Επίσημη Ονομασία: Muzej Jugoslavije
Ελληνική Ονομασία: Μουσείο Γιουγκοσλαβικής Ιστορίας
Αγγλική Ονομασία: Museum of Yugoslavia
Κατηγορία: Μουσείο
Διεύθυνση: Mihaila Mike Jankovića 6, Belgrade 11000
Πόλη: Βελιγράδι
Χώρα: Σερβία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.muzej-jugoslavije.org/
Τηλέφωνο: (+381) 11 3671485

Το μουσείο της Γιουγκοσλαβίας είναι από τα μουσεία που απλά δεν μπορείς να παραλείψεις όταν επισκεφτείς το Βελιγράδι, και αυτό οφείλεται και στον τεράστιο όγκο από εκθέματα αλλά και από την ποιότητα και την σπανιότητα αυτών.

Φωτογραφίες, έργα τέχνης, ιστορικά κείμενα, φιλμ, όπλα και άλλοι πολύτιμοι θησαυροί κοσμούν αυτό το μουσείο Ιστορίας της πρωτεύουσας της Σερβίας, καθιστώντας το σε έναν αναγκαίο πολιτισμό για όποιον επιθυμεί μια ματιά στην μεγάλη ιστορία αυτής της χώρας.

Στον χώρο του μουσείου βρίσκεται επίσης και ο τάφος του μεγάλου εθνικού ήρωα της Σερβίας, Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, κορυφαίου στρατάρχη και ιδρυτή του μεταπολεμικού Γιουγκοσλαβικού κράτους. Το μαυσωλείο του κοσμείται από χιλιάδες όπλα που του άφησαν σαν φόρο τιμής νεαροί στρατιώτες όταν πέθανε.

Tip: Αφιερώστε λίγη ώρα στο μουσείο. Του αξίζει. Και τα σουβενίρ είναι καλύτερα από ένα ποτό. Το ποτό θα σε κάνει να χαμογελάσεις πρόσκαιρα, αλλά ένα όμορφο σουβενίρ από ένα όμορφο ταξίδι, μπορεί να σε κάνει να χαμογελάσεις και χρόνια μετά.


Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Βελιγράδι

Όλες οι Πτήσεις για Βελιγράδι

Οικονομικά Καταλύματα στο Βελιγράδι

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Βελιγράδι