Επίσημη Ονομασία: 錦市場
Ελληνική Ονομασία: Αγορά Νίσικι
Αγγλική Ονομασία: Nishiki Market
Κατηγορία: Αγορά
Διεύθυνση: , 604-8054
Πόλη: Κιότο
Περιφέρεια: Κανσάι
Χώρα: Ιαπωνία
Ήπειρος: Ασία
Ιστοσελίδα: http://www.kyoto-nishiki.or.jp/
Τηλέφωνο: (+81) 75 211 3882

Το Nishiki Market (Nishiki Ichiba) είναι ένας στενός εμπορικός δρόμος μήκους πέντε τετραγώνων ο οποίος σχηματίζετε από πάνω από εκατό καταστήματα και εστιατόρια. Γνωστή ως “Κουζίνα του Κιότο”, αυτή η ζωντανή αγορά λιανικής ειδικεύεται σε όλα τα τρόφιμα, όπως τα φρέσκα θαλασσινά, τα μαχαίρια και τα μαγειρικά σκεύη, και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε εποχιακά τρόφιμα και σπεσιαλιτέ του Κιότο, και το σούσι.

Το Nishiki Market έχει μια ευχάριστη αλλά πολυάσχολη ατμόσφαιρα που προσκαλεί τους επισκέπτες που θέλουν να εξερευνήσουν την ποικιλία των γαστρονομικών απολαύσεων που είναι γνωστό για το Κυότο. Τα καταστήματα που βρίσκονται σε όλο το φάσμα της αγοράς σε μέγεθος από μικρούς στενούς πάγκους μέχρι μεγαλύτερα καταστήματα δύο ιστοριών. Οι περισσότεροι ειδικεύονται σε ένα συγκεκριμένο είδος τροφής και σχεδόν όλα όσα πωλούνται στην αγορά παράγονται και αγοράζονται τοπικά.

Μερικά από τα καταστήματα δίνουν ελεύθερα δείγματα ή πωλούν πιάτα δειγμάτων και σουβλάκια που προορίζονται να καταναλωθούν επιτόπου. Υπάρχουν επίσης μερικά μικρά εστιατόρια και καταστήματα τροφίμων που πωλούν έτοιμα φαγητά. Συνήθως ειδικεύονται σε ένα είδος τροφής και συχνά συνδέονται με ένα κατάστημα της ίδιας ειδικότητας.

Η αγορά έχει ιστορία πολλών αιώνων και πολλά καταστήματα λειτουργούν από τις ίδιες οικογένειες για γενιές. Όλα ξεκίνησαν ως περιοχή χονδρικής πώλησης ψαριών, με το πρώτο κατάστημα να λειτουργεί γύρω στο 1310. Μεγάλη ποικιλία καταστημάτων μετακινήθηκε εκεί αργότερα και η περιοχή άλλαξε από χονδρική αγορά σε λιανική. Σήμερα παραμένει μια σημαντική αγορά για το Κιότο και είναι συχνά γεμάτη με ντόπιους και τουρίστες.

Ωρες λειτουργίας

  • 9:00-17:00, διαφέρει για μεμονωμένους πάγκους.

Ορισμένα καταστήματα είναι κλειστά Τετάρτη.

Είσοδος

Ελεύθερη.

Πλησιέστερη μεταφορά

  • 3 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Shijo, τη γραμμή του μετρό Karasuma
  • 3 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Karasuma ή Kawaramachi, τη γραμμή Hankyu

Το TopTraveller προτείνει:


Booking.com


Σύγκρινε Τιμές για Αεροπορικά στο Κιότο

Όλες οι Πτήσεις για Κιότο

Οικονομικά Καταλύματα στο Κιότο

Booking.com

Όλα τα Ξενοδοχεία στο Κιότο