Επίσημη Ονομασία: Château de Chenonceau
Ελληνική Ονομασία: Κάστρο του Σενονσώ
Κατηγορία: Κάστρο
Διεύθυνση: , 37150
Πόλη: Σενονσώ
Περιφέρεια: Αντρ-ε-Λουάρ
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: https://www.chenonceau.com/
Τηλέφωνο: (+33) 820 20 90 90

Ένα αναγεννησιακό αριστούργημα, το Château de Chenonceau είναι ένα εκπληκτικό θέαμα με τους λευκούς τοίχους και τους κυρτούς πυργίσκους του. Έχει ένα κομψό, θηλυκό ύφος που αποκαλύπτει την αρχιτεκτονική επιρροή σε αυτό από διάσημες κυρίες του παρελθόντος.

Ο Thomas Bohier, το 1512, απέκτησε το μικρό κάστρο του ποταμού Cher και αποφάσισε να το αντικαταστήσει με ένα πύργο «αναγεννησιακού» ύφους, αφήνοντας μόνο το οχυρό από το αρχικό κτίριο. Η σύζυγός του, η Katherine Briconnet, που επέβλεπε την οικοδόμησή της καθώς ο σύζυγός της ξόδεψε πολύ χρόνο σε πόλεμο και άφησε μια μεγάλη κληρονομιά. Το κάστρο μεταφέρθηκε στη συνέχεια στη μοναρχία για να εξοφλήσει χρέη και χρησιμοποιήθηκε για να σκηνοθετούν τα κυνήγια και φεστιβάλ. Ο Henri II το έδωσε στην ερωμένη του Diane de Poitiers και αυτή που πρόσθεσε τη γέφυρα πάνω από το Cher καθώς και τους κήπους.Όταν ο Henri πέθανε, η βασίλισσα, Catherine de Medici, έδιωξε τη Diane από το Chenonceau , παρόλο που ήταν η νόμιμος ιδιοκτήτης του. Η Catherine προχώρησε στην κατασκευή της γκαλερί και της μεγάλης αίθουσας χορού στη γέφυρα της Diane, η οποία τελικά έδωσε στο Chenonceau την πλέον εικονική εμφάνισή της.

Το εσωτερικό του Château de Chenonceau αποκαλύπτει όλο το μεγαλείο της εποχής, ενώ η πλούσια επίπλωση και διακόσμηση από δωμάτιο σε δωμάτιο είναι μαγευτική. Τα δωμάτια έχουν ανακαινιστεί τόσο καλά ώστε μερικές φορές δίνουν την εντύπωση ότι ο χρόνος έχει σταματήσει. Το δωμάτιο που ανήκει στην Louise του Lorraine είναι ένα καλό παράδειγμα, όπου η επιτύμβια διακόσμηση μαρτυρεί το πένθος της συζύγου του Ερρίκου Γ ‘, που πέρασε τα τελευταία χρόνια της κρυμμένα σε αυτό το δωμάτιο με τους μαύρους τοίχους, γεμάτο με αντικείμενα κηδείας.

Ενώ περπατάτε κατά μήκος της μεγαλοπρεπούς αίθουσας Medici, είναι εύκολο να φανταστείτε κυρίες που περιστρέφονται πάνω από το ελεγχόμενο πάτωμα κατά τη διάρκεια των τελετουργικών γευμάτων. Οι κουζίνες, οι οποίες φωλιάζουν στις προβλήτες της γέφυρας, έχουν επίσης αποκατασταθεί εντυπωσιακά και μπορείτε σχεδόν να μυρίσετε το άρωμα των μαγειρικών σκευών που διαπερνούν την τραπεζαρία, το σφαγείο, την αποθήκη τροφίμων και την κουζίνα που περιέχει πολυάριθμα στοιχεία της εποχής. Η εποχική διακόσμηση σε κάθε ένα από τα δωμάτια κάνει μια επίσκεψη στο Château ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Όλο το κτήμα καλλιεργεί την τέχνη της λεπτομέρειας και της βελτίωσης.

Το πάρκο και οι κήποι είναι σχεδιασμένοι άψογα, με κυκλικό λαβύρινθο, αναρριχώμενα τριαντάφυλλα στον κήπο Diane de Poitiers, παρτέρια λουλουδιών στον κήπο της Catherine de Medici και τον κήπο λουλουδιών, που μαρτυρεί την γαλλική παράδοση του σχεδιασμού.

  • Υπάρχει ένα καλό εστιατόριο / καφέ, το “The Orangerie που χτίστηκε στον χώρο που ήταν οι στάβλοι όπου μπορείτε να έχετε ένα γεύμα ή απλά έναν καφέ για να σας αναζωογονήσουν.
  • Υπάρχει επίσης ένα σνακ μπαρ / κρεπερί που βρίσκεται κοντά στο γραφείο εισιτηρίων.
  • Είσοδος: Η είσοδος στο κάστρο και στους κήπους κοστίζει 12,50 ευρώ για ενήλικες και 9,50 ευρώ για παιδιά.
  • Το Chenonceau είναι ανοιχτό κάθε μέρα του έτους, συμπεριλαμβανομένης της Ημέρας των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, περίπου από τις 9.30 έως τις 17.00 το χειμώνα και με άνοιγμα στις 9.00 και κλείσιμο στις 20.00 τους καλοκαιρινούς μήνες.