Επίσημη Ονομασία: Fontaine des Innocents
Ελληνική Ονομασία: Το Συντριβάνι των Αθώων
Αγγλική Ονομασία: Fountain Of The Innocents
Κατηγορία: Συντριβάνι
Διεύθυνση: 43 Rue St Denis, 75001
Πόλη: Παρίσι
Περιφέρεια: Ιλ-ντε-Φρανς
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.ciudadluz.net/anec/innocents.htm

Περιλαμβάνει το Συντριβάνι των Αθώων:

Το ιστορικό Συντριβάνι των Αθώων πρόκειται για ένα αξιομνημόνευτο αξιοθέατο τοποθετημένο στο 1ο διαμέρισμα του Παρισιού στην περιοχή Ιοαχίμ Ντε Μπελέ. Κατασκευάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Πιέρ Λεσκότ και γλύπτη Ζαν Γκουζόν τον 15ο αιώνα σε αναγεννησιακό στυλ, ενώ αρχικά έφερε την ονομασία Συντριβάνι των Νυμφών.

Το Συντριβάνι των Αθώων ανατέθηκε ως τμήμα της διακόσμησης της πόλης, με μοναδικό σκοπό να τιμήσει την άνοδο του βασιλιά  Ερρίκου Β΄ της Γαλλίας στον θρόνο το έτος 1549. Με την διέλευση του χρόνου και την απομάκρυνση του βασιλιά Ερρίκου Β΄από τον θρόνο, η δομή “υποβιβάστηκε” σε μια απλή πηγή νερού για τη γειτονιά, με τις περίτεχνες του βρύσες να φέρουν στιβαρά κεφάλια λιονταριών. Το τελευταίο επίπεδο της πηγής μετατράπηκε εν τέλει σε μιας μορφής κατοικήσιμο χώρο, φέροντας παράθυρα και μια καπνοδόχο.

Η αρχιτεκτονική της πηγής εμπνεύστηκε από το ιστορικό Νυμφαίο της αρχαίας Ρώμης, ένα μνημείο που φέρει νύμφες που λησμονούν να αναπηδήσουν από τα μαρμάρινα δεσμά τους, τρίαινες και στοιχεία άλλων θεοτήτων νερού. Στην τρέχουσα τοποθεσία του ωστόσο, που τον 15ο αιώνα αποτελούσε λαχαναγορά, βρέθηκε το 1860, καθώς το έτος εκείνο αποσυντέθηκε και αναδομήθηκε εκ νέου στην νέα του τοποθεσία με την τελική προσθήκη της 4ης στήλης.

Βέλτιστη ώρα για επίσκεψη στην εικονική αυτή πηγή νερού αποτελεί το σούρουπο, καθώς σφύζει η πλατεία και οι καφετέριες που την περιβάλλουν από κόσμο, τουρίστες και ντόπιους ανεξαιρέτως, που έρχονται για να απολαύσουν τον γαλήνιο ήχο του τρέχοντος νερού σε συνδυασμό με τα απογευματινά χρώματα και καλή παρέα!


Περιλαμβάνει το Συντριβάνι των Αθώων:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Παρίσι

Όλες οι Πτήσεις για Παρίσι

Οικονομικά Καταλύματα στο Παρίσι

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Παρίσι