Επίσημη Ονομασία: 嵐山モンキーパーク
Ελληνική Ονομασία: Πάρκο Μαϊμούδων Ιγουαταϊάμα
Αγγλική Ονομασία: Iwatayama Monkey Park
Κατηγορία: Ζωολογικός Κήπος, Πάρκο
Διεύθυνση: , 616-0004
Πόλη: Κιότο
Περιφέρεια: Κανσάι
Χώρα: Ιαπωνία
Ήπειρος: Ασία
Ιστοσελίδα: http://monkeypark.jp/
Τηλέφωνο: (+81) 75 872 0950

Στην περιοχή Arashiyama του Κιότο, στο πάρκο Iwatayama βρίσκονται περισσότεροι από 170 ιαπωνικοί πίθηκοι μακάκων (επίσης αποκαλούμενοι μερικές φορές πιθήκους του χιονιού), ένα είδος που είναι ενδημικό στην Ιαπωνία.

Ενώ οι άνθρωποι ταίζουν τους πιθήκους (ακόμη και οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία να τα ταΐσουν), εξακολουθούν να είναι άγρια, μας βεβαιώνει το πάρκο. Το “Μη κοιτάζετε” και μην αγγίζετε τις προειδοποιήσεις θα πρέπει να ακολουθείται.

Το πάρκο διαθέτει μεγάλη ποικιλία ποτών και σνακ. Διαθέτει επίσης τουαλέτες ιαπωνικού τύπου και δυτικού τύπου. Αν ταξιδεύετε με παιδιά, υπάρχει μια παιδική χαρά διαθέσιμη όπου μπορούν να διασκεδάσουν και να περάσουν την ώρα. Υπάρχουν επίσης πλατφόρμες προβολής που βρίσκονται περίπου 160 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και προσφέρουν πανοραμική θέα στο Κιότο και το περιβάλλον.

Επιτρέπεται να ταίζετε τους πιθήκους μόνο στη θέση σίτισης, η οποία είναι κλεισμένη σε συρματόπλεγμα και βρίσκεται μπροστά από την καλύβα. Η παροχή τροφής εκτός της καθορισμένης περιοχής σίτισης απαγορεύεται αυστηρά.

Το πάρκο απέχει 5 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Hankyu Arashiyama και 15 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό JR Saga-Arashiyama. Μπορείτε επίσης να πάρετε το λεωφορείο, το οποίο συνήθως διαρκεί περίπου 20 λεπτά παραπάνω σε σύγκριση με το τρένο, όταν έρχεται από το σταθμό του Κιότο. Ο πλησιέστερος σταθμός λεωφορείων είναι Arashiyama Koen.

Ωρες λειτουργίας

  • 9:00-16:00 (1 Νοεμβρίου – 14 Μαρτίου)
  • 9:00-17:30 (15 Μαρτίου – 31 Οκτωβρίου)

Εισιτήρια

Μόλις φτάσετε στην είσοδο, μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια στο πάρκο από τις αυτόματες μηχανές πώλησης που διαθέτουν ιαπωνικές και αγγλικές οδηγίες.

  • Ενήλικες (άνω των 15 ετών) : 550 γιεν
  • Παιδιά 4-15 ετών λαμβάνουν μειωμένο συντελεστή: 250 γιεν
  • Παιδιά κάτω των 4 μπορούν να μπουν στο πάρκο δωρεάν

* Εάν πρόκειται να πάρετε μια ομάδα 30 ή περισσότερων, μπορείτε να πάρετε μια ομαδική έκπτωση. Και αν περιμένετε να επισκεφθείτε το πάρκο αρκετές φορές κατά τη διάρκεια ενός έτους, μπορείτε να πάρετε ένα ετήσιο εισιτήριο για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Πεζοπορία από την είσοδο στην κορυφή του βουνού

Αφού αγοράσετε το εισιτήριό σας, θα χρειαστεί να κάνετε πεζοπορία μέχρι το βουνό, το οποίο μπορεί να διαρκέσει περίπου 30 λεπτά.

Η πεζοπορία μπορεί να είναι λίγο προκλητική για όσους είναι εκτός φόρμας, αλλά μπορεί να είναι πολύ πιο ευχάριστο αν γίνει σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους. Την άνοιξη το μονοπάτι πεζοπορίας είναι γεμάτο από υπέροχα δέντρα άνθης κερασιών και το φθινόπωρο τα μάτια σας θα απολάυσουν το φανταστικό φύλλωμα του φθινοπώρου ακολουθώντας την απότομη διαδρομή προς την κορυφή του βουνού. Κατά μήκος του δρόμου, μπορεί να εντοπίσετε άγρια ​​ελάφια και διάφορα είδη πουλιών που κατοικούν στο πυκνό και ακμάζον δάσος.


Περιλαμβάνει το Πάρκο Μαϊμούδων Ιγουαταϊάμα:


Booking.com


Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Κιότο

Όλες οι Πτήσεις για Κιότο

Οικονομικά Καταλύματα στο Κιότο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Κιότο