Επίσημη Ονομασία: Jardin du Luxembourg
Ελληνική Ονομασία: Οι Κήποι του Λουξεμβούργου
Αγγλική Ονομασία: Luxembourg Gardens
Κατηγορία: Πάρκο
Έτος Κατασκευής: 1612
Διεύθυνση: , 75006
Πόλη: Παρίσι
Περιφέρεια: Ιλ-ντε-Φρανς
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.senat.fr/visite/jardin/index.html
Τηλέφωνο: (+33) 142 34 20 00

Ο Κήπος του Λουξεμβούργου (Jardin du Luxembourg) είναι ενδεχομένως το πιο δημοφιλές πάρκο στο Παρίσι. Το πάρκο, που βρίσκεται κοντά στο Καρτιέ Λατέν, προσελκύει πάντα πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων καθώς φημίζεται για την γαλήνια και φιλήσυχη ατμόσφαιρα που προσφέρει, μια ανακούφιση και ένα γρήγορο διάλλειμα από τα πολύβοοα παριζιάνικα στενά.

Στο κέντρο του πάρκου ζεί μία οκταγωνική λίμνη, γνωστή ως Γκράν Μπασίν, στην οποία έχετε την επιλογή να νοικιάσετε μικρές βαρκούλες, για μικρές υδάτινες περιηγήσεις! Άν έχετε μαζί σας παιδιά, προετοιμαστείτε ψυχολογικά γιατί το πάρκο προσφέρει επίσης και βόλτες με πόνυ, παιδική χαρά, κουκλοθέατρο και πολλές ακόμη δραστηριότητες! Η όμορφη αυτή λίμνη, πλαισιώνεται από μονοπάτια με γρασίδι και πολυάριθμα αγάλματα που το στολίζουν.

Το πάρκο, σχεδιάστηκε το έτος 1612 από την Μαρία των Μεδίκων (Μarie de Μedicis) , σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου Δ΄ της Γαλλίας και έχει έκταση περίπου 55 στρεμμάτων. Το 1794, κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, το παλάτι λειτούργησε ως φυλακή και ως το αρχηγείο της Πολεμική Αεροπορίας των Γερμανών Λουφτβάφ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το κτίριο στεγάζει τη σημερινή εποχή τη γαλλική Γερουσία.

Οι Κήποι του Λουξεμβούργου διαθέτoυν δύο φοβερά συντριβάνια που θα συναντήσετε, με το πιο γνωστό να είναι το Φοντέν ντε μεντισί, ένα συντριβάνι σχεδιασμένο στις αρχές του 17 αιώνα με μπαρόκ και ροκόκο ύφος και αρχιτεκτονική και τοποθετείται στο τέλος μιας μικρής λίμνης στη βορειοανατολικό άκρο του πάρκου. Μια πληροφορία και κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι παρατηρούν, είναι ότι υπάρχει και ένα δεύτερο συντριβάνι, το Φοντέν ντε Λέντα, στο πίσω μέρος του Φοντέν ντε Μεντισί.

Το συντριβάνι δημιουργήθηκε το 1806 και ένα ανάγλυφο απεικονίζει τη μυθική σκηνή με την Λήδα και τον Δία μεταμφιεσμένο σαν κύκνο. Στο νότιο άκρο του πάρκου, γνωστό ως Ζαρντέν ντε λ’ Ομπσερβουτουάρ, υπάρχει και άλλο ένα συντριβάνι, το Φοντέν ντε λ’ Ομπσερβουτουάρ σχεδιασμένο το 1873 το οποίο απεικονίζει ένα άγαλμα ενός πλανήτη που στηρίζεται από τέσσερις γυναίκες, η κάθε μία να αποτελεί σύμβολο της κάθε ηπείρου.


Το Top Traveller Προτείνει:
Ξενάγηση με Μικρό Γκρουπ στους Κήπους του Λουξεμβούργου
3 120 λεπτά 65.00€

Booking.com


Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Παρίσι

Όλες οι Πτήσεις για Παρίσι

Οικονομικά Καταλύματα στο Παρίσι

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Παρίσι