Επίσημη Ονομασία: Edinburgh Castle
Ελληνική Ονομασία: Κάστρο του Εδιμβούργο
Κατηγορία: Κάστρο
Διεύθυνση: Castlehill, Edinburgh, EH1 2NG
Πόλη: Εδιμβούργο
Χώρα: Σκωτία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: https://www.edinburghcastle.gov.uk/
Τηλέφωνο: (+44) 131 225 9846

Το TopTraveller προτείνει:

Το κάστρο του Εδιμβούργου βρίσκεται πάνω σε ένα σύμπλεγμα κτηρίων από το 12ο εώς και τον 20ο αιώνα, στον πυρήνα ενός σβησμένου ηφαιστείου με απίστευτη θέα, στον λόφο Din Eidyn από τον οποίο πήρε και το όνομα του το περιβόητο Εδιμβούργο. Το κάστρο ήταν ένα ιδιαίτερα στρατηγικό σημείο στους πολέμους της Σκωτίας. Χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς ως φρούριο, ανάκτορο αλλά και ως στρατιωτική και κρατική φυλακή.

Το χρησιμοποιούσαν οι βασιλιάδες για κατοικία τους μέχρι την ένωση των στεμμάτων το 1603. Μετά την ένωση των Κοινοβουλίων το 1707, τα εμβλήματα της Σκωτίας έμειναν στο ανάκτορο για πάνω από 100 χρόνια. Το ανάκτορο αυτό σήμερα με το όνομα Λίθος του Πεπρωμένου είναι ένα κειμήλιο από τους αρχαίους Σκοτσέζους Βασιλιάδες το οποίο πέρασε στην κατοχή των Άγγλων αλλά το επέστρεψαν το 1996.

Ίσως το ωραιότερο αξιοθέατο του Εδιμβούργου. Είναι πραγματικά το σημείο αναφοράς του και μέσα από τα διάφορα τμήματα του, μαθαίνεις ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ιστορίας του. Πρέπει να το ζήσει κάθε επισκέπτης του. Είναι στο κέντρο και έχει εύκολη πρόσβαση με λεωφορείο ή και περπατώντας το royal mile.

Αν πάτε Σάββατο φροντίστε να έχετε ήδη αγορασμένα εισιτήρια μέσω ίντερνετ, είτε από την κεντρική πλατεία στα κιόσκια που πουλάνε και εισιτήρια για τα hop on hop of. Η ουρά για εισιτήριο στο κάστρο είναι αδιανόητη. Αν φροντίσετε να είστε εκεί το μεσημέρι στη μία ακριβώς εκτός Κυριακής μην χάσετε να παραστείτε στο τελετουργικό τους που ρίχνουν μια κανονιά από τα παλιά κανόνια του κάστρου. Αφιερώστε μια μέρα για να δείτε με την ησυχία σας το κάστρο, να ξεναγηθείτε σε όλους τους χώρους του και να απολαύσετε ένα τσάι στο tea room ή καφέ και ελαφρύ γεύμα στο Redcoat cafe.


Το TopTraveller προτείνει:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Εδιμβούργο

Όλες οι Πτήσεις για Εδιμβούργο

Οικονομικά Καταλύματα στο Εδιμβούργο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Εδιμβούργο