Επίσημη Ονομασία: 金閣寺
Ελληνική Ονομασία: Χρυσό Περίπτερο (Κινκακούτσι)
Αγγλική Ονομασία: Temple of the Golden Pavilion
Κατηγορία: Ναός
Διεύθυνση: 1 Kinkakujicho, 603-8361
Πόλη: Κιότο
Περιφέρεια: Κανσάι
Χώρα: Ιαπωνία
Ήπειρος: Ασία
Ιστοσελίδα: http://www.shokoku-ji.jp/k_access.html
Τηλέφωνο: (+81) 75 461 0013

Το Kinkakuji (Golden Pavilion) είναι ένας ναός Zen στο βόρειο Κιότο του οποίου οι δύο πρώτοι όροφοι είναι πλήρως καλυμμένοι με φύλλα χρυσού. Ονομάστηκε τυπικά ως Rokuonji, ο ναός ήταν η βίλα συνταξιοδότησης του shogun Ashikaga Yoshimitsu, και σύμφωνα με τη θέλησή του έγινε ένας ναός Zen της αίρεσης Rinzai μετά το θάνατό του το 1408. Το Kinkakuji ήταν η έμπνευση για το ομοίως ονομαζμένο Ginkakuji (Silver Pavilion) , που χτίστηκε από τον εγγονό του Yoshimitsu, Ashikaga Yoshimasa, στην άλλη πλευρά της πόλης μερικές δεκαετίες αργότερα.

Το Kinkakuji είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή που χτίστηκε με θέα σε μια μεγάλη λίμνη και είναι το μόνο κτίριο που απομένει από το πρώην συγκρότημα συνταξιοδότησης του Yoshimitsu. Έχει καεί πολλές φορές καθ ‘όλη της την ιστορία, συμπεριλαμβανομένων δύο φορές κατά τη διάρκεια του πολέμου Onin, έναν εμφύλιο πόλεμο που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του Κιότο και μία ακόμα φορά πιο πρόσφατα το 1950, όταν πυρπολήθηκε από φανατικό μοναχό. Η σημερινή δομή ξαναχτίστηκε το 1955.

Το Kinkakuji χτίστηκε για να αντικατοπτρίζει τον εξωφρενικό πολιτισμό Kitayama που αναπτύχθηκε στους πλούσιους αριστοκρατικούς κύκλους του Κιότο κατά τη διάρκεια του Yoshimitsu. Κάθε όροφος αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό στυλ αρχιτεκτονικής.

Ο πρώτος όροφος είναι χτισμένος στο στυλ Shinden που χρησιμοποιείται για κτίρια παλατιών κατά τη διάρκεια της περιόδου Heian και με τις φυσικές ξύλινες κολόνες και τους λευκούς τοίχους αντιθέτει ενώ συμπληρώνει τους επιχρυσωμένους ανώτερους ορόφους του περίπτερου. Τα αγάλματα του Βούδα Shaka (ιστορικός Βούδας) και του Yoshimitsu είναι αποθηκευμένα στον πρώτο όροφο. Παρόλο που δεν είναι δυνατή η είσοδος στο περίπτερο, τα αγάλματα μπορούν να προβληθούν από τη λίμνη, αν κοιτάξετε προσεκτικά, καθώς τα μπροστινά παράθυρα του πρώτου ορόφου παραμένουν συνήθως ανοιχτά.

Ο δεύτερος όροφος είναι χτισμένος σε στυλ Bukke που χρησιμοποιείται στις κατοικίες σαμουράι και έχει το εξωτερικό του πλήρως καλυμμένο με φύλλα χρυσού. Μέσα είναι ένας καθισμένος Kannon Bodhisattva που περιβάλλεται από αγάλματα των τεσσάρων Ουράνιων Βασιλέων. Ωστόσο, τα αγάλματα δεν παρουσιάζονται στο κοινό. Τέλος, ο τρίτος και ανώτατος όροφος είναι χτισμένος στο στυλ μιας κινεζικής αίθουσας Zen, είναι επιχρυσωμένος μέσα και έξω και στην κορυφή του έχει έναν χρυσό φοίνικα.

Πρόσβαση

Στάση λεωφορείου πόλης Kinkakuji-mae / Στάση λεωφορείου πόλης Kingaku-ji-michi

Ώρες

  • 9:00-17:00

Ανοιχτό όλο το χρόνο.

Εισιτήρια

  • Ενήλικες (συμπεριλαμβανομένων των μαθητών γυμνασίου): 400 γιεν
  • Παιδιά (συμπεριλαμβανομένων των μαθητών υψηλού επιπέδου, μαθητών δημοτικού): 300 γιεν

Περιλαμβάνει το Χρυσό Περίπτερο:


Booking.com


Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Κιότο

Όλες οι Πτήσεις για Κιότο

Οικονομικά Καταλύματα στο Κιότο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Κιότο