TopTraveller.gr > Εθνικό Μουσείο Φύσης και Επιστήμης της Ιαπωνίας (国立科学博物館 (Kokuritsu Kagaku Hakubutsukan))

Εθνικό Μουσείο Φύσης και Επιστήμης της Ιαπωνίας (国立科学博物館 (Kokuritsu Kagaku Hakubutsukan))

Επίσημη Ονομασία 国立科学博物館
Ελληνική Ονομασία Εθνικό Μουσείο Φύσης και Επιστήμης της Ιαπωνίας
Αγγλική Ονομασία National Museum of Nature and Science
Κατηγορία
Διεύθυνση 7-20 Uenokoen, 110-8718
Ιστοσελίδα http://www.kahaku.go.jp/
Τηλέφωνο (+81) 3 5777 8600

Πρόκειται για ένα εκλεκτό μουσείο φυσικής ιστορίας, με όμορφα εκθέματα που εμπνέουν την περιέργεια, εξερευνώντας το ζωικό και φυτικό βασίλειο και τον προϊστορικό κόσμο. Το Εθνικό Μουσείο Φύσης και Επιστήμης είναι ένα μουσείο που βρίσκεται στο Πάρκο Ueno .

Το μουσείο χωρίζεται στην Παγκόσμια Πινακοθήκη και στην Ιαπωνική Πινακοθήκη. Η Παγκόσμια Γκαλερί παρουσιάζει υλικά που σχετίζονται με την επιστημονική ιστορία των περιβαλλοντικών αλλαγών της Γης από την αρχή της. Από την άλλη πλευρά, η Ιαπωνική Πινακοθήκη έχει εκθέματα που επικεντρώνονται στη φύση της ιαπωνικής αλυσίδας νησιών. Και τα δύο εκθέματα εμπλουτίζουν τις προσωπικές εμπειρίες.

Σας συνιστούμε να αρχίσετε με την Παγκόσμια Πινακοθήκη, η οποία φαίνεται να έχει από όλα τα καλά - δεινόσαυρους (δύο ολόκληρους ορόφους) και πάρα και πολλά ζώα από όλο τον κόσμο. Μια συναρπαστική έκθεση για τη βιοποικιλότητα δείχνει παραλλαγές στις οικογένειες των ζώων και των φυτών και πώς εξελίχθηκαν καθώς και το δάσος της ανακάλυψης επιτρέπει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν κάτω από φύλλα και μέσα σε φωλιές. Ο πολύ αρωματικός κήπος με βότανα στην οροφή κάνει ένα χαλαρωτικό σημείο για ένα σύντομο διάλειμμα.

Τα κομμάτια "επιστήμης" του μουσείου είναι λιγότερο εκτεταμένα από αυτά που είναι αφιερωμένα στη φύση, αλλά υπάρχει μια μεγάλη γκαλερί αφιερωμένη στις εφευρέσεις του ανθρώπου, με αεροσκάφη, αυτοκίνητα και δορυφόρους πλήρους κλίμακας. Δίπλα σε αυτό είναι ένα δημοφιλές δωμάτιο γεμάτο με πρακτικά πειράματα που διερευνούν φυσικά φαινόμενα όπως ο μαγνητισμός και ο ηλεκτρισμός, το φως και η κίνηση.

Σε σύγκριση με την πολύ σύγχρονη και κομψή Παγκόσμια Πινακοθήκη, η πολύ παλαιότερη Ιαπωνική Πινακοθήκη είναι λιγότερο εκθαμβωτική αλλά παρόλα αυτά αξίζει μια ματία. Ωστόσο, το πολυδιαφημισμένο Theater 360, είναι ένα σφαιρικό θέατρο που περιβάλλει ταινίες γύρω από τη φύση και το διάστημα.

Το εστιατόριο του μουσείου (στον επάνω όροφο της Global Gallery) προσφέρει ένα μεγάλο και ενδιαφέρον μενού. Υπάρχει επίσης ένα πιο συνηθισμένο (και πολύ πιο θορυβώδες) cafe-lounge στην ιαπωνική γκαλερί, καθώς και ένας χώρο σνακ στον τελευταίο όροφο με ομπρέλες που ανοίγουν αυτόματα όταν καθίσετε.

Πρόσβαση

Ο πλησιέστερος σταθμός είναι ο σταθμός JR Ueno και το μουσείο απέχει 5 λεπτά με τα πόδια. Χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για να περπατήσετε από το σταθμό Ueno στη γραμμή Τόκιο του μετρό Ginza, τη γραμμή Hibiya και το σιδηροδρομικό σταθμό Keisei Electric.

Ώρες και αμοιβές

  • Ώρες: 9:00 - 17:00 (Κλειστό Δευτέρα).
  • Είσοδος: Γενική είσοδος 600 γιεν, μαθητές γυμνασίου και νεότεροι δωρεάν. Η ξεχωριστή εισαγωγή για ειδικές εκθέσεις ποικίλλει.
  • Μέσος χρόνος επίσκεψης: 1-2,5 ώρες.
  • Για ενοικίαση ενός tablet είναι 310 γιεν και προσφέρονται ιαπωνικές, αγγλικές, κινεζικές και κορεατικές γλώσσες.
Το TopTraveller προσφέρει αυθεντικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ευρώπη, μέσα από δικές μας αληθινές εμπειρίες, και πάθος για ξένες κουλτούρες.
Επικοινωνία: info@toptraveller.gr
© 2024 TopTraveller