Επίσημη Ονομασία: Holyrood Palace
Ελληνική Ονομασία: Ανάκτορα του Χόλιρουντ
Κατηγορία: Παλάτι
Διεύθυνση: Canongate, EH8 8DX
Πόλη: Εδιμβούργο
Χώρα: Σκωτία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: https://www.royalcollection.org.uk/visit/palace-of-holyroodhouse
Τηλέφωνο: (+44) 303 123 7306

Το TopTraveller προτείνει:

Ένα καταφύγιο μέσα στην πόλη, με περίτεχνα διαμορφωμένους κήπους και δασώδη τοπία, όπου μάλιστα φιλοξενείται το παγκοσμίου φήμης κέντρο βοτανικής επιστήμης. Μπορείτε να κάνετε βόλτα στο πάρκο, να θαυμάσετε την ποικιλότητα και την ομορφιά της φύσης και να ταΐσετε τα μικρά ζώα. Γύρω στα 34.000 φυτά αναπτύσσονται στο βοτανικό κήπο του Εδιμβούργου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται αντιπροσωπευτικά δείγματα 17 χιλιάδων διαφορετικών ειδών φυτών από όλο τον κόσμο.

Το Παλάτι του Χόλιρουντ είναι η επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στη Σκωτία. Βρίσκεται στο τέλος του Royal Mile του Εδιμβούργου, μερικά βήματα μακριά από το Κοινοβούλιο της Σκωτίας, στην άκρη του ομώνυμου πάρκου (Holyrood Park).Ιδρύθηκε ως μοναστήρι το 1128 και αργότερα έγινε η κατοικία της Βασίλισσας Μαίρης της Σκωτίας. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα Βασιλικά Διαμερίσματα, όταν η Βασίλισσα δεν είναι στην κατοικία, καθώς και την Πινακοθήκη της νέας βασίλισσας που φιλοξενεί εναλλασσόμενες εκθέσεις από τη Βασιλική Συλλογή.

Ιδανικό για τους λάτρεις της φύσης καθώς θα έρθουν σε επαφή με ένα απίστευτο φυσικό περιβάλλον και θα ευχαριστηθούν έναν υπέροχο περίπατο. Αν δεν είναι καλοκαίρι επιλέξτε να ντυθείτε ζεστά και να είστε καλά προετοιμασμένοι καθώς όπως και σε κάθε βρετανική πόλη, ο καιρός αλλάζει συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας οπότε ακόμα και αν ξυπνήσετε με ήλιο, καλό είναι να έχετε και μια ομπρέλα μαζί σας.


Το TopTraveller προτείνει:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Εδιμβούργο

Όλες οι Πτήσεις για Εδιμβούργο

Οικονομικά Καταλύματα στο Εδιμβούργο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Εδιμβούργο