Επίσημη Ονομασία: Conciergerie
Ελληνική Ονομασία: Κονσιερζερί
Κατηγορία: Κάστρο
Έτος Κατασκευής: 1353
Διεύθυνση: 2 Boulevard du Palais, 75001
Πόλη: Παρίσι
Περιφέρεια: Ιλ-ντε-Φρανς
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.paris-conciergerie.fr/
Τηλέφωνο: (+33) 153 40 60 80

Το TopTraveller προτείνει:

Οι λυγμοί και οι σπαρακτικές κραυγές της Μαρίας Αντουανέτας εξακολουθούν να στοιχειώνουν και να ηχούν σιωπηλά στους διαδρόμους του πλέον δικαστικού μεγάρου Κονσιερζερί, που κάποτε ήταν φυλακή και πιο συγκεκριμένα, η παλαιότερη φυλακή του Παρισιού. Κλειδωμένη σε ένα στενό και υγρό μπουντρούμι, η βασίλισσα της Γαλλίας και σύζυγος του Λουδοβίκου XVI πέρασε τις τελευταίες πέντε εβδομάδες της ζωής της, περιμένοντας έντρομη την εκτέλεσή της στην περίφημη γκιλοτίνα.

Σε κοντινή απόσταση από το Σεν Σαπέλ, το Κονσιερζερί εξακολουθεί να συναρπάζει τους επισκέπτες λόγω του σκοτεινού του ιστορικού υπόβαθρου, μια μακάβρια υπενθύμιση ίσως από την ερεβώδης εποχή της Γαλλικής Επανάστασης. Την εποχή εκείνη φυλακίστηκαν περισσότεροι από 4000 κρατούμενοι πίσω από τα κρύα, σκληρά τείχη αυτού του φυλακιστικού δικαστηρίου, αναμένοντας το τελικό τους… “ραντεβού”. Αυτό με τη γκιλοτίνα.

Επιπλέον, ο Ζώρζ Ζάκ Ντάντον και ο Μαξιμίλιαν Ρομπενσπιέρε, δυο διεφθαρμένα μέλη της Επιτροπής της Δημόσιας Ασφάλειας βρήκαν εδώ τον θάνατό τους από το ίδιο το σύστημα θανάτωσης που εφάρμοζαν. Η γκιλοτίνα δεν έκανε διακρίσεις και δεν έδειχνε έλεος σε κανέναν.

Το μπουντρούμι της αφελούς βασίλισσας μπορεί να παραμένει το πιο δημοφιλές αξιοθέατο, αλλά η αλήθεια είναι πως το Κονσιερζερί κρύβει ακόμη πολλά μυστικά. Άλλο ένα εντυπωσιακό έκθεμα αποτελεί η γοτθική αίθουσα 14ου αιώνα, Ζέν Ντ’ Άρμ (Gens D’Armes) που σε μια μακρινή εποχή κάποτε, στέγαζε τους φρουρούς του βασιλιά. Για όσους είναι αρκετά γενναίοι, μια επίσκεψη στο θάλαμο βασανιστηρίων που βρίσκεται στο Τούρ Μπονμπέκ (Tour Bonbec) είναι παντελώς απαραίτητη. Τέλος, έξω από το κτίσμα, στη γωνία του quai de l’Horloge, θα βρείτε το πρώτο δημόσιο ρολόι του Παρισιού, το οποίο λειτουργεί τέλεια, παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκε πριν από περισσότερους από έξι αιώνες το 1370!

Οι ώρες επίσκεψης είναι από τις 9:30AM–6PM και το κόστος των εισιτηρίων ανέρχεται στα 15 ευρώ ενώ οι ξεναγήσεις του Σεν Σαπέλ διατίθενται καθημερινά από τις 11πμ έως τις 3μμ με διάρκεια 45 λεπτά. Η καλύτερη ώρα για την βέλτιστη εμπειρία σας στο Κονσιερζερί είναι λίγο πριν το σούρουπο.


Το TopTraveller προτείνει:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Παρίσι

Όλες οι Πτήσεις για Παρίσι

Οικονομικά Καταλύματα στο Παρίσι

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Παρίσι