Επίσημη Ονομασία: Château d'Angers
Ελληνική Ονομασία: Κάστρο του Ανζέ
Κατηγορία: Κάστρο
Διεύθυνση: 2 Promenade du Bout du Monde, 49100
Πόλη: Ανζέ
Περιφέρεια: Μαιν-ε-Λουάρ
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.chateau-angers.fr/
Τηλέφωνο: (+33) 2 41 86 48 77

Το κάστρο του Ανζέ (Chateau d’Angers) είναι ένα εντυπωσιακό και τεράστιο φρούριο του Μεσαίωνα που χτίστηκε μεταξύ του 13ου και του 16ου αιώνα, σε ένα βραχώδες ακρωτήριο με θέα το Μέιν.

Πλαισιωμένο από 17 πύργους ύψους από 42 έως 58 μέτρα και τεράστιες μεσαιωνικές οχυρώσεις σε σχιστόλιθο και ασβεστόλιθο. Χτίστηκε υπό την εποπτεία της Blanche de Castille, μητέρας του Louis IX (Saint-Louis) από το 1232.

Μόλις περάσετε τις πόρτες του, θα ανακαλύψετε ένα ευχάριστο ανάκτορο που διατηρεί ένα αυθεντικό θησαυρό, το μεγαλύτερο μεσαιωνικό τάπητα στον κόσμο: την Ταπετσαρία της Αποκάλυψης. Ο τρόπος κατασκευής της, το μέγεθος και η ηλικίας της, το καθιστούν ένα σημαντικό κομμάτι της μεσαιωνικής τέχνης.

Το κάστρο λειτούργησε σαν τμηματική φυλακή μέχρι το 1856, όπου κλειδώνονταν κρατούμενοι και ψυχικά άρρωστοι και χρησιμοποιήθηκε σαν στρατώνας μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα. Περάστε μέσα από τη γεφυροπλάστιγγα που έχει θέα στους ξηρούς τάφους και ανακαλύψτε το εσωτερικό του φρουρίου, με τα περίεργα καταλύματα του, τους κήπους του και σε καμία περίπτωση μην χάσετε την ταπετσαρία της Αποκάλυψης. Τα συναισθήματα σας θα παγιδευτούν στην επιβλητική παρουσία ενός κάστρου γεμάτου ιστορία.

  • Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 17:30 ( άνοιξη και καλοκαίρι εώς τις 18:30)
  • Είσοδος: 9€ ( Τελευταία πρόσβαση 45 λεπτά πριν το κλείσιμο )
  • Κλειστά: 1 και 11 Νοεμβρίου, 25 Δεκεμβρίου, 1 Ιανουαρίου και 1 Μαΐου.