Επίσημη Ονομασία: Tour Montparnasse
Ελληνική Ονομασία: Ο Πύργος του Μονπαρνάς
Αγγλική Ονομασία: Montparnasse Tower
Κατηγορία: Ουρανοξύστης, Πύργος
Έτος Κατασκευής: 1969
Διεύθυνση: 33 Avenue du Maine, 75015
Πόλη: Παρίσι
Περιφέρεια: Ιλ-ντε-Φρανς
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: https://www.tourmontparnasse56.com/
Τηλέφωνο: (+33) 145 38 52 56

Το TopTraveller προτείνει:

Ο Πύργος του Μονπαρνάς, η αλλιώς Τour Montparnasse βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή Μονπαρνάς στην καρδιά του Παρισιού και κατασκευάστηκε μεταξύ 1969 με 1973 όντας ένας από τους πρώτους ουρανοξύστες στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, ο πύργος ύψους 210 περίπου μέτρων, έγινε γρήγορα πολύ δημοφιλής, καθιστώντας τον σύμβολο του σύγχρονου και ανανεωμένου Παρισιού.

Στον 56ο όροφο του ουρανοξύστη που “τρυπάει” τον ουρανό υπάρχει το εστιατόριο le Ciel de Paris με περιφερειακή όραση όλο το μεγαλείο του Παρισιού αλλά η “ανάβαση” δεν σταματά εδώ! Υπάρχει η δυνατότητα να ανεβείτε και στον 59ο όροφο για ακόμη καλύτερη θέα! Προτεινόμενη ώρα για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας σας είναι να επισκεφτείτε αυτό το μέρος το σούρουπο, οπού θα διακρίνετε τα ζεστά φωτάκια αυτής της ιστορικής πόλης και τα χαρακτηριστικά μπαρόκ και γοτθικά κτίσματα να δρασκελίζουν τον γαλαζοκόκκινο ορίζοντα, πρόκειται για μια εμπειρία που θα γεννήσει μοναδικές αναμνήσεις και συναισθήματα, πόσο μάλλον εάν το μοιράζεστε με ένα αγαπημένο πρόσωπο!

Η απλή αρχιτεκτονική του πύργου ωστόσο, οι μεγάλες αναλογίες και η “μονολιθική” κατά τα λεγόμενα εμφάνιση του, έχουν πέσει αντικείμενο κριτικής ούκ ολίγες φορές για την διαφορετική του ύπαρξη στο κατά τα άλλα κλασικής αρχιτεκτονικής αστικό τοπίο του Παρισιού. Κατά συνέπεια αυτού, δύο έτη μετά από την ολοκλήρωσή των εργασιών, απαγορεύτηκε με νομοθεσία η ανέγερση κτιρίων με παραπάνω από επτά ορόφους στην πόλη του Παρισιού.

Αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να ένοιαξε και πολύ τον Γάλλο Αλαίν “Spiderman” Ρόμπερτ, που το 1995 σκαρφάλωσε ως την κορυφή του κτιρίου πάνω στις γυάλινες και μεταλλικές προσόψεις του με μοναδικό του εργαλείο τα χέρια του και τα πόδια του δίχως μηχανισμούς και ασφάλεια με κίνδυνο να χάσει την ζωή του!


Το TopTraveller προτείνει:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Παρίσι

Όλες οι Πτήσεις για Παρίσι

Οικονομικά Καταλύματα στο Παρίσι

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Παρίσι