Επίσημη Ονομασία: Louis Vuitton Foundation
Ελληνική Ονομασία: Ίδρυμα Louis Vuitton
Κατηγορία: Μουσείο
Έτος Κατασκευής: 2006
Διεύθυνση: 8 Avenue du Mahatma Gandhi, 75116
Πόλη: Παρίσι
Περιφέρεια: Ιλ-ντε-Φρανς
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.fondationlouisvuitton.fr/
Τηλέφωνο: (+33) 1 40 69 96 00

To Ίδρυμα Louis Vuitton πρόκειται για ένα μουσείο τέχνης και πολιτιστικό κέντρο υπό την αιγίδα της πασίγνωστης εταιρίας και brand Louis Vuitton, που άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στο κοινό τον Οκτώβρη του 2014. Η ανέγερση του κτιρίου ξεκίνησε το 2016 και σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Φράνκ Γκέρι. Βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού και το συνολικό κόστος ανέγερσής του ήταν στο ύψος των 121 εκατομμυρίων ευρώ.

Έχοντας δημιουργηθεί σύμφωνα με πρότυπα κτισμάτων του 19ου αιώνα, ο αρχιτέκτονας του Ιδρύματος Louis Vuitton, άντλησε έμπνευση από το γυάλινο στοιχείο του Γκράν Παλαί, καθώς και παρόμοια κτίσματα μεγάλης αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας όπως το Παλμάριο του 1893. Αναπόσπαστο τμήμα των κτισμάτων αυτών είναι φυσικά και οι θεαματικοί κήπου που τους συνοδεύουν, και σίγουρα το Ίδρυμα Louis Vuitton, δεν θα υστερούσε σε κάτι τέτοιο.

Αποτελείται συνολικά από 11 γκαλερί διαφόρων μεγεθών, με πλήρη έκταση 41.441 τμ και ένα μεγάλο αμφιθέατρο χωρητικότητας 350 ατόμων. Διαθέτει επίσης πολλαπλά roof garden για εκθέσεις και για διαφόρων ειδών εκδηλώσεις.

Μπορείτε να το επισκεφτείτε κάθε μέρα από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. Το κόστος των εισιτηρίων μεταβάλλεται ανάλογα με τα εκθέματα που φιλοξενεί και μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά μέσω του ομώνυμου site του μουσείου.


Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Παρίσι

Όλες οι Πτήσεις για Παρίσι

Οικονομικά Καταλύματα στο Παρίσι

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Παρίσι