Επίσημη Ονομασία: Musée du Louvre
Ελληνική Ονομασία: Μουσείο του Λούβρου
Αγγλική Ονομασία: Louvre Museum
Κατηγορία: Μουσείο
Έτος Κατασκευής: 10/08/1793
Διεύθυνση: Rue de Rivoli, 75001
Πόλη: Παρίσι
Περιφέρεια: Ιλ-ντε-Φρανς
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.louvre.fr/
Τηλέφωνο: (+33) 140 20 50 50

Το TopTraveller προτείνει:

Το περίφημο Μουσείο του Λούβρου (Musée du Louvre) αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα καθώς και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Τοποθετείται στο ιστορικό κέντρο του Παρισιού, στις όχθες των ήσυχων νερών του Σηκουάνα και φιλοξενεί περισσότερα από 35.000 εκθέματα παγκόσμιας κληρονομιάς, με το πρώτο έργο τέχνης που προστέθηκε στη συλλογή να είναι ο πίνακας της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι τον 16ο αιώνα.

Έχει συνολική έκταση 60.000 τετραγωνικών μέτρων και η κύρια είσοδος του μουσείου είναι η χαρακτηριστική πυραμίδα από γυαλί, η οποία κατασκευάστηκε το 1989 από τον διάσημο αρχιτέκτονα I.M. Pei. Σκοπός της πυραμίδας ήταν να διοχετεύεται το φυσικό φως του ήλιου μέχρι και το υπόγειο.

Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι πολλά από τα διάσημα εκθέματα της συλλογής τους δεν διατίθενται για τα μάτια μας, καθώς λέγεται ότι υπάρχουν περισσότερα από 445.000 κομμάτια και ότι το σύνολο των αποκτημάτων του εκτίθενται αποτελεί μόλις το 8% τους!

Το Λούβρο, προτού πάρει την σημερινή καθεαυτού του μορφή αποτελούσε αρχικά φρούριο τον 12ο αιώνα, ενώ τον 14ο αιώνα μετατράπηκε σε παλάτι. Η σημερινή του ένδοξη μορφή χρονολογείται τον 15ο αιώνα, όταν έγινε η κατασκευή της πρώτης πτέρυγας κατά μήκος του Σηκουάνα, ενώ σε διάρκεια χρόνου επεκτάθηκε ακόμη παραπάνω, ολοκληρώνοντας την σημερινή του εικόνα και έκταση.

Το μουσείο του Λούβρου είναι ανοιχτό στο κοινό από τις 9πμ–6μμ καθημερινά εκτός από Τρίτες και το κόστος εισόδου είναι στα 19.50 ευρώ για το απλό εισιτήριο. Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα μνημεία και εκθέματα με αντίστοιχη άυξηση στο κόστος. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα… νυχτερινών εξορμήσεων στο Μουσείο του Λούβρου (με νόμιμο τρόπο πάντα- μην ξεφεύγουμε) μέχρι τις 9.45 μ.μ. τις Τετάρτες και τις Παρασκευές σε συνδυασμό με τη δοκιμή διαφόρων παλαιωμένων κρασιών από το υπέροχο κελάρι του Λούβρου. Τι καλύτερο από αυτό; Ωστόσο προτείνουμε την online κράτηση των εισιτηρίων για να αποφύγετε τις ουρές ανθρώπων κολοσσιαίων διαστάσεων!


Το TopTraveller προτείνει:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Παρίσι

Όλες οι Πτήσεις για Παρίσι

Οικονομικά Καταλύματα στο Παρίσι

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Παρίσι