Επίσημη Ονομασία: Château de Loches
Ελληνική Ονομασία: Κάστρο του Λος
Κατηγορία: Κάστρο
Διεύθυνση: 7 Mail du Donjon, 37600
Πόλη: Λος
Περιφέρεια: Αντρ-ε-Λουάρ
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.chateau-loches.fr/
Τηλέφωνο: (+33) 2 47 59 01 32

Η μεσαιωνική πόλη Loches βρίσκεται κάτω υπό την προστασία του επιβλητικού κάστρου του οποίου το οχυρό είναι το πιο καλοδιατηρημένο στην Ευρώπη. Ένας μεγάλος τετράγωνος πύργος χαρακτηρίζει τη σιλουέτα αυτού του κάστρου. Αναρτήθηκε στον 10ο αιώνα από τον Foulques Nerra, κόμη του Ανζέ, αυτό το αμπαρωμένο μπουντρούμι αντικαθιστά πιθανώς έναν ξύλινο πύργο που κρατά ένα κάστρο από το 491. Σε ύψος 36 μέτρων αυτός ο πύργος είναι ένα σπάνιο παράδειγμα στρατιωτικής αρχιτεκτονικής του έτους 1000.

Τον δωδεκάτο αιώνα, υπό την εξουσία του Henry II Plantagenet, κατασκευάζονταν προμαχώνες και τάφροι που περιέβαλαν το φρούριο. Σύμφωνα με το μύθο, ο Richard Coeur de Lion πήρε το φρούριο από τον Philippe-Auguste μετά από μια 3ωρη πολιορκία. Ο Philip II το 1205 κατάφερε να μεταφέρει το Loches πίσω στους Άγγλους που επέστρεψαν στην βασιλική δικαιοδοσία.

Τον δέκατο πέμπτο αιώνα, υπό την εξουσία του Λουδοβίκου XI, έγινε φυλακή και παρέμεινε έτσι μέχρι το 1926. Κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης, όταν οι Γάλλοι ήταν από την αμερικανική πλευρά, οι αιχμαλωτισμένοι Άγγλοι φυλακίζονταν εκεί. Κατά την Γαλλική Επανάσταση το κάστρο λεηλατήθηκε και παρά την αποκατάστασή του ορισμένα τμήματα του παραμένουν ερείπια.

Το οχυρό αποτελείται από τον κύριο πύργο που έχει τρεις ορόφους: ένα ισόγειο, ένα μεγάλο δωμάτιο στον πρώτο όροφο, ένα δωμάτιο στο δεύτερο και τέλος το τρίτο αφιερωμένο στην άμυνα και το απόθεμα όπλων. Ένα μικρό μπουντρούμι, με ενισχυμένους τοίχους στη βάση του το οποίο το καθιστά κτίριο απόρθητο.

  • Ημέρες και ώρες λειτουργίας: 1η Απριλίου – 30 Σεπτεμβρίου: 9:00. – 19:00
  • 1 Οκτωβρίου – 31 Μαρτίου: 9:30 – 17:00
  • Κλειστά: 1 Ιανουαρίου και 25 Δεκεμβρίου
  • Το τελευταίο εισιτήριο που πωλείται μέχρι και 30 λεπτά πριν το κλείσιμο.
  • Είσοδος: Ενήλικου: 9 € και Ηλικία από 7 εώς 18: 7 €