Επίσημη Ονομασία: Cliffs of Moher
Ελληνική Ονομασία: Βράχοι του Μοχέρ
Κατηγορία: Φυσικό Τοπίο
Διεύθυνση: Lislorkan North,
Πόλη: Δουβλίνο
Χώρα: Ιρλανδία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: https://www.cliffsofmoher.ie/
Τηλέφωνο: (+353) 65 708 6141

Το TopTraveller προτείνει:

Οι παράκτιοι βράχοι του Μοχέρ (Cliffs of Moher) είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία της Ιρλανδίας αλλά και ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας. Οι τεράστιοι βράχοι που βρίσκονται στο County Clare και έχουν θέα προς τον Ατλαντικό Ωκεανό ορθώνονται σε ύψος που φτάνει τα 214 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στη μέση περίπου των βράχων βρίσκεται ένας στρογγυλός πέτρινος πύργος , ο πύργος O’Brien . Ο μοναχικός πύργος χτίστηκε το 1835 από τον Sir Cornelius O’Brien για να εντυπωσιάζει τις γυναίκες που προσκαλούσε σπίτι του. Από την κορυφή του πύργου, ο επισκέπτης μπορεί να δει τα νησιά Aran στο Galway Bay, τα Maumturks και τις δώδεκα οροσειρές Pins προς τα βόρεια στο Γκάλγουεϊ.

Οι βράχοι του Μοχέρ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ιρλανδίας και μάλιστα έχουν γυριστεί μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές αλλά και βίντεο κλιπ. Έχουν γυριστεί σκηνές από το Χάρι Πόττερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιπας, το The Princess Bride αλλά και το Leap Year. Στην τηλεόραση εμφανίζονται επίσης σε δύο επεισόδια του Father Ted και καλλιτέχνες όπως οι Maroon 5 στο Runaway, οι Westlife στο My Love και ο Rich Mulins στο Green Colour ταξίδεψαν μέχρι εκεί για να γυρίσουν τα βιντεοκλίπ τους.

Καλύτερη ώρα επίσκεψης πριν τις 11 το πρωί γιατί μετά έρχονται τα πούλμαν και έχει πολύ κόσμο. Έχει εύκολη πρόσβαση, φθηνή είσοδο και είναι πραγματικά απίστευτη θέα στον Ατλαντικό. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την έκθεση που έχει εκεί.


Το TopTraveller προτείνει:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Δουβλίνο

Όλες οι Πτήσεις για Δουβλίνο

Οικονομικά Καταλύματα στο Δουβλίνο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Δουβλίνο