Επίσημη Ονομασία: Ha'penny Bridge
Ελληνική Ονομασία: Γέφυρα χα πένι
Κατηγορία: Γέφυρα
Διεύθυνση: Bachelors Walk, Dublin
Πόλη: Δουβλίνο
Χώρα: Ιρλανδία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.bridgesofdublin.ie/bridges/hapenny-bridge/history

Περιλαμβάνει την Γέφυρα Χα' Πένι :

Η γέφυρα Ha’penny είναι η πιο γνωστή από τις γέφυρες του Δουβλίνου. Χτίστηκε το 1816 και ήταν η πρώτη σιδερένια γέφυρα στην Ιρλανδία. Πρόκειται για μια ενιαία δομή κλίμακας με κιγκλιδώματα από χυτοσίδηρο και διακοσμητικούς λαμπτήρες. Αρχικά ονομάστηκε η γέφυρα Liffey, αλλά τώρα ονομάζεται Ha’penny επειδή μέχρι το 1919 για να την διασχίσουν πλήρωναν μισή πένα. (halfpenny).

Ήταν αρχικά να ονομάζεται Γέφυρα του Γουέλινγκτον παίρνοντας την ονομασία της από τον Δούκα Γουέλινγκτον που γεννήθηκε στο Δουβλίνο. Αυτό δεν έμεινε και πολλοί από τους κατοίκους της πόλης άρχισαν να την αναφέρουν ως Γέφυρα Τριγώνου.

Πριν χτιστεί η γέφυρα Ha’penny, υπήρχαν επτά πλοία, τα οποία λειτουργούσε ο William Walsh, για να περνάνε απέναντι από το ποτάμι Liffey. Τα πλοία του ήταν σε άσχημη κατάσταση και ο Walsh ενημερώθηκε ότι έπρεπε να τα επιδιορθώσει ή να φτιάξει μια γέφυρα. Ο Walsh επέλεξε την δεύτερη επιλογή και του δόθηκε το δικαίωμα να εισπράττει διόδια από τον καθένα που διασχίζει την γέφυρα για τα επόμενα 100 χρόνια. Αρχικά, η χρέωση διοδίων βασιζόταν όχι στο κόστος κατασκευής, αλλά στην αντιστοίχηση των χρεώσεων που εισέπραττε από τα πλοία που αντικατέστησε.

Μια προϋπόθεση για την κατασκευή της ήταν ότι εάν οι πολίτες του Δουβλίνου έβρισκαν τη γέφυρα και τα διόδια της να είναι απαράδεκτα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, η γέφυρα θα αφαιρούνταν χωρίς κόστος για την πόλη. Το 2001 ο αριθμός των πεζών που χρησιμοποιούσαν τη γέφυρα σε καθημερινή βάση έφτανε τους 27.000 και ήταν καιρός να πραγματοποιηθεί μια δομική έρευνα. Ίσως δεν ήταν περίεργο ότι διαπιστώθηκε πως απαιτείται ανακαίνιση. Η γέφυρα έκλεισε για μεγάλο μέρος του χρόνου, τελικά ξανά άνοιξε το Δεκέμβριο. Οι εργασίες επισκευής ανατέθηκαν στην εταιρεία μηχανικών Harland και Wolff με έδρα το Μπέλφαστ. Ανακατασκευάστηκε ώστε να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αρχικά υλικά και μετά την ολοκλήρωση του δόθηκε μια φρέσκια στρώση λευκής βαφής.

Ιδανικό για τους λάτρεις της ιστορίας που θέλουν να διασχίσουν την πρώτη γέφυρα που χτίστηκε στο Δουβλίνο. Ένα όμορφο μέρος με την κατάλληλη θέα για να το φωτογραφίσετε.


Περιλαμβάνει την Γέφυρα Χα' Πένι :

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Δουβλίνο

Όλες οι Πτήσεις για Δουβλίνο

Οικονομικά Καταλύματα στο Δουβλίνο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Δουβλίνο