Επίσημη Ονομασία: 二条城
Ελληνική Ονομασία: Κάστρο Νίτζο
Αγγλική Ονομασία: Nijō Castle
Κατηγορία: Κάστρο
Διεύθυνση: 541 Nijojocho, 604-8301
Πόλη: Κιότο
Περιφέρεια: Κανσάι
Χώρα: Ιαπωνία
Ήπειρος: Ασία
Ιστοσελίδα: http://www2.city.kyoto.lg.jp/bunshi/nijojo/
Τηλέφωνο: (+81) 75 841 0096

Το πανέμορφο ύφος αυτού του κάστρου προοριζόταν ως επίδειξη του γοήτρου του Shogun Tokugawa Ieyasu (1542-1616). Το κάστρο Nijo-jo ήταν η κατοικία των shoguns της Tokugawa στο Κιότο, που κυβερνούσε την Ιαπωνία για πάνω από 260 χρόνια από το 1603 έως το 1868 και παραμένει μια εύγλωττη μαρτυρία της εξουσίας τους.

Η ευρεία τάφρος, οι τεράστιοι πέτρινοι τοίχοι και οι βαριές αλλά περίτεχνες πύλες εξακολουθούν να είναι εντυπωσιακές και ήταν οι μοναδικές οχυρώσεις που οι κάτοικοι θεωρούσαν αναγκαίες, τόσο σταθερή ήταν η πρόσφυση τους στην εξουσία. Οι χώροι είναι μεγάλοι και περιέχουν αρκετούς υπέροχους κήπους, καθώς και ελαιώνες από δαμάσκηνα και κερασιές. Το ίδιο το κτίριο του παλατιού είναι επιβλητικό, όμως με την προσεκτικότερη εξέταση είναι πλούσιο σε διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Μέσα στο παλάτι υπάρχουν αρκετά αριστουργήματα της ιαπωνικής τέχνης, κυρίως οι ζωγραφισμένες οθόνες του κύριου θαλάμου. Σε αυτό το δωμάτιο οι shoguns συναντήθηκαν με τους daimyo (υψηλόβαθμοι αρχηγοί πολέμαρχου) που αναζητούσαν ένα κοινό. Οι οθόνες ζωγράφισαν καλλιτέχνες του σχολείου του Kano και χρησιμοποιούν πλούσια χρώματα και μεγάλες ποσότητες χρυσού για να απεικονίζουν λουλούδια, δέντρα, πουλιά και τίγρεις. Θα έπρεπε να εντυπωσιάσουν.

Επίσης στο παλάτι υπάρχουν τα περίφημα “δάπεδα νυχτολούλουδου”, τα οποία είχαν σχεδιαστεί για να τρίζουν όταν τα πατάνε και έτσι να προφυλάσσουν τους φύλακες από τυχόν εισβολείς.

Πρόσβαση

Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τη στάση του αστικού λεωφορείου Nijo-jo-mae (από το σιδηροδρομικό σταθμό JR Kyoto / σιδηροδρομικό σταθμό Hankyu Karasuma) ή από το σταθμό Nijo-jo-mae στην γραμμή του μετρό Tozai

Χώρος στάθμευσης

30 λεωφορεία: 2500 γιεν / 2 ώρες, 216 αυτοκίνητα: 600 γιεν / 2 ώρες

Ώρες λειτουργίας

  • 8:45-17:00, τελευταία είσοδος 16:00

Κλειστά κάθε Τρίτη, τον Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Ιούλιο, Αύγουστο και 26 Δεκεμβρίου – 4 Ιανουαρίου.

Πλησιέστερη μεταφορά

5 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Nijojo-mae, το μετρό Tozai lin.


Περιλαμβάνει το Κάστρο Νίτζο:


Booking.com


Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Κιότο

Όλες οι Πτήσεις για Κιότο

Οικονομικά Καταλύματα στο Κιότο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Κιότο