Επίσημη Ονομασία: Holyrood Park
Ελληνική Ονομασία: Πάρκο Χόλιρουντ
Κατηγορία: Πάρκο
Διεύθυνση: Queen's Dr, EH8 8HG
Πόλη: Εδιμβούργο
Χώρα: Σκωτία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: https://www.historicenvironment.scot/
Τηλέφωνο: (+44) 131 652 8150

Περιλαμβάνει το Πάρκο Χόλιρουντ:

Το πάρκο του Χόλιρουντ, ένα εκτεταμένο βασιλικό πάρκο που περιβάλλει το παλάτι και καλύπτει έκταση 260 εκταρίων, όπου υψώνεται ένας βραχώδης λόφος ύψους 250μ. Ο λόφος που είναι γνωστός με την ονομασία Άρθουρς Σιτ (Θρόνος του Αρθούρου),είναι στην πραγματικότητα ένα ηφαίστειο που έσβησε πρίν από 350 εκατομμύρια χρόνια. Η περιοχή υπήρξε βασιλικό κυνηγετικό κτήμα τουλάχιστον από την εποχή του βασιλιά Δαβίδ Α’, ο οποίος πέθανε το 1153.Η λέξη Χόλιρουντ σημαίνει τίμιος σταυρός και σχετίζεται με ένα επεισόδιο της ζωής του Δαβίδ Α’. Το 1128, ενώ κυνηγούσε, τον έριξε από το άλογό του ένα αρσενικό ελάφι. Ο θρύλος λέει ότι ένας σταυρός εμφανίστηκε, ως εκ θαύματος στα χέρια του βασιλιά και έδιωξε το ζώο. Για να ευχαριστήσει τον Θεό, ο βασιλιάς ίδρυσε το Αβαείο του Τίμιου Σταυρού ή αλλιώς Χόλιρουντ. Η ονομασία Άρθουρς Σιτ είναι πιθανότατα παραφθορά της φράσης Άρτσερς Σιτ (Θέση του Τοξότη) και δεν σχετίζεται με τον θρυλικό βασιλιά Αρθούρο.

Στο πάρκο υπάρχουν τρεις λιμνούλες. Αυτή της Αγίας Μαργαρίτας, κοντά στο Ανάκτορο, είναι η πιο ρομαντική, με τους κύκνους και τα ερείπια του Παρεκκλησίου και του Αγίου Αντωνίου από πάνω. Η Ντονσαπάι Λοχ βρίσκεται ψηλά, κάτω από το Άρθουρς Σιτ, σε υψόμετρο 112μ., ενώ η Ντάντινγκτον Λοχ, στη νότια πλευρά του πάρκου, φιλοξενεί πολλά άγρια πουλιά. Από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του πάρκου είναι οι βράχοι του Σόλσμπερι Κραγκ. Μαζί με το Άρθουρς Σιτ, διαγράφονται καθαρά στον ορίζοντα, από απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Οι βράχοι σχηματίζουν μια καμπύλη που εκτείνεται γύρω και πάνω από το Ανάκτορο Χόλιρουντχαους. Ένας κακοτράχαλος δρόμος, ο αποκαλούμενος Ράντικαλ Ρόουντ, κυκλώνει την βάση τους.

Ιδανικό για έναν κυριακάτικο απογευματινό περίπατο, όπου θα απολαύσετε μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα του Εδιμβούργου. Ιδανικό για ζευγάρια αλλά και σε όσους αρέσει να ανακαλύπτουν τις ομορφιές της φύσης. Ντυθείτε καλά αν είναι χειμώνας και φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια.

 


Περιλαμβάνει το Πάρκο Χόλιρουντ:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Εδιμβούργο

Όλες οι Πτήσεις για Εδιμβούργο

Οικονομικά Καταλύματα στο Εδιμβούργο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Εδιμβούργο