Επίσημη Ονομασία: 浜離宮恩賜庭園
Ελληνική Ονομασία: Κήποι Χαμαρικίου
Αγγλική Ονομασία: Hamarikyu Gardens
Κατηγορία: Πάρκο
Διεύθυνση: 1-1 Hamarikyuteien, 104-0046
Πόλη: Τόκιο
Περιφέρεια: Κάντο
Χώρα: Ιαπωνία
Ήπειρος: Ασία
Ιστοσελίδα: http://teien.tokyo-park.or.jp/contents/index028.html
Τηλέφωνο: (+81) 3 3541 0200

Περιλαμβάνει τους Κήπους Χαμαρικίου:

Ο κήπος Hama Rikyu (ή “Hama Detached Palace Gardens”) είναι μια όμορφη και ιστορική περιοχή του πάρκου κοντά στην περιοχή Shiodome και δίπλα στον ποταμό Sumida όπου εισέρχεται στον κόλπο του Τόκιο. Ο κήπος είναι γεμάτος με νερό, έχει παλιρροϊκές λίμνες πάπιας, και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν αυτό το γοητευτικά δασικό και λουλουδένιο τοπίο. Οι κήποι περιλαμβάνουν επίσης μια προσγείωση πορθμείων για εκδρομές με πλοίο στον ποταμό και τον κόλπο.

Η τοποθεσία του κήπου ήταν αρχικά ένα παλιρροϊκό έδαφος κυνηγιού πάπιας. Το 1654, ο Matsudaira Tsunashige, φεουδαρχικός άρχοντας του τομέα Kofu, αποκατέστησε μέρος των παλιρροϊκών λιμνών για να χτίσει μια αστική οικογενειακή βίλα. Οι λίμνες επεξεργάστηκαν και συνέχισαν να χρησιμοποιούνται για κυνήγι πάπιας (με δίχτυα). Είναι πλέον ένα καταφύγιο στο Τόκιο για πολλά άγρια ​​είδη πουλιών και ψαριών.

Ο γιος του ιδρυτή Tsunashige, Lenobu, αργότερα έγινε ο 6ος Shogun της Ιαπωνίας και η ιδιοκτησία έγινε αυτή της κυβέρνησης Tokugawa. Η ελίτ Tokugawa θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στον κήπο με βάρκα και τα ερείπια ενός σκηνικού προσγείωσης είναι ακόμα ορατά στο Shogun O-agariba, όχι μακριά από τη σημερινή στάση του θαλάσσιου λεωφορείου. Ο Shogun Lenobu ανακάλυψε αργότερα τους κήπους και μετονομάστηκε σε “Hama Goden” (Beach Palace). Τα διαδοχικά Shoguns πραγματοποίησαν αρκετές καινοτομίες και οι κήποι έφτασαν στην τελική μορφή τους κάτω από τον ενδέκατο Shogun, τον Lenari.

Όπως και με τους κήπους Kyu-Shiba Rikyu, η περιουσία μεταβιβάστηκε στην Αυτοκρατορική οικογένεια μετά την αποκατάσταση του Meiji του 1868. Τότε έγινε το Hama-rikyu Onshi Teien ή αλλιώς το Hama Detached Palace. Το Hama Rikyu υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό του Μεγάλου Κάντου του 1923 και στη συνέχεια από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αναλήφθηκε τελικά από την πόλη του Τόκιο και άνοιξε στο κοινό το 1946. Ονομάστηκε επίσημα τόπος μεγάλης πολιτιστικής και ιστορικής αξίας το 1952 .

Το Hama Rikyu Gardens βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τον κήπο Kyu-Shiba Rikyu, προς τα νοτιοδυτικά, κοντά στο σταθμό Hamamatsucho. Και οι δύο κήποι μπορούν εύκολα να παρατηρηθούν σε μισή ημέρα.

Πρόσβαση

Απέχει 10-15 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό JR Shimbashi ή 5-10 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Shiodome στη γραμμή του μετρό Oedo και το υπερυψωμένο τρένο Yurikamome.
Είναι επίσης προσβάσιμο από το Asakusa από το Tokyo Water Bus (35 λεπτά, 740 γιεν – μιας διαδρομής, η είσοδος στον κήπο πρέπει να καταβάλλεται χωριστά), αλλά σημειώστε ότι τα λεωφορεία νερού δεν σταματούν στο Hama Rikyu προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μία μικρή παράκαμψη μέσω της αποβάθρας Hinode απαιτείται για να ταξιδέψετε από το Hama Rikyu στην Asakusa (45 λεπτά, 740 γιεν – μιας διαδρομής).

Ώρες & αμοιβές

  • Ωρες: 9:00 έως 17:00 (είσοδος έως τις 16:30)
  • Κλειστό: 29 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου
  • Είσοδος: 300 γιεν (Hama Rikyu μόνο), 400 γιεν (συμπεριλαμβανομένου και του κοντινού Kyu Shiba Rikyu)
  • Δωρεάν σε μαθητές δημοτικού και μικρότερους

Περιλαμβάνει τους Κήπους Χαμαρικίου:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Τόκιο

Όλες οι Πτήσεις για Τόκιο

Οικονομικά Καταλύματα στο Τόκιο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Τόκιο