Επίσημη Ονομασία: Cité des Sciences et de l'Industrie
Ελληνική Ονομασία: Η Πόλη της Επιστήμης και της Βιομηχανίας
Αγγλική Ονομασία: City of Science and Industry
Κατηγορία: Πολιτιστικό Κέντρο
Έτος Κατασκευής: 13/03/1986
Διεύθυνση: 30 Avenue Corentin Cariou, 75019
Πόλη: Παρίσι
Περιφέρεια: Ιλ-ντε-Φρανς
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.cite-sciences.fr/fr/accueil/
Τηλέφωνο: (+33) 1 40 05 70 00

Περιλαμβάνει την Πόλη της Επιστήμης και της Βιομηχανίας:

H Πόλη της Επιστήμης και της Βιομηχανίας αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο επιστήμης στην Ευρώπη. Τοποθετημένο στo Πάρκ ντε λα Βιλέτ στο 19o διαμέρισμα του Παρισιού είναι ένα από τα 36 γαλλικά πολιτιστικά κέντρα της επιστήμης, της τεχνολογίας και της βιομηχανίας , με πρωταρχικό στόχο την γνωστοποίηση και απλουστοποίηση της επιστήμης σε ένα ευρύ κοινό, προωθώντας την επιστήμη και τον πολιτισμό επιστήμης.

Άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το 1986 ενώ η αρχική χρήση της έκτασης που καταλαμβάνει σήμερα ήταν για εκτροφή αγελάδων και σφαγεία. Τον σχεδιασμό του πρωτοποριακού αυτού κτιρίου επιμελήθηκε ο Γάλλος αρχιτέκτονας Άντριεν Φαινσίλμπερ ο οποίος είχε λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του κτιρίου μεταξύ άλλων 27 αρχιτεκτόνων.

Περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται την Πόλη της Επιστήμης και της Βιομηχανίας κάθε χρόνο για να γίνουν ένα με το διάστημα με το υπερσύγχρονο πλανητάριο που διαθέτει, το υποβρύχιο “Αργοναύτης”(Argonaute) και το απίστευτο σφαιρικό θέατρο που “επιπλέει” στο νερό Λα Τζεόντ (La Géode). Υπάρχουν ατελείωτες δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους, με το ισόγειο ολόκληρο να διαιρείται σε τμήματα ανά ηλικιακές ομάδες.

Πρόκειται για ένα αρκετά διαφορετικό μουσείο που απέχει… έτη φωτός από τα μουσεία που γνωρίσατε ως τώρα, καθώς η μέθοδος μετάδοσης των πληροφοριών δεν βασίζεται σε ταμπέλες και οδηγούς αλλά στην μοναδική εμπειρία που προσφέρεται και βιώνει το άτομο καθεαυτού. Τόσο η μόνιμη έκθεση όσο και οι προσωρινές διακρίνονται για τις θεματολογίες τους, ενώ δεν λείπει ούτε χιλιοστό και η καλλιτεχνική πινελιά.

Το μουσείο είναι διαθέσιμο καθημερινά εκτός από Δευτέρες από τις 10 π.μ εως τις 6 μ.μ και τις Κυριακές από τις 10 π.μ ώς τις 7 μ.μ με κόστος εισιτηρίου για απλή είσοδο στα μόλις 12 ευρώ και το μειωμένο στα 9. Σημειώσετε επίσης οτι λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων του ’15, υπάρχουν πάρα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πολύ συγκεκριμένα κριτήρια εισόδου.

Δεν θα πρέπει να φέρετε μαζί σας βαλίτσες και οι μόνες χειραποσκευές που επιτρέπονται είναι πλαστικές σακούλες, απλή τσάντα ή και σακίδιο πλάτης, διαστάσεων 50 cm ύψους, 30 cm πλάτους και 20 cm πάχους υφάσματος. Επιπλέον, όλες οι χειραποσκευές ελέγχονται κατά την είσοδο. Μπορεί να είναι λίγο χρονοβόρο αλλά αποτελεί τυπική διαδικασία για την προσοχή και την ασφάλεια των ιδίων των επισκεπτών.


Περιλαμβάνει την Πόλη της Επιστήμης και της Βιομηχανίας:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Παρίσι

Όλες οι Πτήσεις για Παρίσι

Οικονομικά Καταλύματα στο Παρίσι

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Παρίσι