TopTraveller.gr > Ο Πύργος του Άιφελ (Tour Eiffel)

Ο Πύργος του Άιφελ (Tour Eiffel)

Επίσημη Ονομασία Tour Eiffel
Ελληνική Ονομασία Ο Πύργος του Άιφελ
Αγγλική Ονομασία Eiffel Tower
Κατηγορία
Έτος Κατασκευής 28/01/1887
Διεύθυνση Champ de Mars, 75007
Πόλη
Περιφέρεια
Χώρα
Ήπειρος
Ιστοσελίδα http://www.toureiffel.paris/
Τηλέφωνο (+33) 892 70 12 39

Ίσως ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του κόσμου, ο Πύργος του Άιφελ, κατασκευάστηκε μεταξύ 1887 και 1889, με αφορμή την εκατονταετή επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης. 300 εργάτες και 300 εκατομμύρια επισκέπτες μέχρι σήμερα, έχτισαν την φήμη του πύργου πιο ψηλά και από τα 324 μέτρα της κορυφής του.

Τα 3 Επίπεδα στον Πύργο του Άιφελ

Όσο εντυπωσιακός είναι από μακριά ο πύργος, άλλο τόσο ενδιαφέρον έχει από κοντά. Θέα, ιστορία, καλό φαγητό και "κρυφά" μικροκαταστήματα.. πόσο πιο Παρίσι;

1ος Όροφος - Εξερεύνηση

Το νέο γυάλινο πάτωμα του πρώτου ορόφου προσφέρει φανταστική διάφανη θέα 57 μέτρα από τη γη, και συνοδεύετεαι από χώρους αναψυχής, εστιατόρια, και περισσότερα σουβενίρ από όσα θα χρειαστείτε.

Με διαδραστικές παρουσιάσεις, και ξεναγήσεις για παιδιά, σίγουρα υπολογίστε τουλάχιστον 90 λεπτά για μία ικανοποιητική γεύση από όσα προσφέρει ο πρώτος όροφος του πύργου, ενώ αν σκοπεύετε να κάτσετε για φαγητό, σίγουρα το εστιατόριο 58 Tour Eiffel αποτελεί πολύ καλή επιλογή (ενώ το The Buffet είναι κατάλληλο για κάτι γρήγορο στο χέρι).

2ος Όροφος - Έκπληξη

Ανεβαίνωντας στον δεύτερο όροφο (από τα 300 σκαλιά προφανώς, αλλιώς ποια είναι η χάρη;) θα συναντήσετε.. ακόμα περισσότερα εστιατόρια και gift shops, αλλά και μία ακόμα μαγευτικότερη θέα στο πλούσιο Παρίσι.

Εντοπίστε το κατάλληλο μίνι-τηλεσκόπειο γύρω σας, και εξερευνήστε κάθε γωνιά και αξιοθέατο του Παρισίου, μέσα από διαφορετικά μάτια. Αν θέλετε να συνοδεύσετε τα συναισθήματα με το κατάλληλο δείπνο, το Jules Verne είναι μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, βραβευμένη με Αστέρι Michelin.

3ος Όροφος - Ίλιγγος

300 σκαλιά αργότερα, ή ένα ακόμα ασανσέρ, φτάνουμε στον τρίτο και τελευταίο όροφο του πύργου, ή αλλιώς "Vertigo". Δεν υπάρχουν λόγοι υψοφοβίας, καθώς τα σίδερα καλύπτουν έξυπνα κάθε διάσταση γύρω μας, ενώ αφήνουν άπλετο χώρο για την αμνημόνευτη θέα. Εδώ θα βρείτε το γραφείο του Γουστάβου Άιφελ, όπως και το γνωστό Bar À Champagne.

9 Αξιοσημείωτα Γεγονότα για τον Πύργο του Άιφελ

  1. Ο Γουστάβο Άιφελ δεν είναι ο αυθεντικός σχεδιαστής του Πύργου. Για την ακρίβεια, οι δύο άνδρες που σχεδίασαν το αρχικό πλάνο, είναι οι Maurice Koechlin και Emile Nouguier, δύο μηχανικοί της εταιρείας.
  2. Ενώ η αρχική ιδέα ήταν να γκρεμιστεί ο πύργος μετά από 20 χρόνια λειτουργίας, η κυβέρνηση έκρινε πως αποτελεί ένα πολύτιμο κτήριο για τις τηλεπικοινωνίες.
  3. Ο Χίτλερ προσπάθησε να τον γκρεμίσει με διαταγή του, αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφερε. Η Γαλλική αντίσταση απάντησε έξυπνα, κόβοντας όλα τα καλώδια των ανελκυστήρων, και αναγκάζοντας τους Ναζί να ανέβουν με τις σκάλες στην κορυφή ώστε να υψώσουν την σημαία τους.
  4. Ο 3ος και τελευταίος όροφος του πύργου, χρησιμοποιούνταν σαν μετεωρολογικό εργαστήριο από τον Άιφελ, και έπειτα "άνοιξε τις σκάλες του" και σε άλλους επιστήμονες. (Υπάρχει επίσης ένα πριβέ διαμέρισμα του Γουστάβο, που σήμερα είναι ανοιχτό στο κοινό, και έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες όπως ο Τόμας Έντισον).
  5. Σήμερα, οι πιο γενναίοι που θα ανέβουν στην κορυφή, μπορούν να βρουν το γνωστό Champagne Bar, και να απολαύσουν την μαγευτική θέα μαζί με επιλεγμένες σαμπάνιες (13-22€).
  6. Αντίστοιχα, υπόγεια από τον πύργο, υπάρχει μία μυστική στρατιωτική βάση που συνδέεται με ένα μεγάλο τούνελ στην κοντινή Στρατιωτική Σχολή. Πλέον, αποτελεί ένα μικρό μουσείο που ανεπιφύλακτα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε!
  7. Υπάρχουν 72 ονόματα από μεγάλους Γάλλους επιστήμονες του 19ου αιώνα χαραγμένα στα σίδερα του πύργου. Όσοι έχετε "όραση γερακιού", θα μπορέσετε να διακρίνετε στις πλευρές του πύργου, κάτω από το πρώτο μπαλκόνι, ονόματα όπως Φουκώ (Foucault), Φουριέ (Fourier) και Dumas.
  8. Για να διατηρηθεί η "σιδερένια ομορφιά" του πύργου, αλλά και να προληφθεί η σκουριά,  χρησιμοποιούνται περίπου 50 τόνοι μπογιάς κάθε 7 χρόνια.
  9. Ενδιάμεσα σε όλα τα σουβενίρ του 1ου ορόφου, θα βρείτε και ένα μίνι-ταχυδρομείο, από όπου μπορείτε να στείλετε καρτ-ποστάλ στους αγαπημένους σας, με το επίσημο γραμματόσημο του Πύργου του Άιφελ!
Το TopTraveller προσφέρει αυθεντικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ευρώπη, μέσα από δικές μας αληθινές εμπειρίες, και πάθος για ξένες κουλτούρες.
Επικοινωνία: info@toptraveller.gr
© 2024 TopTraveller