Επίσημη Ονομασία: Musée des Arts Décoratifs
Ελληνική Ονομασία: Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών
Αγγλική Ονομασία: Museum of Decorative Arts
Κατηγορία: Μουσείο
Έτος Κατασκευής: 1905
Διεύθυνση: 107 Rue de Rivoli, 75001
Πόλη: Παρίσι
Περιφέρεια: Ιλ-ντε-Φρανς
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.lesartsdecoratifs.fr/
Τηλέφωνο: (+33) 1 44 55 57 50

Περιλαμβάνει το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών:

Musée des Arts Décoratifs αποτελεί ένα μουσείο των διακοσμητικών τεχνών και σχεδίου, που τοποθετείται εντόπισε στην δυτική πτέρυγα του Λούβρου και είναι επίσης γνωστό και ως γνωστό ως Pavillon de Marsan. Το μουσείο επίσης εκθέτει και κομμάτια από την ιστορία της μόδας, της διαφήμισης και της γραφικής τέχνης στις συλλογές του από τα πλέον κλειστά μουσεία “La Publicité” και “Musée de la mode et du textile”.

Iδρύθηκε το 1905 από τα μέλη της Ένωσης des Arts Décoratifs και ο αρχιτέκτονας πίσω από το μεγαλούργημα αυτό ήταν ο Γκαστόν Ρεντόν. Στεγάζει και επιδεικνύει Μεσαιωνικά έπιπλα, τμήματα βωμών, έργα θρησκευτικού χαρακτήρα, διακοσμητικά αντικείμενα τέχνης, εργόχειρα, παιχνίδια και πολλά ακόμη από την “Σκοτεινή περίοδο” μέχρι την παρούσα ημέρα.

Οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν μια κρεβατοκάμαρα από το 15ο αιώνα, να θαυμάσουν τις δημιουργίες των πολυάριθμων εργοστασίων πορσελάνης και να παρατηρήσουν τη γέννηση και την ανάπτυξη του καλλιτεχνικού κινήματος art nouveau, με τις έντονες καμπύλες και τα floral μοτίβα του.

Η είσοδος στο μουσείο κοστίζει 15 ευρώ και υπάρχει έκπτωση για νέους μεταξύ 18-25 και ανέργους, με το κόστος εισόδου να μειώνεται στα 11,50 ευρώ. Δωρεάν είσοδο έχουν άτομα κάτω των 26 καταγόμενα από χώρες της Ε.Ε, άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και ένας συνοδός τους, άνεργοι και νέοι και παιδιά κάτω των 18 ετών.


Περιλαμβάνει το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Παρίσι

Όλες οι Πτήσεις για Παρίσι

Οικονομικά Καταλύματα στο Παρίσι

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Παρίσι