Επίσημη Ονομασία: Château de Chinon
Ελληνική Ονομασία: Κάστρο του Σινόν
Κατηγορία: Κάστρο
Διεύθυνση: , 37500
Πόλη: Σινόν
Περιφέρεια: Αντρ-ε-Λουάρ
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.forteressechinon.fr/fr/
Τηλέφωνο: (+33) 2 47 93 13 45

Το Chateau Chinon είναι ένα μεγάλο κάστρο που κυριαρχεί στην πόλη Chinon και εκτείνεται κατά μήκος ενός υπερυψωμένου οροπεδίου πάνω από τον ποταμό Vienne, στην κοιλάδα του Loire της Γαλλίας. Σε αντίθεση με πολλά από τα κάστρα στην κοιλάδα του Λίγηρα, το κάστρο του Chinon δεν ξαναχτίστηκε στην αναγέννηση και διατηρεί πολλά από τα μεσαιωνικά χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων αμυντικών τειχών.

Ο αγγλικός βασιλιάς Ερρίκος Β ‘έχτισε μεγάλο μέρος του κάστρου του Chinon τον 12ο αιώνα για να αποτελέσει ένα σημαντικό περιφερειακό κέντρο ελέγχου: ήταν επίσης ο κόμης του Aνζέ. Συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών τειχών είναι ένα πολύ εκτεταμένο κτίριο, μήκους περίπου 500 μέτρων και πλάτους 100 μέτρων, με το εσωτερικό χωρισμένο σε τρία μέρη: το φρούριο Saint-Georges, το Chateau de Milieu και το Fort du Coudray. Το Fort de Coudray ενισχύθηκε περαιτέρω τον 13ο αιώνα με την προσθήκη μιας κυλινδρικής φυλακής μετά από μια μακρά πολιορκία από τον Γάλλο βασιλιά Philippe Auguste που είχε ανακτήσει το έδαφος για τους Γάλλους.

Η είσοδος του κάστρου γίνεται από το Φρούριο του Αγίου Γεωργίου, το ανατολικότερο από τα τρία μέρη στο κάστρο. Αυτό το φρούριο χτίστηκε από τον Henry II ως βάση για τη διοίκηση και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για τον ίδιο σκοπό: τώρα παρέχει πρόσβαση στο κύριο κάστρο. Αυτό το κτίριο διατηρεί επίσης το Μουσείο Joan of Arc, αφιερωμένο στην εξήγηση των πράξεων του Joan of Arc.

Το Μέσο Κάστρο περιλαμβάνει τα βασιλικά καταλύματα, το clocktower και άλλους δύο πύργους. Αυτό το τμήμα του κάστρου ξαναχτίστηκε τον 14ο αιώνα, αν και μόνο το νότιο τμήμα των βασιλικών συνοικιών παραμένει σήμερα. Δύο από τους πύργους βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του κάστρου και οι δύο κατασκευάστηκαν για αμυντικούς σκοπούς. Ο κύριος πύργος στο Μέσο Κάστρο είναι ο κολόμβος και είναι ο πιο σημαντικός: είναι επίσης ο κύριος πύργος που παρέχει πρόσβαση στο κάστρο και χρησιμοποιείται για διάφορες εκθέσεις.

Πέρα από το κεντρικό τμήμα του κάστρου υπάρχει το φρούριο Coudray, το οποίο έχει επίσης τρεις πύργους. Ο κύριος πύργος σε αυτό χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή και στον πύργο μπορείτε να δείτε το γκράφιτι που σκαλίστηκε στους πέτρινους τοίχους από Ιππικούς ιππότες που περέμεναν τις εκτελέσεις τους.

  • Το κάστρο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, εκτός από την 1η Ιανουαρίου και τις 25 Δεκεμβρίου.
  • Ώρες λειτουργείας: 9:30 – 17:00 το χειμώνα και 9:30 – 19:00 το καλοκαίρι.
  • Είσοδος: Η είσοδος κοστίζει περίπου 9 ευρώ.