Επίσημη Ονομασία: Fota Wildlife Park
Ελληνική Ονομασία: Καταφύγιο Άγριας Ζωής Φοτα
Κατηγορία: Πάρκο Άγριας Ζωής
Διεύθυνση: Fota,
Πόλη: Δουβλίνο
Χώρα: Ιρλανδία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.fotawildlife.ie/
Τηλέφωνο: (+353) 21 481 2678

Το Fota Wildlife Park βρίσκεται στο Carrigtwohill, μόλις 15 λεπτά από την πόλη του Cork, County Cork, ένα πάρκο άγριας φύσης 100 στρεμμάτων. Πρόκειται για ένα κοινό σχέδιο μεταξύ της Ζωολογικής Εταιρείας της Ιρλανδίας και του University College Cork.

Το πάρκο έχει ετήσια συμμετοχή 440.000 επισκεπτών. Άνοιξε το 1983, το πάρκο φιλοξενεί σχεδόν 30 θηλαστικά και 50 είδη πουλιών. Το Fota Wildlife Park φροντίζει για διάφορα είδη ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση. Μέσω μακροχρόνιων προγραμμάτων αναπαραγωγής, τα οποία λειτουργούν σε συνεργασία με άλλους φορείς σε όλο τον κόσμο, το πάρκο βοηθά στην αποκατάσταση πληθυσμών ορισμένων ειδών προστατεύοντας παράλληλα την ίδια την επιβίωση άλλων.

Μερικά από αυτά τα απειλούμενα και εξωτικά είδη από όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν τσίτα, καμηλοπαρδάλεις, πιγκουίνους και ζέβρες για να αναφέρουμε λίγα. Αυτό που κάνει το Fota Wildlife Park διαφορετικό από τα υπόλοιπα είναι ότι οι επισκέπτες έρχονται αντιμέτωποι με τα ζώα καθώς περιφέρονται ελεύθερα γύρω από το πάρκο ή παρατηρούν δύο φορές την ημέρα τους χρόνους σίτισης. Το Fota ή επισκεφθείτε το Serengeti gift shop και το εστιατόριο Oasis.

Το πάρκο διαθέτει επίσης μια διαδρομή περπατήματος Sli na Sláinte 2χλμ., Κατάλληλη για όλα τα επίπεδα περιπατητών.

Προσφέρει επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα και πολλές εγκαταστάσεις φιλικές προς τα παιδιά, όπως παιδική χαρά και χώρο για πικνίκ. Φορέστε λοιπόν άνετα παπούτσια καθώς υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις και απολαύστε έναν όμορφο,ξέγνοιαστο αλλά και εποικοδομητικό περίπατο στην φύση.


Booking.com


Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Δουβλίνο

Όλες οι Πτήσεις για Δουβλίνο

Οικονομικά Καταλύματα στο Δουβλίνο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Δουβλίνο