Επίσημη Ονομασία: Duomo di Milano
Ελληνική Ονομασία: Ντουόμο του Μιλάνου
Αγγλική Ονομασία: Milan Cathedral
Κατηγορία: Ναός
Έτος Κατασκευής: 1386
Διεύθυνση: Piazza del Duomo, 20122
Πόλη: Μιλάνο
Χώρα: Ιταλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: https://www.duomomilano.it/en/
Τηλέφωνο: (+39) 02 7202 2656

Θεωρείται ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός της Ιταλίας. Έχει γοτθική αρχιτεκτονική και βρίσκεται στο κέντρο του Μιλάνου. Μπροστά από τον ναό δεσπόζει η ομώνυμη πλατεία Duomo.

Χρειάστηκε σχεδόν έξι αιώνες για να ολοκληρωθεί και είναι αφιερωμένος στη γένεση της Θεοτόκου. Μέσα σε αυτούς τους αιώνες ακόμα και ο Ναπολέοντας Α Βοναπάρτης βοήθησε για να ολοκληρωθεί ένα τμήμα του ναού. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον επιβλητικό ναό καθημερινά ή ακόμα να ανεβείτε στο ψηλότερο σημείο του. Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια μέσω του site ώστε να αποφύγετε τις μεγάλες ουρές.

  • Είσοδος Ναού: 3 €
  • Υψηλότερο επίπεδο: 9 € με τα πόδια / 13 € με ανελκυστήρα
  • Ώρες Λειτουργίας: Ανοιχτά καθημερινά απο 8.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.

Η Πλατεία του Ντουόμο (Piazza del Duomo)

Ήδη από τη ρωμαϊκή εποχή, αυτή η περιοχή ήταν η καρδιά του Μιλάνου. Αργότερα, κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, όταν υπήρχαν πολλές εκκλησίες συγκεντρωμένες εδώ, ήταν το κέντρο της θρησκευτικής ζωής στο Μιλάνο.

Οι εκκλησίες έπρεπε να κάνουν τη θέση τους για την εκτεταμένη Piazza del Duomo, ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης που είναι συνεχώς γεμάτο από τουρίστες και ντόπιους.
Το 1859, όταν ο καθεδρικός ναός ήταν κοντά στην ολοκλήρωση μετά από μια περίοδο κατασκευής σχεδόν πεντακόσια ετών, η πόλη του Μιλάνου αποφάσισε ότι ήταν καιρός να δημιουργήσει ένα μεγάλο τετράγωνο στους πρόποδες του καθεδρικού ναού.

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Giuseppe Mengoni σχεδίασε ένα ευρύχωρο τετράγωνο που πλαισιώνεται από μεγάλα κτίρια για να αντισταθμίσει την κυριαρχία του τεράστιου Duomo. Ταυτόχρονα, σχεδίασε επίσης μια μνημειώδη στοά που καλύπτεται από γυαλί για να συνδέσει τη νέα πλατεία με την μόλις περατωμένη Piazza della Scala, την πλατεία μπροστά στο πιο διάσημο θέατρο του Μιλάνου, το Teatro alla Scala.

Για να δημιουργηθούν τα τετράγωνα και τα γύρω κτίρια, μια ολόκληρη γειτονιά ακριβώς στην καρδιά του ιστορικού Μιλάνου έπρεπε να κατεδαφιστεί. Η κατασκευή άρχισε το 1862 και το έργο πήρε περίπου είκοσι χρόνια πριν τελικά ολοκληρώθηκε.


Booking.com


Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Μιλάνο

Όλες οι Πτήσεις για Μιλάνο

Οικονομικά Καταλύματα στο Μιλάνο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Μιλάνο