Επίσημη Ονομασία: 京都タワー
Ελληνική Ονομασία: Πύργος του Κιότο
Αγγλική Ονομασία: Kyoto Tower
Κατηγορία: Ουρανοξύστης, Πύργος
Διεύθυνση: , 600-8216
Πόλη: Κιότο
Περιφέρεια: Κανσάι
Χώρα: Ιαπωνία
Ήπειρος: Ασία
Ιστοσελίδα: https://www.keihanhotels-resorts.co.jp/kyoto-tower/floorguide/
Τηλέφωνο: (+81) 75 361 3215

Ένας χαρούμενος φάρος από την αισιοδοξία του 1960, ο Πύργος του Κιότο βρίσκεται σε ύψος 131 μ. από τη βάση του έως το άκρο του κίονα του και είναι η ψηλότερη δομή στο Κιότο. Ως εκ τούτου κυριαρχεί στον ορίζοντα και μπορεί να εντοπιστεί από πολλά αξιοθέατα της πόλης. Για λίγο περισσότερο από 50 χρόνια, αυτή η περίεργη δομή έχει διαχωρίσει τη γνώμη μεταξύ εκείνων που το βλέπουν ως σύμβολο του σύγχρονου Κιότο και άλλους που το βλέπουν ως μία ακατάλληλη χαζομάρα.

Στο εσωτερικό του Πύργου του Κιότο υπάρχει μια αινιγματική γκάμα εγκαταστάσεων και επιχειρήσεων και μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το δρόμο σας. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η δομή χωρίζεται σε δύο μέρη. Στη βάση του βρίσκεται το κτίριο του Πύργου του Κιότο, ένα απλό εννιαόροφο συγκρότημα που διαθέτει εστιατόρια, καταστήματα, ένα ξενοδοχείο, ένα κέντρο τουριστικής πληροφόρησης και ένα δημόσιο σπα. Το κτίριο αυτό λειτουργεί ως βάθρο για τον πύργο που βρίσκεται πάνω του για άλλα 100 μέτρα.

Στο εσωτερικό του πύργου είναι τα επίπεδα παρατήρησης. Για να φτάσετε σε αυτά τα επίπεδα, πρέπει πρώτα να πάρετε τον ανελκυστήρα μέχρι τον 11ο όροφο, που είναι το σημείο μεταφοράς μεταξύ του κτιρίου και του πύργου. Στη συνέχεια, θα πάρετε ένα άλλο ασανσέρ στα ανώτερα επίπεδα. Στο επίπεδο 3 βρίσκεται το μπαρ Sky Lounge και στο επίπεδο 5 βρίσκεται το κατάστρωμα παρατήρησης. Η γέφυρα παρατήρησης είναι ανοιχτή στους επισκέπτες 365 ημέρες το χρόνο και προσφέρει εκπληκτική θέα σε ολόκληρη την πόλη και τα περισσότερα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Παρακάτω είναι ένας οδηγός για τα σημαντικότερα αξιοθέατα του πύργου.

Αυτή είναι η μεγάλη κλήρωση για τον πύργο και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Το κατάστρωμα παρατήρησης βρίσκεται 100μ. ψηλά και σε μια καθαρή μέρα σας δίνει μια φανταστική πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη. Τα εισιτήρια για το κατάστρωμα παρατήρησης μπορούν να αγοραστούν σε ένα περίπτερο στον 1ο όροφο. Στη συνέχεια, μπορείτε να πάρετε ένα ασανσέρ στον 11ο όροφο και να μεταφερθείτε σε άλλο ανελκυστήρα που σας μεταφέρει στο παρατηρητήριο. Το κατάστρωμα είναι ευρύχωρο και διαθέτει τηλεσκόπια γύρω από τα οποία μπορείτε να δείτε τα περισσότερα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στο Κιότο.

Στο παρελθόν υπήρχαν πολλές μηχανές παιχνιδιών εδώ που δημιούργησαν μια μάλλον θορυβώδη και κολλώδη ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες, αλλά το κατάστρωμα έχει ανακαινιστεί τα τελευταία χρόνια και ευτυχώς τα μηχανήματα παιχνιδιών έχουν εξαφανιστεί. Το κατάστρωμα έχει τώρα ένα πολύ πιο κομψό εσωτερικό με ήσυχη μουσική που παίζει στο παρασκήνιο και μάλιστα ένα μικρό ιερό στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια ιδιαίτερη ευχή.

Ωρες λειτουργίας

  • 9:00-21:00, τελευταία είσοδος 20:40

Είσοδος

  • Ενήλικες: 770 γιεν
  • Φοιτητές/γυμνασίου: 620 γιεν
  • Δημοτικού και Γυμνασίου: 520 γιεν
  • Παιδιά: (άνω των 3 ετών): 150 γιεν
  • Άτομα με αναπηρία: 350 γιεν

Πλησιέστερη μεταφορά

5 λεπτά με τα πόδια από την κεντρική πύλη Karasuma του Κιότο.


Booking.com


Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Κιότο

Όλες οι Πτήσεις για Κιότο

Οικονομικά Καταλύματα στο Κιότο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Κιότο