Επίσημη Ονομασία: National Botanic Gardens
Ελληνική Ονομασία: Εθνικοί βοτανικοί κήποι της Ιρλανδίας
Κατηγορία: Πάρκο
Διεύθυνση: Glasnevin, Dublin 9
Πόλη: Δουβλίνο
Χώρα: Ιρλανδία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.botanicgardens.ie/
Τηλέφωνο: (+353) 1 804 0300

Περιλαμβάνει τους Εθνικούς Βοτανικούς Κήπους της Ιρλανδίας:

Σε απόσταση μόλις 3χλμ. Από το κέντρο της πόλης του Δουβλίνου, οι Εθνικοί Βοτανικοί Κήποι είναι μια όαση ηρεμίας και ομορφιάς και η είσοδος είναι δωρεάν. Ένα κορυφαίο επιστημονικό ίδρυμα, οι κήποι περιέχουν επίσης το Εθνικό Χερμπάρι και πολλά ιστορικά θερμοκήπια από σφυρήλατο σίδερο.

Ο Εθνικός Βοτανικός Κήπος Ιδρύθηκε το 1795 και είναι γνωστός για τις εξαιρετικές φυτικές συλλογές του που κατέχουν πάνω από 15.000 φυτικά είδη και ποικιλίες από μια ποικιλία οικοτόπων από όλο τον κόσμο. Διάσημο για τα εξαιρετικά αποκατεστημένα και φυτευμένα θερμοκήπια του, όπως το Turnvill Curvilinear Range και το Great Palm House, και οι δύο αποδέκτες του βραβείου Europa Nostra για την αριστεία στην αρχιτεκτονική διατήρησης.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν χαρακτηριστικά όπως τα πορώδη σύνορα, τα τριαντάφυλλα, την αλπική αυλή, την περιοχή των λιμνών, τον κήπο με βράχους και το αρμπιτράκι. Η διατήρηση παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του βοτανικού κήπου και στο Glasnevin φιλοξενούνται πάνω από 300 απειλούμενα είδη φυτών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 6 ειδών, τα οποία είναι ήδη εξαφανισμένα στο φυσικό περιβάλλον.

Ιδανικό μέρος για περίπατο και ξεκούραση γύρω από την λίμνη, την αλπική πλαγιά ή τον κήπο με τα τριαντάφυλλα. Η είσοδος είναι δωρεάν και οι κήποι είναι ανοιχτοί 10:00 – 16:30 το χειμώνα και 10:00 – 18:00 άνοιξη και καλοκαίρι.


Περιλαμβάνει τους Εθνικούς Βοτανικούς Κήπους της Ιρλανδίας:

Booking.com

Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Δουβλίνο

Όλες οι Πτήσεις για Δουβλίνο

Οικονομικά Καταλύματα στο Δουβλίνο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Δουβλίνο