Επίσημη Ονομασία: 京都鉄道博物館
Ελληνική Ονομασία: Μουσείο Σιδηροδρόμων του Κιότο
Αγγλική Ονομασία: Kyoto Railway Museum
Κατηγορία: Μουσείο
Διεύθυνση: Kankijicho, 600-8835
Πόλη: Κιότο
Περιφέρεια: Κανσάι
Χώρα: Ιαπωνία
Ήπειρος: Ασία
Ιστοσελίδα: http://www.kyotorailwaymuseum.jp/
Τηλέφωνο: (+81) 570 080 462

Το Μουσείο Σιδηροδρόμων του Κιότο άνοιξε τον Απρίλιο του 2016 από τον JR West στην πρώην θέση του Μουσείου Σιδηρόδρομων και των Εργοστασίων του Umekoji, περίπου είκοσι λεπτά με τα πόδια δυτικά του Σταθμού Κιότο. Είναι ένα από τα τρία μεγάλα μουσεία σιδηροδρόμων της Ιαπωνίας μαζί με το σιδηροδρομικό μουσείο της JR East στο Saitama και το SCMAGLEV και το σιδηροδρομικό πάρκο της JR Central στη Nagoya.

Με τρεις ορόφους σε χώρο 30.000 τετραγωνικών μέτρων, το μουσείο παρουσιάζει συνολικά 53 συνταξιοδοτημένα τρένα, από ατμομηχανές έως πιο πρόσφατα ηλεκτρικά τρένα και shinkansen. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να περπατήσουν κάτω και να παρατηρήσουν την εσωτερική λειτουργία μιας αποσυρόμενης μηχανής μεταφοράς εμπορευμάτων.

Το μουσείο παρουσιάζει σιδηροδρομικές στολές, εργαλεία και πληθώρα άλλων εξαρτημάτων από τις προγενέστερες εποχές και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια της Ιαπωνίας, στο οποίο τα μικροσκοπικά τρένα ελέγχονται απλά από έναν εξειδικευμένο χειριστή καθώς περνούν το περίπλοκο λεπτομερές τοπίο. Υπάρχει επίσης μια ποικιλία διαδραστικών εκθέσεων όπου οι επισκέπτες μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντα ενός αγωγού τρένων ή να οδηγούν έναν προσομοιωτή τρένων. Το εστιατόριο του μουσείου βρίσκεται στον δεύτερο όροφο ακριβώς κάτω από ένα κατάστρωμα παρατήρησης. Και τα δύο προσφέρουν ωραία θέα στα τρένα που περνούν κατά μήκος της γραμμής του JR Kyoto και του Tokaido Shinkansen.

Δίπλα στο κεντρικό κτίριο βρίσκεται ένα στρογγυλό οίκημα με πικάπ από το 1914. Η στρογγυλή αίθουσα προβάλλει τη μεγαλύτερη συλλογή από καλά διατηρημένες ατμομηχανές της Ιαπωνίας. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τα παράθυρα καθώς εργάζονται οι αμαξοστοιχίες σε μια αίθουσα συντήρησης που έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για ατμομηχανές ατμού. Με πρόσθετη αμοιβή 300 γιεν, οι επιβάτες μπορούν να κάνουν ένα χιλιόμετρο ταξίδι σε ένα τρένο που τροφοδοτείται με ατμομηχανή που διαρκεί περίπου δέκα λεπτά.

Στην έξοδο του μουσείου βρίσκεται το κτίριο του σταθμού Nijo, ένα γραφικό, ντεμοντέ κτίριο που μεταφέρθηκε από το κοντινό σταθμό Nijo το 1997. Το κτίριο κτίστηκε αρχικά το 1904, καθιστώντας το, το παλαιότερο του είδους του στην Ιαπωνία.

Ώρες λειτουργίας

  • 10:00-17:30

Κλειστά Τετάρτη & 30, 31 και 1 Ιανουαρίου.

Ανοιχτό τις υπόλοιπες αργίες.

Είσοδος

  • Ενήλικες: 1,20000 γιεν
  • Φοιτητές πανεπιστημίου και γυμνασίου: 1, 000 γιεν
  • Μαθητές υψηλού και δημοτικού σχολείου: 500 γιεν
  • Παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω: 200 γιεν

Πλησιέστερη μεταφορά

20 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό του Κιότο (δείτε τον χάρτη στην ιστοσελίδα του μουσείου παρακάτω) ή, Λεωφορείο Νο 205 ή 208 από το σταθμό του Κιότο μέχρι τη στάση
Umekoji-koen-mae.


Booking.com


Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Κιότο

Όλες οι Πτήσεις για Κιότο

Οικονομικά Καταλύματα στο Κιότο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Κιότο