείχε σε μια διαμαρτυρία ενάντια στη μοναρχία. Αργότερα χάθηκε, αλλά το κάστρο παρέμεινε στα χέρια του βασιλιά. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον αρχοντικό, το οποίο έχει υπέροχη θέα στην πόλη και τον ποταμό Λίγηρα.

Το εσωτερικό του πύργου είναι αραιά επιπλωμένο και θυμίζει το εξωτερικό, που είναι μόνο περίπου το ένα πέμπτο του αρχικού του μεγέθους, καθώς περνάτε από μέσα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας για να φτιάξετε οράματα του βασιλικού δικαστηρίου στην κατοικία.

Μια περιήγηση θα σας οδηγήσει μέσα από τα υπόγεια περάσματα και τους πύργους του κάστρου. Κατά τη διάρκεια αιχμής της τουριστικής περιόδου, το κάστρο δίνει μια θεαματική παράσταση με ήχο και φωτισμό από εκατοντάδες (ναι εκατοντάδες) τοπικούς εθελοντές που φέρνουν την ιστορία τους σε όλη του τη γοητεία και λαμπρότητα με τίτλο ‘At the court of Francois I’ .Ίσως να μην καταλάβετε πολλά, αλλά σίγουρα θα απολαύσετε το θέαμα! Η παράσταση αφορά την ιστορία του πύργου καθώς και την καθημερινή ζωή και τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Amboise. Είναι ένα πολύ προσεγμένο θέαμα που ξεκινά στις 10-10:30 μ.μ. και διαρκεί 1-1 / 2 ώρες.

  • Καθώς η παράσταση είναι έξω, μπορεί να ακυρωθεί λόγω του καιρού.
  • Μπορείτε να εξερευνήσετε το κάστρο και τους κήπους του με το δικό σας ρυθμό με τη βοήθεια ενός φυλλαδίου στα: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Ιαπωνικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Ουγγρικά και Τσέχικα.
  • Είσοδος: Ενήλικες 11,70€, Φοιτητές 10,00€, Παιδιά (από 7 έως 14 ετών) 7,80€, Δωρεάν σε παιδιά κάτω των 7.
  • Ώρες λειτουργίας: 9.00 π.μ. – 4.45 μ.μ.

Περιλαμβάνει το Κάστρο του Αμπουάζ: