Επίσημη Ονομασία: Killarney National Park
Ελληνική Ονομασία: Εθνικό Πάρκο Κιλάρνεϊ
Κατηγορία: Πάρκο
Διεύθυνση: Co. Κέρι,
Πόλη: Δουβλίνο
Χώρα: Ιρλανδία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.killarneynationalpark.ie/
Τηλέφωνο: (+353) 1 888 2000

Νότια και δυτικά της πόλης του Killarney στο Co Kerry είναι μια έκταση από άγρια ​​ορεινή χώρα. Αυτό περιλαμβάνει το McGillycuddy’s Reeks, την υψηλότερη οροσειρά στην Ιρλανδία, η οποία ανέρχεται σε ύψος άνω των 1000 μέτρων. Στους πρόποδες αυτών των βουνών φωλιάζουν τις παγκοσμίως γνωστές λίμνες του Killarney. Εδώ, όπου τα βουνά σκουπίζουν στις όχθες της λίμνης, οι κατώτερες πλαγιές τους που καλύπτονται από δασικές εκτάσεις, βρίσκεται το 10.236 εκτάρια (26.000 στρέμματα), το Εθνικό Πάρκο του Killarney. Ο ξεχωριστός συνδυασμός βουνών, λιμνών, δασών και καταρρακτών υπό τους συνεχώς μεταβαλλόμενους ουρανούς δίνει στην περιοχή μια ιδιαίτερη γραφική ομορφιά.

Το σημείο εστίασης του Εθνικού Πάρκου για τους επισκέπτες είναι το Muckross House and Gardens. Το σπίτι που παρουσιάζεται ως αρχοντικό του 19ου αιώνα και διαθέτει όλα τα απαραίτητα έπιπλα και αντικείμενα της εποχής είναι μια μεγάλη έλξη επισκεπτών και διοικείται από κοινού από τις αρχές του πάρκου και τους εφοπλιστές του Muckross House.

Το πρώην Kenmare Desmene κοντά στην πόλη Killarney είναι επίσης μέρος του Εθνικού Δρυμού και διαθέτει το Killarney House and Gardens και το Knockreer House, το εκπαιδευτικό κέντρο του πάρκου. Ο Εθνικός Δρυμός του Killarney περιλαμβάνει πολλά χαρακτηριστικά εθνικής και διεθνούς σημασίας, όπως οι αυτόχθονες βελανιδιές και τα δάση χήνας μαζί με μια αφθονία αειθαλών δέντρων και θάμνων και μια πληθώρα από βρυόφυτα και λειχήνες που ευδοκιμούν στο ήπιο κλίμα Killarney. Τα ιθαγενή κόκκινα ελάφια είναι μοναδικά στην Ιρλανδία με παρουσία στη χώρα από την τελευταία Εποχή των Παγετώνων.

Το Εθνικό Πάρκο του Κιλάρνεϊ χαρακτηρίστηκε από το 1981 από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου φυσικών περιοχών που έχουν ως κύρια στόχους τη διατήρηση, την έρευνα, την εκπαίδευση και την κατάρτιση.

Κατά την επίσκεψή σας στο Κιλάρνεϊ, φορέστε τα πιο άνετα παπούτσια σας. Πρόκειται για μία πόλη ιδανική για περπάτημα, όπου κάθε δρόμος έχει τη δική του ιστορία. Περιπλανηθείτε στο πρώτο εθνικό πάρκο της Ιρλανδίας, έκτασης 10 εκταρίων, το οποίο περιλαμβάνει δασότοπους, βουνά από ψαμμίτη και λίμνες σε χαμηλό υψόμετρο. Όταν κουραστούν τα πόδια σας, πάρτε το σκάφος από το Κάστρο Ρος για μία περιήγηση στο Εθνικό πάρκο του Κιλάρνεϊ.


Booking.com


Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Δουβλίνο

Όλες οι Πτήσεις για Δουβλίνο

Οικονομικά Καταλύματα στο Δουβλίνο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Δουβλίνο