Επίσημη Ονομασία: Dublin Castle
Ελληνική Ονομασία: Κάστρο του Δουβλίνου
Κατηγορία: Κάστρο
Διεύθυνση: Dame St, Dublin 2
Πόλη: Δουβλίνο
Χώρα: Ιρλανδία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.dublincastle.ie/
Τηλέφωνο: (+353) 1 645 8800

Περιλαμβάνει το Κάστρο του Δουβλίνου:

Το κάστρο της πόλης , χτίστηκε το 1204 υπό τις διαταγές του βασιλιά Ιωάννη της Αγγλίας με σκοπό την αμυντική θωράκιση της πόλης. Λιγότερο επιβλητικό και παραμυθένιο από αυτά άλλων πόλεων της Ευρώπης, αλλά με το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της πρωτεύουσας. Βρίσκεται δίπλα στο δημαρχείο και αποτελεί πέρασμα κάθε φορά που κάνετε περιπάτους στο κέντρο. Άρχισε να χτίζεται λίγο μετά την εισβολή των Νορμανδών στην Ιρλανδία 1169 και ολοκληρώθηκε το 1230 υιοθετώντας αρκετά στοιχεία αρχιτεκτονικής που έφεραν μαζί τους οι νέοι κάτοικοι της χώρας.

Χαρακτηριστική είναι η κεντρική αυλή που περιτριγυρίζεται από υψηλά αμυντικά τείχη και κυκλικούς πύργους σε κάθε γωνία. Το κάστρο αποτελούσε ένα τμήμα της εξωτερικής περιμέτρου της πόλης και τα νερά του ποταμού Poddle τροφοδοτούσαν τις τάφρους που το περιτριγύριζαν ενισχύοντας έτσι την αμυντική του διάταξη. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα αντικαθιστώνται και οι τελευταίες ξύλινες κατασκευές στο εσωτερικό του συγκροτήματος το οποίο όμως καταστρέφεται ολοσχερώς από πυρκαγιά το 1673. Οι εργασίες αναστήλωσης άρχισαν αμέσως και σήμερα σώζεται μόνο ένας πύργος από την αρχική κατασκευή.

Το κάστρο πάντα είχε σημαντικό ρόλο στη ιστορία της πόλης. Η χρήση του άλλαξε πολλές φορές ανάλογα με τις ανάγκες. Στην αρχή ήταν οχυρωματικό έργο, έπειτα μετατράπηκε σε βασιλική κατοικία και στη συνέχεια έγινε η έδρα της νεοσύστατης ηγεσίας του ελεύθερου ιρλανδικού κράτους. Μάλιστα εδώ πραγματοποιήθηκε το 1922 το τελετουργικό της παράδοσης του συγκροτήματος στην στην Προσωρινή Ιρλανδική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Michael Collins. Για σειρά ετών στο κάστρο πραγματοποιούνταν η ορκωμοσία των νεοεκλεγέντων προέδρων, ενώ σήμερα το κάστρο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.

Κατά καιρούς φιλοξενεί σημαντικές εκθέσεις και επιπλέον λειτουργεί ως συνεδριακό κέντρο. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Ιρλανδίας στην Ευρωπαϊκή ‘Ένωση υπήρξε ο τόπος πολλών συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στο εσωτερικό του θα βρείτε μουσειακούς χώρους, café, κήπους και κυβερνητικά κτίρια. Ιδανικό για τους λάτρεις της τότε εποχής και των ιστορικών γεγονότων.


Περιλαμβάνει το Κάστρο του Δουβλίνου:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Δουβλίνο

Όλες οι Πτήσεις για Δουβλίνο

Οικονομικά Καταλύματα στο Δουβλίνο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Δουβλίνο